Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

ZARAŽENÉ VĚTRY U PSA

OBSAH

Kapky krve v moči u psa – zánět ledvin

Průběh této nemoci může být buď chronický, nebo akutní. Příčina může být jednak virového, jednak bakteriálního původu, ale také ji může způsobit otrava, nevhodná výživa, metabolické poruchy či prochladnutí.

Příznaky akutního zánětu ledvin jsou skleslost, zvracení, nechutenství, bolesti v dutině břišní a oblasti beder, zaražené a bolestivé močení, v moči se může objevit krev. Pokud něco podobného u svého psa pozorujete, vyhledejte veterinárního lékaře, který psa vyšetří a při prokázání tohoto onemocnění nasadí antibiotika a doplňující léčbu.

Chronický zánět ledvin může vzniknout od začátku nebo se vyvinout z akutní formy. Příznaky chronického zánětu ledvin jsou nadměrná žíznivost, časté močení, mírná skleslost, špatné dýchání, možný úbytek hmotnosti a svalové hmoty. Pokud něco podobného u svého psa pozorujete, vyhledejte veterinárního lékaře, který psa vyšetří a při prokázání tohoto onemocnění nasadí léčbu a v některých případech může stanovit dietu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Poradna

V naší poradně s názvem ODČERVENÍ PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli bychom měli s pejskem zajet na veterinu když omylem pozřel dvě tabletky za pět dní. Je to krysařík a má dva roky. Myslím, že má větry a bolesti břicha.
Je nutné ho neprodleně dopravit na pohotovost nebo si s tím pejsek poradí sám?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dvě tablety léků na odčervení během pěti dnů nepředstavuje výrazné riziko. Bezpečné množství je až pětinásobek normální dávky v jednom okamžiku. Váš pejsek na to měl pět dní. Ovšem pro vaši jistotu a za zjevných zažívacích potíží, by bylo vhodné nechat psa zkontrolovat veterinářem. Pejsek může mít skryté problémy s ledvinami nebo játry, které by mohly být tímto předávkováním aktivovány.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odčervení psa


Autor obsahu

Mgr. Michal Vinš


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP