Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

ŠPATNÁ SLINIVKA

OBSAH

Cukrovka

Stejně jako lidi, tak psi může zasáhnout to, že jejich slinivka břišní nedokáže produkovat dostatek inzulínu, a tím u psa vzniká diabetes mellitus, takzvaná cukrovka. V některých případech sice inzulín ve slinivce vzniká, ale nepůsobí na buňky, tak jak by měl. Správně by totiž měl inzulín pomáhat přesouvat glukózu z krve do buněk lidského těla, které by pak glukózu využili k potřebné energii. Cukrovka se dá u psa léčit, důležité ale je, aby si majitel zdravotní problémy psa uvědomil a vyhledal odbornou pomoc. Mezi příznaky diabetu patří nadměrný pocit žízně, časté močení, ztráta hmotnosti, únava, zvýšená podrážděnost, vracející se infekce, rozmazané vidění, zhoršení hojivosti ran. Pokud se diabetes potvrdí, obvykle veterinář předepíše inzulínové injekce. Cukrovka může zasáhnout psy velkých i malých plemen.

Zdroj: Nemoci starých psů

Diskuze

V diskuzi VYRAZKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka Rezacova.

Prosim o radu.Nejprve se objevi suche stroupky, ktere az se sloupnou jsou cervene a potom zmizi.Srst vypadne a misto zustane svetle ruzove a po case zaroste srsti.Nevim co to zpusobuje.Koupu fenku v samponu ktery je na alergii kuze.Dostava ,,Advokat" proti parazitum.Vetsinou se vyskytne vzdy vtomto obdobi.Jedna se o rasu Dogo Argentino.Granule ma grain free,"Orijen six fisch".Prosim poradite mi co to muze byt ?? Dekuji moc prikladam foto.Zuzka
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Mám 3 měsíčního Pitbulla na zádech se mu objevili vyražka. Vypada to jak poštipane od komara. Neboli ho to ani nesvědi..neškrabe se. Teď se mi to rozšířílo. :-( :'( jsem z toho dost špatná. Zítra jdeme sním k doktorovi . Bojím se o něj. Je to můj miláček. Děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Vyrazka

PRŮJEM

Projevy

Projevem je zapáchající tekutý trus.

Příčiny

Průjem u králíka domácího může vyvolat řada faktorů, například špatná strava, která je buď studená, nebo i zkažená. Problém mu také způsobí i vlhká podestýlka.

Léčba

Důležité je nejprve z jídelníčku králíka vyřadit veškerou zeleninu. Ideální je ponechat mu jen seno a vodu. Pokud průjem způsobila vlhká podestýlka, je třeba ji odstranit. Pokud průjem trvá den, není třeba se tím znepokojovat, pokud by ale u králíka trval déle, je lepší vyhledat lékaře.

Prevence

Prevencí proti průjmu je vyvarovat se všeho, co toto onemocnění vyvolává (špatná strava, vlhká podestýlka atd.).

Nakažlivost

Ne

Zdroj: Králík domácí a jeho nemoci

Diskuze

V diskuzi BETA BOJOVNICE NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Gregorová.

dobrý den chtěla jsem se zeptat co mám dělat moje betta pestrá je sameček a už 3 den je letargický a furt leží v jednom rohu a je v tom rohu skroucený a hlavu strká nahoru navíc ztrácí modrou barvu z šupinek a místo ní má šedobílou co mám dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Zdravim...mám bettu a po zapnuti filtrace..kterou jsem po chvili vypnula..byla dost silná..se betta chová divně...mám v akvárku vetsi kameny...plovouci kytky a ukryt a male topenicko 24 stupňů...je už týden v rohu nahoře..vypouští bublinky a neplave...na jeden den jsem ji dala do malého akvária a lepšila se...tak ji vrátila zpět do vyčištěného většího a je zase špatná...prosím poradíte...můžou vadit plovoucí rostlinky a nebo kameny?

Zdroj: diskuze Beta bojovnice nemoci


Autor obsahu

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP