Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

TABLETY NOSPA

OBSAH

Použití u psů

U psů se nejčastěji NO-SPA podává při průjmech, zažívacích potížích nebo při problémech s močovým měchýřem.

Zdroj: Tablety NoSpa pro psa

Diskuze

V diskuzi NOSPA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anonym.

No spa je skutečně velmi účinný lék, ale pak je nutné najít skutečnou příčinu bolestí,
(u lidí se projevuje zvětšením oblasti žaludku, přibýváním na váze žízní, křečemi, na které nic nezabírá, není špatné udělat podrobnější rozbor krve),
ale lékaři radí neužívat dlouho, ničí nějaké prospěšné bakterie.
Jistý čas jej lékárny u nás neměly, dal se koupit volně v Polsku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nospa

Dá se sehnat NO-SPA bez receptu?

Preparát NO-SPA není možné zakoupit bez receptu v lékárně, nejedná se o volný prodej, ale o prodej na předpis. Tento preparát tedy nelze zakoupit ani online.

Zdroj: Tablety NoSpa pro psa

Diskuze

V diskuzi RIMADYL TABLETY PRO PSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HEDVIGA.

Dobrý deň, ll ročný briard užíva Rimadyl 1/2 tablety ráno 4.deň, spolu s Amoksiklavom. Zaujíma ma, či môže byť akoby omámený a nechutí mu žrať, len pije.Ďakujem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rimadyl tablety pro psy

Dávkování pro psa

Preparát NO-SPA by měl být podáván pouze na doporučení veterinárního lékaře. Vyrábí se v tabletách o síle 40 miligramů a běžná dávka pro velkého psa je 1 tableta denně. Pro malé psy by měla být dávka poloviční.

V ojedinělých případech je možné podávat lék 2x denně.

Zdroj: Tablety NoSpa pro psa

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Paulovičová.

kde lze zakoupit tablety dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin

Co je to NO-SPA

NO-SPA je lék předepisovaný u některých typů bolestí. Jeho účinnou složkou je sloučenina drotaverin. Drotaverin uvolňuje staženou hladkou svalovinu, což se označuje jako spasmolytický efekt. Dochází k relaxaci hladkých svalů a jsou utlumeny jejich křeče.

NO-SPA může mít efekt na různé bolestivé stavy, které souvisí s nadměrnou aktivitou a se stahy hladké svaloviny. Patří sem různé případy břišní bolesti, žaludeční obtíže, křeče břicha a některé formy bolesti.

Obsažený drotaverin hydrochlorid je myotropní antispasmodikum, kteréspasmolyticky působní na hladné svalstvo. Drotaverin indukuje laxaci hladkého svalstva a zvětšuje krevní cévy. Po perorálním podání přípravku se účinné složky rychle vstřebávají v gastrointestinálním traktu a pronikají do většiny orgánů a tkání a dosahují maximální plazmatické koncentrace během 1,5–2 hodin. Maximální koncentrace účinné látky je pozorována v synoviální tekutině v dutině kloubů a zůstává na terapeutické úrovni po dobu 12 hodin.

Chovatelé mají výborné zkušenosti s užíváním NO-SPA u psů, kteří trpí zažívacími nebo urologickými problémy.

Zdroj: Tablety NoSpa pro psa

Diskuze

V diskuzi RIMADYL TABLETY PRO PSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Když se vyskytnout nežádoucí reakce -nechutenstvi a vysadíme lék, vrátí se pes a jeho chuť do stavu před užíváním? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rimadyl tablety pro psy

Dávkovací schéma

Hmotnost psa, kočky Iniciační dávka (prvních 14 dní užívání) den Udržovací dávka denně

1–5 kg 1/2–1 tableta 1/4 až 1/2 tablety

5–10 kg 1–2 tablety 1/2 až 1 tableta

10–15 kg 2–3 tablety 1 až 1,5 tablety

15–25 kg 3–4 tablety 1,5 až 2 tablety

25–45 kg 4–5 tablet 2 až 2,5 tablety

45 a více kg 5–6 tablet 2,5 až 3 tablety

Zdroj: Alavis 5 pro psy a kočky

Diskuze

V diskuzi BRAVECTO PRO KOČKU CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Suchardová.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda je bravecto v tabletách také pro kočku, nebo mu můžu dát to pro psa.
Pipetkám již nevěřím. Máme kocoura,který je doma i venku/v noci/. Před týdnem dostál již třetí druh pipetky a klíšťata nosí pořád. Obojek nevezme,není to pokojový kocour a po hodině ho shodil. Jsem ochotna dát za pipetky peníze,i když to není levná láce, ale žádná nepomáhá. Děkuji za odpověď
Suchardová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Stehlíková.

Dobrý den.zakoupila jsem Bravecto v tabletě pro psa a chtěla bych ho koupit i pro kočku. Existuje tableta i pro kočku nebo lze použít psí tablety, třeba rozkrojené. Souhlasím s názorem, že pipetY jsou nanic. Blechy si prostě zvykly.
Také bych ráda znala cenu a zda tablety musím kupovat u veterináře. Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Bravecto pro kočku cena

Doporučené produkty

Pasty:

  • Caniverm pasta
  • Banmint Pasta
Spot-on:
  • Profender spot-on kočka (je na kůži, ale účinkuje i na vnitřní parazity)
Tablety:
  • Milbemax 16/40mg pro kočky 2tbl
  • Caniverm tablety
  • Cestal cat
  • Drontal pro kočky 2tb

Zdroj: Odčervování koček

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÁ KLOUBNÍ VÝŽIVA PRO ŠTĚNĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Geloren pro psy obsahuje kyselinu hyaluronovou, glukosamin, chondoitin a kolagen. Všechny tyto látky zvíře normálně přijímá stravou založenou na mase. Když budete takto mladému psovi podávat geloren pro psy, tak mu tím spestříte pamlskový plán, ale v tomto věku mu nijak zvlášť nepomůžete. Tedy v případě, že používáte kvalitní krmivo. Někdy chovatel koupí velmi levně v akci krmení pro psy, ale to většinou obsahuje především bobtnající směsi, které pejska nasytí, ale nevyživí. Známkou jsou pak objemné výkaly a nemocný pejsek. Geloren pro psy má smysl jako výrazné preventivní opatření od tří let.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzka.

My jsme jako prevenci ve štěněčím věku užívali arthronis fáze 2. Tablety mají sýrovou příchuť a moc chutnaly.

Zdroj: diskuze Jaká kloubní výživa pro štěně?

Doporučení

Pečlivě zkontrolujte, že váš pes tabletu, prášek či sirup skutečně spolkl. Někteří psi se tváří, že lék spolkli, ale ve chvíli, kdy je nepozorujete, lék vyplivnou.

V zájmu správné hygieny si po podání tablety psovi nebo po přidání tablety do potravy pro psa umyjte ruce.

K zajištění správné dávky je třeba co nejpřesněji určit živou hmotnost psa.

Zdroj: Odčervení psa

Diskuze

V diskuzi CO NA SVĚDĚNÍ KŮŽE U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Foukalová.

Dobrý den, prosím, jsou nějaké tablety proti svědivosti kůže u psa, neustálé drbání, pes je v čistotě, nemá blechy, ani klíště, je v bytě s výběhem do trávy na dvůr, ale četla jsem, že nejsou dobré, kde jsou s kortikoidy, v některém článku je napsané, že existují tablety, jednoduché podávání, a zklidní psa, ale nepíšou tam jaké, název, můžete mi poradit, jestli se dá takhle něco objednat, nebo přímo koupit, nebo na to musí být recept,
Pes: Jack rasl teriér,váží 10 kg.
Děkuji za odpověď, Irena

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co na svědění kůže u psa

Dávkování

Podávání zinku u psa je možné, ale doporučuje se konzultace s veterinárním lékařem. Podávání vitamínů s obsahem zinku je důležité pro zdravý vývoj kůže, lesk a správné zabarvení srsti. Regeneruje kůži a působí proti jejím negativním dermatologickým projevům. Tablety se podávají v období línání, před a v průběhu výstavní sezony. Měly by se podávat měsíc a jejich dávkování je 1 tableta denně na 8–15 kg, 2 tablety denně na 15–30 kg, 3 tablety denně na 30–45 kg, 4 tablety denně nad 45 kg váhy psa. Toto podávání je orientační, neboť každý preparát má své dávkování, které je uvedeno na obale nebo vám je sdělí lékař.

Zdroj: Zinek a pes

Diskuze

V diskuzi PSÍ ALERGIE PŘÍZNAKY ČERVENÉ UŠÍ ,ŠKRABANÍ PO UŠÍCH A BŘÍCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sehnalová Jana.

Jezdíme na veterínu už měsíc, dostali jsme tablety FAMOSAN aPREDNISON a mast FRUCIDIN, vše bez uspěchu ,pes se pořád škrabe .Fenka bišonek je po kastraci, má už 11roků a my si nevíme rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sehnalová Jana.

Prosím o radu ,jestli má někdo podobné problemy s pejskem. Ktomu všemu se jí začaly dělat vyrústky na prstě nohy a pod okem .

Zdroj: diskuze Psí alergie příznaky červené uší ,škrabaní po uších a bříchu

Dávkování

Pokud se přece jen rozhodnete pro použití Endiaronu k zastavení průjmu, ale po dobu 3 dnů podávání tohoto preparátu nedojde ke zlepšení, vyhledejte neprodleně veterinárního lékaře.

Dávkování by i přes výše uvedené informace mělo být následující: pes o hmotnosti do 10 kg ¼ tablety, a to maximálně 2x denně, pes o hmotnosti nad 10 kg ½ tablety, a to maximálně 2x denně.

Zdroj: Pes a endiaron

Poradna

V naší poradně s názvem ODČERVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Šebesta.

dobrý den,
chci se jen zeptat,zda tablety pro odčervení CANIVERM dávat psovi před jídlem nebo po jídle ,případně během jídla.
Děkuji za odpověď
Milan Šebesta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravky je vhodné podat současně s pamlskem nebo krmivem, protože jídlo zlepšuje dostupnost léku v organismu. Před aplikací by měla být zjištěna přesná hmotnost psa nebo kočky. Štěňata a koťata by měla být odčervována pastou nebo tabletami Caniverm mite tak, aby nebylo třeba tablety dělit a mládě dostalo odpovídající dávku v celku. V případě nízké dávky léku nemusí být účinek dostatečný, štěně nebo kotě se tak parazitů nezbaví a ti naopak získají vůči přípravku tohoto složení odolnost. Při použití pasty je třeba nastavit správnou dávku na jedno štěně nebo kotě a před každou další aplikací nastavení aplikátoru zkontrolovat. Po aplikaci je třeba zkontrolovat, zda štěně nebo kotě pastu nebo tabletu spolklo. Oba přípravky, pastu i tablety, lze vmíchat do krmiva, ne však do mléka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze ODČERVENÍ

Dávkování

  • Malí psi (do 10 kg) užívají 1 tabletu 3 krát denně po dobu tří dnů;
  • Střední psi (10–20 kg) užívají 2 tablety 3 krát denně po dobu tří dnů;
  • Velcí psi (více než 20 kg) užívají 3 tablety 3 krát denně po dobu tří dnů;
  • Kočky užívají 1 tabletu 3 krát denně po dobu tří dnů.

Tablety lze podle potřeby rozdrtit a rozpustit ve vodě.

Při dlouhodobém používání může tento přípravek vázat i užitečné substance, např. souběžně podávané léky, vitamíny a železo. Proto se nedoporučuje podávat Attapectin dříve než tři hodiny po ostatní medikaci. Po třech hodinách je možné bezpečně přípravek zvířeti podat.

Zdroj: Attapectin

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ KŮŽE PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Hoškova.

Na plisen u psa mam vybornou zkusenost s chytrou houbou Ecosin. Jsou to rozpustne tablety, roztokem se pejsek cely umyje a necha uschnout. Chytil plisen pri koupani v rybniku. Chytrou houbu jsrm koupila v zooprodejne

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana Sonnková.

Vyzkoušela jsem všechno, ale nic nepomáhalo. Pak mi veterinář doporučil šampon MALASEB a to jediné zabralo. Řídit se návodem! Bohužel stojí jeden přes 800Kč. Ale lepšího prý nic neexistuje.

Zdroj: diskuze Plíseň kůže psa

Krmení

Krunýřovci jsou všežravci, v mládí upřednostňují rostlinnou potravu. Pochutnávají si na řasách, které se v akváriu tvoří, a tím vám ho pěkně čistí. Jako krmení postačí běžně prodávané tablety s rostlinnou složkou, můžeme je přikrmovat spařenou zeleninou a zvláště u generačních ryb bychom jim měli dopřát i živočišnou složku (nitěnky, komáří larvy). Důležitá je i dřevní hmota. Komplexní výživu poskytují speciální granule, tablety, vločky apod., které jsou určené přímo pro krunýřovce.

Zdroj: Krunýřovec

Dávkování a způsob použití

Přípravek Metacam je k dispozici ve formě perorální suspenze, injekčního roztoku a žvýkacích tablet. Léková forma a dávka závisí na druhu zvířete, jeho živé hmotnosti a léčené nemoci. Injekce se v závislosti na druhu zvířete a léčené nemoci mohou podávat do žíly, svalů nebo pod kůži.

Léčba se první den zahajuje jednorázovou dávkou 0,2 mg meloxikamu/1 kg živé hmotnosti, což lze aplikovat perorálně, nebo alternativně podáním přípravku Metacam 5 mg/1 ml injekčního roztoku. Léčba pokračuje perorálním podáváním udržovací dávky 0,1 mg meloxikamu/1 kg živé hmotnosti jednou denně (ve 24hodinových intervalech). Každá žvýkací tableta obsahuje buď 1 mg, nebo 2,5 mg meloxikamu, což odpovídá denní udržovací dávce pro psa o 10 kg živé hmotnosti, respektive 25 kg živé hmotnosti. Každá žvýkací tableta může být rozpůlená pro přesné podávání podle individuální živé hmotnosti zvířete. Žvýkací tablety lze podávat s krmivem nebo bez něj, jsou ochuceny a jsou většinou psy dobře přijímány.

Dávkování by měl určit veterinární lékař, ale i ten se musí řídit následujícími údaji. Pes o hmotnosti do 7 kg by měl požít ½ tablety 1 mg; pes o hmotnosti od 7 do 10 kg by měl požít 1 tabletu 1 mg; pes o hmotnosti od 10 do 15 kg by měl požít 1 ½ tablety 1 mg; pes o hmotnosti od 15 do 20 kg by měl požít 2 tablety 1 mg; pes o hmotnosti od 20 do 25 kg by měl požít 1 tabletu 2,5 mg; pes o hmotnosti od 25 do 35 kg by měl požít 1 ½ tablety 2,5 mg; pes o hmotnosti od 35 do 50 kg by měl požít 2 tablety 2,5 mg.

Zdroj: Kdy použít Metacam pro psy

Odčervovací tablety pro psy

Pro psy se používají k dehelmintizaci různé prostředky:

  • pasty (Banminth pasta, Vitaminthe) – jsou určené zejména pro štěňata a kočky, použití je jednorázové, proto vzniká nutnost pravidelného opakování aplikace;
  • tablety (Drontal, Cestal, Caniverm, Dehinel, Zipyran, Optivermin) – asi nejvíce využívané prostředky proti parazitům, mají široké spektrum použití, dávkování určí veterinář dle váhy psa;
  • spot-on (Stronghold, Advocate,) – proti vnějším i vnitřním parazitům, aplikují se přímo na kůži zvířete mezi lopatky, působí po delší časový úsek, ale postihnou jen některé parazity.

Zdroj: Odčervení psa


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Ing. Romana Šebková

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP