Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

NEJLEPŠÍ GRANULE PRO PSY TESTY

OBSAH

Testy kvality granulí

Pokud se obsahem granulí nechcete hlouběji zabývat a zároveň chcete pro psa to nejlepší, nezbývá než se spolehnout na nezávislé testy kvality. Sama doporučuji mezinárodně uznávané fórum Dog Food analysis, kde je jednoduše a jasně patrné hodnocení. Tradičně mezi špičky v tomto fóru patří kvalitní granule značek Taste of the Wild, Orijen, Acana aj. Český dTest testoval spíše levnější značky než momentální světovou špičku.

Zdroj: Granule pro psy

Diskuze

V diskuzi KVALITNÍ GRANULE PRO PSY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frušinka.

Už nějakou dobu kupuju granule brit care www.zooo.cz/brit-car… a vždycky jsem byla já i pesan spokojená. O amanova jsem slyšela, že je kvalitní. Otázka je, jestli něco v granulích pejskovi nevadí. To bych chtělo počkat na veterináře a nechat udělat testy...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LenkaV.

Moc děkuju za reakci, za vetem jsem nakonec byla, zkoušeli jsme i dávat jednotlivé alergeny a zjistili jsme že to je lepek co dělá problém. nakonec jsme vzali ty granule Amanova právě bez obilnin takže jsem se trefila ještě před výsledkem testů. Feně i chutnají a už se ani nedrbe takže spokojenost. doma beru odsud www.juko-krmiva.cz/v… a v zahraničí jsme koupili normálně v kamenném obchodě

Zdroj: diskuze Kvalitní granule pro psy diskuze

Granule pro psy s močovými kameny

Granule pro psy s diagnózou urolitázy způsobené struvity – krmivo napomáhá rozpouštění struvitů a eliminuje recidivy. Patří sem granule Trovet ASD, HILLS Canine C/D a W/D.

Zdroj: Močové kameny u psa

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ GRANULE PRO PSY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vendulka Šim..

Amanova by měli být kvalitní. My stále používáme teda brit care www.zooo.cz/brit-car… A raději neměníme.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LenkaV.

Moc moc děkuju za odpověď, něco jsem si načetla a Amanovy se mi taky zdají jako nejlepší volba. Právě bych neměnila kdyby stávající granule seděly ale nesedí, Amanovy jí i chutnají :) :)

Zdroj: diskuze Nejlepší granule pro psy diskuze

Nejlepší granule

V dTestu vyšly nejlépe granule Natural & Delicious Chicken and Pomegranate a Orijen Six Fish, zejména díky vysokému podílu kvalitních bílkovin a absenci mykotoxinů. Nejhůř bylo dle dTestu hodnoceno krmivo Trainer Natural With Fresh Chicken, jehož výslednou známku limitovaly nálezy všech hledaných mykotoxinů a jejich vysoké hodnoty.

Zdroj: Granule pro kočky

Diskuze

V diskuzi CO NESMÍ PES KTERÝ MÁ NEMOCNÉ JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaké granule jsou ideální na podporu jater do dnešní doby jsem krmila psa granulemi značky Orijen, které psovi velmi chutnají nikde jsem se nedočetla jestli vadí psům větší podíl masa, který granule mají. Mám psa 7 let malý knírač a má lehce zvýšené jaterní testy co by jste mi doporučili děkuji Moravcová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Henrieta.

Dobry den,jdu poprosit o radu. Mam stareho pejska,ma
onemocneni jater i srdicka. Na jatra by mela pravidelne jest a nemit hlad,ale pak pribira a to je zase zatez na srdce. Ona je navic hrozne zrava a kdyz ji dam urcenou vahu granuli,je stale hladova. Vedel by mi nekdo poradit?

Zdroj: diskuze Co nesmí pes který má nemocné játra

Granule šetřící peněženku

Z levnějších druhů granulí je třeba déle vybírat podle obsahu a neřídit se líbivou reklamou. Obecně u štěňat, nemocných a starších psů či psů v zátěži se nevyplatí příliš šetřit. Desetikilový pytel granulí v supermarketu za dvě stovky rozhodně neuspokojí živinový nárok psa, naopak velmi často vede ke zdravotním problémům spojeným s průjmy, problémy se srstí atd.

  • Granule Eminent jsou poměrně kvalitní za přijatelnou cenu a pejskům chutnají.
  • Granule Purina
  • Značka Brit má mimo jiné také granule pro pejsky, kteří potřebují nějaké to kilo shodit, což v dnešní době nadváhy lidí i zvířat není nic ojedinělého.

Zdroj: Granule pro psy

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ GRANULE PRO PSY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LenkaV.

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na názor na granule Amanova s lososovou příchutí pro velké psy... potřebujeme změnit a tyhle se mi zdály kvalitní, ráda bych ale slyšela názor někoho povolaného - jsem v zahraničí a k vetovi můžu zajít/zavolat až za dva týdny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vendulka Šim..

Amanova by měli být kvalitní. My stále používáme teda brit care www.zooo.cz/brit-car… A raději neměníme.

Zdroj: diskuze Nejlepší granule pro psy diskuze

Granule pro psy s jehněčím masem

Zřejmě dlouhodobě nejprodávanější příchuť je právě jehněčí. Majitelé mají často pocit, že pokud jsou granule jehněčí, jsou automaticky kvalitní. Což samozřejmě neplatí – stejně jako u jiných příchutí jsou kvalitní značky a méně kvalitní značky granulí s jehněčí příchutí. Jehněčí maso je vhodné pro zdravé, ale také alergické psy či pro psy s potravinovou intolerancí.

Zdroj: Granule pro psy

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ GRANULE PRO PSY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LenkaV.

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na názor na granule Amanova s lososovou příchutí pro velké psy... potřebujeme změnit a tyhle se mi zdály kvalitní, ráda bych ale slyšela názor někoho povolaného - jsem v zahraničí a k vetovi můžu zajít/zavolat až za dva týdny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Dobrý den, ze své zkušenosti mohu doporučit i granule od krmivo-brit.cz/cs/ , mám psa alergika a tyto nám sedí perfektně.

Zdroj: diskuze Nejlepší granule pro psy diskuze

Granule Carnilove

Novinkou na trhu jsou granule Carnilove, která je zároveň nejvyšší řadou značky Brit. Jedná se o české bezobilné krmivo vhodné pro psy všech plemen. Velmi vysoký obsah masových mouček různých druhů mas (jehněčí, divočák, kachna, bažant, losos, krocan, atd.) s plody borůvek, brusinek slibuje vyváženou kombinaci živin a lehce stravitelných proteinů. Dávka za den se liší podle hmotnosti pejska (např. 5kg pes má denní dávku 70g, 50kg téměř 400g) a je uvedena na zadní straně granulí. Cena.

Zdroj: Granule pro psy

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ GRANULE PRO PSY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mishka.

My taky dáváme Alavis a kupovali jsme tady. Jelikož to tam vyšlo cenově nejlíp.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LenkaV.

Ahoj, mám trošku problém s mým nežravcem (NO, 5 let), byl na vyšetřeních a je v pořádku, ale prostě nebaští. Jsme napůl na barfu, maso jí normálně, ale když přijde na granule tak vždycky týden je baští s chutí a pak do nich akorát párkrát strčí nosem, sní maximálně polovinu dávky... zkoušela jsem různé druhy, je dobrý nápad třeba pořídit štěněčí? ikde jsem na to nenašla pořádnou odpověď, dospělákovi by možná ty štěněčí mohly víc chutnat? Je v nich více tuku, ale jinak? Našla jsem tyhle optimanova dog puppy sensitive gf salmon, co vy na ně?

Zdroj: diskuze Nejlepší granule pro psy diskuze

Granule pro psy s jaterní dietou

Kromě aplikované terapie je také velmi důležité správné krmivo pro psy. Správná výživa hraje významnou roli při regeneraci jater. Psi s poškozením tohoto orgánu často trpí podvýživou (trpí nedostatkem bílkovin), mají zvýšenou poptávka po energii. Přiměřená strava by měla být doporučena veterinárním lékařem a přizpůsobena individuálním potřebám čtyřnohých pacientů. Krmivo musí obsahovat dostatek živin, vitamínů a minerálů. V případě onemocnění jater je vhodné, abyste krmivo podávali často, ale v malých dávkách. Dávky by měly být náležitě vyvážené, aby játra nezatěžovaly. Nutné je provádět každoroční kontrolu krevních testů.

Zdroj: Zvýšené jaterní testy u psa

Diskuze

V diskuzi PSI GRANULE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sošinka.

Momentálně dáváme tohle krmivo www.zooo.cz/acana-do… jako dietní. A protože náš pes je obézní, proto jsme museli přejít na tyto granule.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krejcova alena.

prosim mam dotaz krmime psa granulemi mame je stridat nebo porad ty stejne a muze obcas maso nebo kosti?nekdy ma z kosti prujem prosim o radu diky

Zdroj: diskuze Psi granule diskuze

Jsou vhodné psí granule pro kočky?

Nejsou! Naši kočičí přátelé jsou striktní masožravci, a tak jejich živinové nároky jsou jiné – více bílkovin, méně sacharidů než bývá obsaženo v psích granulích. Rozhodně tedy není vhodné dlouhodobě krmit kočku psím krmivem a naopak. Samozřejmě pokud si náhodně ochutnají z misky toho druhého, nic se nestane.

Zdroj: Granule pro psy

Pořadí

Vhodné je při krmení králíka postupovat v následujícím pořadí. Nejprve mu dát dostatek čistého sena a doplnit vodu. A pak králíkovi vsypat granule, případně přidat chleba a míchanici. Až na závěr mu dát kořenovou zeleninu. Když mu dáte zeleninu totiž dříve, králík se do ní obvykle pustí jako první a na důležité seno a případně granule už pak nemá chuť.

Zdroj: Strava králíka domácího

Diskuze

V diskuzi ČÍM KRMIT STARÉHO PSA SE ŠPATNÝMI ZUBY A BOLESTÍ PŘI KOUSÁNÍ GRANULÍ A NEUBLÍŽIT MU ZMĚNOU JÍDELNÍČKU ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilda.

Namočte granule do vody na 5 minut před krmením. Granule změknou a půjdou dobře polykat. Čubince zůstane chuť, na kterou je zvyklá a to je ve stáří důležité.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Moc děkuji, jdu namáčet.

Zdroj: diskuze Čím krmit starého psa se špatnými zuby a bolestí při kousání granulí a neublížit mu změnou jídelníčku ?

Další kritéria

Na trhu je vícero řad granulí – ty nejlepší se řadí mezi super prémiová, střední třída jako prémiová. Je vhodné nešetřit a zůstat minimálně ve skupině řad prémiových. Peníze uspořené na stravě pak často vydáte u veterináře v důsledku kožních problémů, průjmů, kloubních potíží atd. Při výběru se orientujte podle věku psa, jeho tělesné kondice, aktivitě, případně zdravotním potížím. S výběrem konkrétní značky Vám jistě poradí i Váš veterinární lékař.

Zdroj: Granule pro psy

Diskuze

V diskuzi KVALITNÍ GRANULE PRO PSY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frušinka.

Už nějakou dobu kupuju granule brit care www.zooo.cz/brit-car… a vždycky jsem byla já i pesan spokojená. O amanova jsem slyšela, že je kvalitní. Otázka je, jestli něco v granulích pejskovi nevadí. To bych chtělo počkat na veterináře a nechat udělat testy...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mekra.

Pokud hledáte kvalitní granule tak doporučuji dat na recenze. Značka a poizovací částka v tomto případě bohužel neznamenají zdaleka všechno a často se můžete popálit. Doporučuju mrknout např. sem www.arecenze.cz/krmi…

Zdroj: diskuze Kvalitní granule pro psy diskuze

Granule pro štěňata

U štěňátek je zvlášť důležité nešetřit a krmit kvalitně, vždyť v tomto období dochází k růstu, vývoji kostí a svalů. Energetická potřeba je jiná než u dospělých psů, je důležitý rozdílný obsah minerálních látek, hlavně vápníku a fosforu. Krmte štěňata granulemi určenými pro velikostní kategorii pejska v dospělosti, tedy pro štěňata malých, středních či velkých plemen do určeného počtu měsíců. Některé značky granule pro štěňata podle velikostí nerozdělují, což v případě kvalitní stravy nijak nevadí.

  • Značka Royal Canin mimo jiné rozlišuje granule pro štěňata přímo podle jednotlivých plemen (těch nejpopulárnějších), v odkazu například pro mopse. Takové rozdělení ale rozhodně není nezbytné! Cena.
  • Jedna z nejkvalitnějších značek – kanadské krmivo Orijen – poskytne štěněti veškeré potřebné živiny, je zcela bez obilovin a brambor a naopak s vysokým obsahem živočišných bílkovin. Cena.
  • Granule Trainer Fitness 3 v příchuti ryba s rýži jsou vhodné pro štěňátka s citlivým trávením či alergiemi. Cena.

Zdroj: Granule pro psy

Granule

Králíci pak také bývají krmeni různými granulemi (nejčastěji jednou denně). Tady je třeba si uvědomit, že králík potřebuje kvalitní granule, které obsahují co nejvíce vlákniny, neskládají se z obilovin a semen. Zároveň neobsahují sušené mléko a ani živočišnou moučku, neměly by obsahovat také velké množství tuku a samozřejmě by měly obsahovat vitamíny (hlavně vitamín A, D3, E, E672 vitamín A, E671 Vitamín D3, E4 Měď, E6 zinek, E5 mangan, E1 železo, E8 selen, E2 jód, E3 kobalt, E758 Robindin hydrochlorid). U granulí je třeba si také uvědomit, že se liší vhodné množství granulí pro starého králíka a pro mládě. U starých králíků nejsou granule vlastně vůbec nutné. Někteří chovatelé granule ani starším králíkům vůbec nedávají, pokud ano, tak jen jako doplněk stravy. Úplně vhodné nejsou granule, které se skládají z různých směsek, často obsahují velké množství tuků a cukrů a králík po nich spíše tloustne, což není zrovna žádané. Výhodou granulí je, že je králíci mají rádi a jsou rychlé na podávání, zároveň po nich králíci i rychle rostou. Nevýhodou granulí je jistě jejich cena (kvalitní granule jsou velmi drahé), granule musí být také čerstvé, zároveň granule často obsahují různé nevhodné geneticky upravené suroviny, které zhoršují kvalitu masa. Další nevýhodou je, že u králíků vyvolávají velkou žízeň a někdy i ničí chrup králíků.

Zdroj: Strava králíka domácího

Royal Canin

Stabilní a dlouholetá značka krmiv na českém trhu. Kromě krmiv pro zdravá zvířata všech velikostí, věku či konkrétního plemene nabízí velké množství specifických klinických diet (např. na močové kameny, ledvinné, jaterní poruchy, atd.). Tyto diety Vašim zvířatům v případě potřeby doporučí veterinární lékař. Cena.

Zdroj: Granule pro psy

Změna granulí u psů

V případě, že nejsme spokojeni s tím, jak náš pes po určité značce granulí prospívá (má zažívací problémy, špatnou kvalitu srsti a podobně), je namístě značku změnit. Přechod na novou značku provádíme postupně po dobu přibližně 10 dnů.

První den dáme jen trochu nového krmiva (cca 20 % nového a 80 % původního), další dny poměr nového krmiva postupně zvyšujeme.

Pokud jsme ale již našli tu „svou“ značku, která psovi vyhovuje, pak není vhodné ji měnit. Naopak je dobré u ověřené značky, která má kvalitní složení, zůstat. Každé krmivo je totiž nejefektivněji zpracováváno po určité době návyku, proto střídání granulí způsobem, že každý týden dáme psovi novou značku, aby mu lépe chutnalo, není vhodné.

Může se stát, že pes po nějaké době začne granule odmítat, pak mu je můžeme ochutit například lososovým olejem nebo lžící konzervy, která granule krásně provoní. Někteří psi zase odmítají jíst suché granule, ale zvlhčené je přijímají bez problémů. Granule zvlhčené teplým (ne vařícím) vývarem také lépe respektují fyziologii psa, protože usnadňují polykání. Na tomto místě je ale vhodné upozornit, že krmivo obsahující probiotika by již nemělo procházet další tepelnou úpravou (přelití horkou vodou a podobně), aby se příznivé mikroorganismy nezničily.

Zdroj: Čím krmit border kolie

Granule pro francouzské buldočky

Čím krmit (vhodné granule)? Pro krmení štěňat francouzských buldočků platí stejná pravidla jako pro ostatní plemena. Minimálně první měsíc po odchodu od původního chovatele je vhodné krmit štěně buldočka krmivem stejným jako to, kterým bylo krmeno dosud, aby nebyl přechodem na novou značku krmení dále stupňován stres, kterému je každé štěně v této situaci vystaveno. Většině psů vyhovují dobré značky suché granulované směsi, které obsahují vyvážené živiny pro každou životní etapu psa. Francouzský buldoček není výjimkou, i když může mít poněkud citlivější zažívání. Doporučit lze vhodné produkty značky PRO PAC, které jsou nabízeny ve škále od granulí pro štěňata, juniory, dospělé jedince i seniory, přes výživné granule pro gravidní a kojící feny až po granule bez tuku pro redukční dietu. Francouzští buldočci špatně reagují zejména na chemické konzervační prostředky a někteří také na bílkoviny obsažené v hovězím mase. Není to pravidlem, ale tyto látky mohou způsobovat citlivějším jedincům kožní problémy, alergie a průjem. Lze proto podávat granule z jehněčího nebo krůtího masa, které obsahují namísto klasických konzervačních prostředků vitamín E, působící jako přírodní konzervant. Francouzský buldoček by neměl mít ve stravě vyšší obsah bílkovin, protože ty mohou u některých psů vyvolávat hyperaktivitu.

Dávkování

Dávkování je individuální dle aktivity psa.

Zdroj: Jak správně krmit francouzského buldočka

Domácí péče jako nejlepší prevence

Základem zdraví je správná péče majitelů o dutinu ústní svých psů. Nejefektivnější je to nejjednodušší – jemný zubní kartáček s pastou. Na trhu je řada účinných enzymatických psích past. V případě, že nechcete investovat, postačí malé množství klasické známé dětské jahodové zubní pasty. Na celou proceduru je ale potřeba pejska navykat. Jednodušší to bude u štěněte, nicméně postupně a trpělivě lze na tuto činnost zvyknout i staršího psa.

Další možností jsou enzymatické gely, kterými se psovi potřou zuby a dásně či přípravky, které se sypou na krmení či přidávají do vody a pomáhají rozrušovat zubní plak. Boj se zubním plakem podpoří rovněž speciální granule či oblíbené žvýkací tyčinky.

Zdroj: Nemocné dásně u psa


Autoři obsahu

MVDr. Michaela Hrachová Čupová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP