Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

BOLEST HLAVY U PSA

OBSAH

Jak použít Aulin pro psa

Aulin je možné použít u psa, ale pouze na doporučení a předpis veterinárního lékaře. Ve veterinární praxi jej lze využít ve formě gelu nebo tablet.

Aulin gel – léčivou látkou přípravku Aulin gel je nimesulid, který patří do skupiny látek s protizánětlivými a bolest tišícími účinky. Aulin gel je určen k místní léčbě bolestivých projevů při poúrazových stavech, jako je podvrtnutí nebo zánět šlach.

Aulin tablety – jde o léčivý přípravek s účinky proti bolesti, zánětu a teplotě, patří do skupiny látek nazývaných nesteroidní antirevmatika. Používá se při akutní bolesti (například zubů, hlavy, zad, svalů, kloubů) či u bolestivých příznaků osteoartrózy (onemocnění kloubů). Přípravek není volně prodejný, je vázán na lékařský předpis.

Zdroj: Bolest u psa

Poradna

V naší poradně s názvem LARVY VYŽRALY PSOVI KUS HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor.

Máme doma staršího bobtaila a zjistil jsem u něho nějaké larvy v kůži na hlavě, kde se mu vytvořila lysina a vypadá to, jako by mu ty larvy vyžraly kus hlavy. Co s tím mám dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Larvy obvykle pocházejí od much a na psa se nejčastěji přenesou z nějaké mršiny, ve které se vyválí. Někdy se ale také stává, že pes může mít pod srstí skryté kožní onemocnění, které vylučuje látky jenž vábí mouchy a ty pak kladou vajíčka přímo na tuto oblast. Nejlepší pomoc je ostříhat celou oblast na krátko, aby se odkryla postižená kůže a pomocí rozprašovače aplikovat roztok Neostomozanu podle přiloženého návodu (pozor na oči a čenich). Pokud je kůže hodně porušena a je vidět živá tkáň, tak bude nejspíše nutné použít speciální krytí a zahájit vhodnou léčbu. S tím vám již bude muset pomoci veterinář.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Larvy vyžraly psovi kus hlavy


Autor obsahu

Mgr. Michal Vinš


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP