Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

STRAVA PRO CIVAVU

OBSAH

Jak krmit

Strava (jídlo) pro čivavu by měla být kvalitní. Štěně musí mít stále k dispozici čerstvou vodu.

Četnost krmení:

  • do 3 měsíců 4x denně;
  • do 5 měsíců 3x denně;
  • do 12 měsíců 2x denně;
  • od 1 roku 1x denně.

Zdroj: Výcvik čivavy

Diskuze

V diskuzi KRMENÍ ČIVAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miksovska.

Jsou pro roční civavu vhodná ke krmení drůbeží játra?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krmení čivavy

Míchanice

Někteří chovatelé také králíky domácí krmí míchanicí (většinou z brambor a šrotu).

Zdroj: Strava králíka domácího

Diskuze

V diskuzi VÝCVIK ČIVAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žaneta.

Dobrý večer dostala jsem pejska civavu je mu 4-5 měsíců a chtěla jsem se zeptat kolik mnozstvi davky krmiva mu presne mam dávat vim akorat 3krát denně dekuji tamchimova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Láďa.

Nasypte pejskovi granulky do misky a nechte ať si vezme sám kolik potřebuje.

Zdroj: diskuze Výcvik čivavy

Zuby

Aby se králík mohl vhodně a bez problémů stravovat, je třeba, aby měl v pořádku hlavně chrup. Králičí zuby totiž neustále rostou, a tak je důležité, aby je obrušoval, a tak udržoval ve správné velikosti. V případě, že ani obrušování stravou nepomáhá, je možné nechat veterináře, aby se o ně postaral. Existuje několik možných způsobů, jak a čím králíka domácího stravovat.

Zdroj: Strava králíka domácího

Diskuze

V diskuzi CIVAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika horakova.

Dobry den mam 18 mesicni civavu Tondu,asi tyden ma problem vyskocit na postel,chodi,ji,neni problem s vyprazdnovanim,prosim o radu,dekuji.M.Horakova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Civava

Arašídy

Arašídy jsou jednou z věcí, kterou byste neměli krmit, protože mají vysoký obsah kalorií a změny v potravinách ve velkém množství mohou narušit rovnováhu střevní flóry. Nicméně ani jeden arašíd nebo dva omylem je nezabije, jen se snažte, aby to nebyla běžná věc a budou naprosto v pořádku.

Zdroj: Zakrslý králík - strava

Poradna

V naší poradně s názvem ZAKRSLÝ KRÁLÍK - STRAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.

Králíček je krásnej. Krmte ho normálně to je: seno, ovesné vločky, kukuřičný šrot, mrkev, voda.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

A z ovoce ? Z běžného co má každý doma v misce ?

Zdroj: diskuze Zakrslý králík - strava

Co mají rádi králíčci

Jeho strava by měla obsahovat dostatek bílkovin, které v těle králíka pomáhají s růstem tkání i jejich obnovou. Ideální podíl bílkovin v jeho těle je kolem 20 %. Pro králíka je důležitý i příjem sacharidů, které mu dodávají energii. V těle králíka není běžné velké množství sacharidů, protože je králík obvykle rychle spotřebuje. Je důležité i dbát na to, aby příjem sacharidů nebyl příliš velký, protože pak by se cukry měnily na tuk. I tuky jsou pro život králíka nezbytné, protože jsou zásobárnou energie v těle a pomáhají králíkovi udržovat teplotu, zároveň mu chrání vnitřní orgány před nárazy. Králík by měl také přijímat dostatek hrubé vlákniny, minerálních látek, stopových prvků a vitamínu (hlavně vitamíny A, D, E, K, C, B). Nezbytný je také dostatek příjmu vody.

Zdroj: Strava králíka domácího

Zuby

Pro králíčka jsou samozřejmě důležité jeho zoubky, které neustále rostou, a tak si je musí obrušovat. Obvykle si je dostatečně obrousí při běžném jídle, někdy je ale pro něj vítanou změnou třeba větvička, kterou může trhat, je to pro něj zábava a zároveň je to pro jeho zoubky zdravé. Pokud by ale takovéto obrušování nestačilo a králíčkovi by zuby přerůstaly, tak je nutné navštívit veterináře, který v narkóze zuby králíčkovi obrousí.

Zdroj: Zakrslý králík - strava

Diskuze

V diskuzi ČIVAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

Mame čivavu dicha ale dela uh mužete mi reknout cotoje

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina.

Dobry den, koupili jsme si od jedne nejmenovane chovatelky čivavaka 12tydenniho dostali jsme k němu kupni smlouvu a pp ne že pry to musi poslat někam a až to přijde da nam vědět tři tydny ho mame doma a chovatelka se neozyva za jak ji mužou přijit PP?mam strach aby nas nepodvela

Zdroj: diskuze Čivava

Pořadí

Vhodné je při krmení králíka postupovat v následujícím pořadí. Nejprve mu dát dostatek čistého sena a doplnit vodu. A pak králíkovi vsypat granule, případně přidat chleba a míchanici. Až na závěr mu dát kořenovou zeleninu. Když mu dáte zeleninu totiž dříve, králík se do ní obvykle pustí jako první a na důležité seno a případně granule už pak nemá chuť.

Zdroj: Strava králíka domácího

Diskuze

V diskuzi PES ČÍVÁVÁ POPIS A POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonin Vaněk.

Mám stěně čívavu 7měsícu nevim jaké potraviny jsou pro něj nejlepší již jsem vyskoušel nekolik chřupek i kapsiček ale vetšínou mu nic nechutna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den, mám doma také čivavu, fenečku, v březnu jí budou 3 roky. Ta moje čivava je dost vybíravá, nejraději má jídlo vařené, hustou polévku, např. masíčko (kuřecí, hovězí, vepřové.) se zeleninou, vajíčko - stačí 1/2 na den , rýži, nudle, oves.vločky, brambůrek. Ale i tak mám doma granulky, pro malé plemena, některé jsou přímo pro čivavy. Nad kapsíčkama, paštičkama, atd. ohrnovala nos, čichla a odešla, radějí hladověla. Jinak když si najdete web.stránky , která je věnovaná čivavám, tam je o tomto plemenu úplně všechno, také jsem zpočátku nevěděla co s tím malým štěnětem, byl to dárek, pro mě ten nejkrásnější.

Zdroj: diskuze Pes čívává popis a potraviny


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP