Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

PES SE STÁLE ŠKRÁBE

OBSAH

Proč se pes pořád olizuje

Když se pes neustále olizuje, většinou se také souběžně i velmi škrábe. Tímto způsobem může maskovat to, že ho postihla alergie nebo že trpí kožním zánětem. Tuto zdravotní potíž může způsobovat prostředí, v němž se nejčastěji pohybuje. Samozřejmě kožní zánět nebo alergie není to jediné, na co příznak upozorňuje. Může se jednat také o stres či depresi, kterou tímto způsobem zahání.

Zdroj: Když se pes stále olizuje

Diskuze

V diskuzi PES SI VYKUSUJE SRST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrik Šihor.

Dobrý den. Náš labrador si vylízava tak srst, že to má až na kůži vylízané. Čím to může být. Alergií,parazity nebo stresem, ale stres nemá. Může to být, že se nudí?? Jaká je na to mast. Jak často ho koupat a co dělat pro zamezení tohoto vylízavani?? A mám ještě jednu otázku. Náš pes sežere úplně vše je to labrador. Je možné jednou sem mu dal pedigree denta stix a on se pozvracel ale až tak za 4 hodiny . Může to být z této tyčinky na čištění zubů,ale pochybuji,že to může z toho být, protože jsem jí to dával docela často a nic nezvracela. Za odpověď předem děkuji Šihor
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Cigáňov.

Mám Schi-tzu, škrábe se,líže kouše,má lupy mastnou srst,červenou kůži. Léčení veterináře na kvasinky prášky a takový průhledný gelový šampón který se ŕedí.Vařím ji domácí stravu.Maso,zelenina,rýže. Dobrý lepšilo se dobrala prášky a za 14 dní znova červená,kousání atd.opět mastná srst,lupy.Léčba už stála 3000 a žádné zlepšení. Ven chodí pravidelně 3x denně. Děkuji za radu.
.

Zdroj: diskuze Pes si vykusuje srst

Othematom u kočky

Pokud má kočka problémy s ušima (zánět, cizí těleso), může se stát, že se boltec náhle výrazně zvětší a vznikne zduřenina zabírající menší nebo větší plochu této části ucha. Jedná se o výron krve z prasklé cévy mezi kůží a chrupavkou ušního boltce, který si kočka způsobí intenzivním klepáním hlavou a úderem ucha o tvrdý předmět. Kočka je na postižené ucho citlivá, boltec je bolestivý a kočka nepřestává klepat hlavou, čímž se může celý problém ještě zhoršit.

Léčba spočívá v chirurgickém ošetření prováděném v celkové anestezii, při němž je odstraněna krev z othematomu a boltec je cca na 14 dní prošit speciální chirurgickou metodou. Tyto dva týdny jsou velmi náročné na pooperační péči ze strany majitele, neboť kočka se snaží si ucho stále drbat a může si stehy poškodit. Přesto je tento z pohledu majitele náročný výkon nutný. Jestliže se totiž krev pouze vypustí, dojde v naprosté většině případů velmi rychle k opětovnému naplnění a výše zmíněné operaci se zvíře stejně nevyhne. Naopak je možná komplikace v důsledku infekce othematomu. Při odkládaném zákroku stejně jako při špatné pooperační péči může dojít i k trvalé deformaci ucha.

Zdroj: Kočka se škrábe v uších

Diskuze

V diskuzi PES SE ŠKRÁBE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LussyB.

Nám na tyto problémy pomohlo změnit krmení za hypoalergenní řadu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pes se škrábe diskuze

Proč se pes olizuje a mlaská

Pokud se pes olizuje a mlaská, je to většinou na podkladu blaha a spokojenosti. Ovšem může jít i o závažnější problém, jako je zkažený zub, může ho pálit žáha, může být nastydlý, mít zánět dutiny ústní či trávicího traktu. Necpěte ho žádnými léky a jděte pro jistotu k veterináři.

Zdroj: Když se pes stále olizuje

Diskuze

V diskuzi ŠKRABANI PSA V POSTELI NEBO NA POŠTAŘI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Pejsek někdy neustale škrabe v posteli a nebo v polštáři a tim vic dychá okřiknem ho a za chvili znovu.děku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Škrabani psa v posteli nebo na poštaři

Ekzém

Další příčinou, která vyvolává nadprůměrné svědění kůže u psů, jsou mazotokové ekzémy projevující se zaschlými strupy z krve a hnisu, který je výsledkem vytvořeného zánětu. Dnes je mezi štěňaty poměrně dost rozšířená plíseň. Ta ovšem ve většině případů nezpůsobuje svědivost, ale sekundární bakteriální infekci, která může vyvolat tvorbu strupů na kůži, které si pak pes škrábe a olizuje. Jedním z málo známých případů je svědění způsobené alergií psa.

Zdroj: Pes si vykusuje chlupy u ocasu

Diskuze

V diskuzi PES SI KOUŠE NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zeman.

mam fr,buldočka ma 4. roky a stale si liže předni packy ,proč to děla

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den, měly jsme stejný problém. U nás to je problém se štítnou žláou.

Zdroj: diskuze Pes si kouše nohy

Kožní parazitózy

Svrab je silně intenzivní postižení kůže způsobené zákožkou svrabovou. Je to infekční postižení, přenosné mezi zvířaty. Nejčastější léze bývají na uších, loktech, kotnících.

Demodikóza patří také mezi svrabová onemocnění, je vyvolávaná parazitem Demodex canis. Primárně svědivá není, až po následné infekci kůže se projevuje svědivost. Základním projevem bývá vypadávání srsti v malých místech, která se postupně rozšiřují.

Blechy způsobují svědění i u psů bez alergie, ale míra svědění je zde daleko menší.

Zdroj: Pes se škrábe a kouše

Diskuze

V diskuzi PSÍ ALERGIE PŘÍZNAKY ČERVENÉ UŠÍ ,ŠKRABANÍ PO UŠÍCH A BŘÍCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sehnalová Jana.

Jezdíme na veterínu už měsíc, dostali jsme tablety FAMOSAN aPREDNISON a mast FRUCIDIN, vše bez uspěchu ,pes se pořád škrabe .Fenka bišonek je po kastraci, má už 11roků a my si nevíme rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sehnalová Jana.

Prosím o radu ,jestli má někdo podobné problemy s pejskem. Ktomu všemu se jí začaly dělat vyrústky na prstě nohy a pod okem .

Zdroj: diskuze Psí alergie příznaky červené uší ,škrabaní po uších a bříchu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP