Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

RAKOVINA KŮŽE U PSŮ

OBSAH

Bradavice

Bradavice tvoří výrůstky velikosti hrachu až lískového ořechu, mívají rohovitý povlak. Najdeme je u psa na hlavě, na zádech, ale také jinde. U mladého psa obyčejně bradavice zmizí samy.

Odhrneme-li psu pokožku šourku, můžeme na žaludu objevit malé bradavice na tenkých násadcích, kondylomy, jejichž přítomnost nám prozradí hnisavý výtok z pokožky. Bradavice se odstraňují podvázáním, odstřižením a místo po nich se vypálí lápisem.

Zdroj: Rakovina kůže u psů

Diskuze

V diskuzi NEMOC KOČEK RAKOVINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Náš kocourek má 6let.Teď se mu objevily nádory pod kůží.Je jich mnoho.Veterinář provedl histologii -nález rakovina.Padá na zadní část těla,zadeček tahá za sebou ale bolestí namá.V celku je čiperný pije a jí-je nám ho moc líto.Poradí někdo?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nemoc koček rakovina

Nádorové onemocnění

Rakovina je dalším onemocněním, které se často objevuje u starých psů. U psů se nejčastěji objevuje rakovina lymfatického systému, rakovina kostí i měkkých tkání, orální melanom a rakovina prsu. A léčí se v podstatě stejně jako u lidí. Pokud veterinář přijde na to, že pes má někde v těle ukrytý nádor, může se ho pokusit chirurgicky odstranit, v dnešní době je ale možná i chemoterapie případně radioterapie a kryochirurgie. Nádor u psa obvykle objeví veterinář, rakovina se u psa projevuje obvykle až ve vyšším stupni, kdy se může (ale nemusí, na některých psech se to ani nepozná) změnit jeho chování. Rakoviny, která se projevuje boulemi (mohou být všude na těle), si ale může všimnout i majitel psa, v takovém případě je nutné hned psa odvézt k veterináři, který mu vyšetří krev. Kromě boulí po těle se rakovina může projevit i ztrátou hmotnosti, zhoršeným uzdravováním ran, krvácením z úst, nosu a uší, slintáním, kašlem, potížemi s jídlem, únavou, průjmy, zácpou a krví či slizem ve stolici.

Zdroj: Nemoci starých psů

Diskuze

V diskuzi ŠUPINATĚNÍ KŮŽE - se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Havlátová.

Dobrý den, mohu se zde zeptat, co je nejvhodnější pro léčbu šupinaté kůže a mírné zarudnutí na hrudníku a břicha. Co nejlépe na podporu růstu chlupů a přesrtění. Děkuji. Ing.Bc.Eva Havlátová, 602508885

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Šupinatění kůže -

Novotvary tkáně

Na tkáni jsou obvykle novotvary méně nebezpečného typu, vyskytují se zpravidla na kůži, zřídkakdy pod ní. Tvoří hladké, okrouhlé otoky, rostou pomalu, ale šíří se všemi směry.

Existují i otoky okostice. Tvoří se na okostici nebo okraji zubů, jsou houbovité, vytlačují zuby z jejich polohy a odstraňují se operativně.

Na kůži se nejčastěji objevují nádory kolovité, hlízovité, jejichž operativní odstranění je snadné.

Zdroj: Rakovina kůže u psů

Diskuze

V diskuzi PREDNISON PRO PSA PŘI OCHRNUTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie Dudyova.

Dobrý den,opravdu může pomoct prednison,když nám pes ochrnul na zadní packy?Podle veterináře je to buď skriply nerv v páteři nebo vyhřezla plotýnka.Uz je to paty den,co nechodí a ty nohy tahá za sebou jak kus hadru.Prasky bere zatím druhý den,ale když ji vidím,tak se mi nechce věřit,že to rozchodi.Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Prednison jsme ji dávali 14dni,výsledek žádný. Nakonec se zjistilo,že je to rakovina..bohužel..☹️ 13.12. jsme ji museli nechat uspat.Bylo ji 10,5..Často na ni myslím,byla s námi od stenete.Clovek se s tím ale musí srovnat,tak to prostě chodí..

Zdroj: diskuze Prednison pro psa při ochrnuti


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP