Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

NÁDOR NA DÁSNI U PSA

OBSAH

Záněty dásní u psů

Parodont (závěsný aparát zubu) je tkáň, která bezprostředně obklopuje zub a ukotvuje jej na daném místě v čelisti. Funguje jako bariéra proti bakteriím a jiným škodlivým vlivům. Onemocnění parodontu je způsobováno zubním plakem a vyskytuje se ve dvou formách, jako gingivitida (ještě vratný zánět dásní) a parodontitida (zánět a nevratné postižení dásní, parodontálního vazu, tmeloviny a alveolární kosti).

Zdroj: Nemocné dásně u psa

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁNĚT V TLAMĚ PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav ladman.

Pes bigl špatně žere a má zarudlé dásně. Díky za radu. Jar Ladman

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zarudlé dásně signalizují topické podráždění (například při žvýkání nové hračky), zánět dásní a / nebo infekci. Dásně psa bolí a proto nechce přijímat potravu. Bude potřeba podrobnější vyšetření, aby se našla příčina onemocnění dásní, a mohla se stanovit účinná léčba.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zánět v tlamě psa

Jak se onemocnění diagnostikuje?

Veterinární lékař nejprve vyšetří celkový zdravotní stav pejska a následně dutinu ústní – vzhledem či pohmatem zhodnotí struktury v tlamě i mimo ni. U psů s onemocněním dásní lze pozorovat otok dásně, zarudnutí a zubní kořeny bývají odhaleny. Na zubech bývá zubní plak a kámen. U starších psů se záněty dásní zpravidla zhoršují.

Zdroj: Nemocné dásně u psa

Diskuze

V diskuzi NEMOCI KŘEČKA .... OTEVŘENÝ NADOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruska.

Dobrý den přítel má křečka a hrozně rychle se mu zvětšila boule na boku a během týdne se mu otevřela ...poraďte co dát.je stále zalezla v domečku ale papa.je ji rok a půl.uz není ani aktivní
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nemoci křečka .... otevřený nador

Zánět dásní – gingivitida

Zvětšování nánosu zubního kamene spolu se zdrsněním zubního povrchu přispívá k dalšímu hromadění plaku. Bakteriální toxiny a mechanické podráždění způsobené kamenem vedou ke vzniku zánětu dásní.

Zánět dásní se projeví začervenalým okrajem dásně v místě, kde dáseň těsně přiléhá k zubu, dáseň může krvácet, zduřet a pravděpodobně bude velmi citlivá na tlak. Majitel psa již v této fázi onemocnění často registruje nechuť zvířete kousat tvrdou potravu (suché granule, tvrdé kostičky, suchary).

Pokud se tento lehčí typ zánětu dásní neléčí, vzniká závažnější forma bakteriálního zánětu, která už zasahuje do hloubky a postihuje veškeré podpůrné tkáně zubu, takzvaný parodont.

Zdroj: Bolest zubů u psů

Poradna

V naší poradně s názvem HEPATOSIL 100 DOPLNĚK KRMIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Dobrý den .Chtěla jsem se zeptat kolik stojí hepatosil . A kde ho můžu objednat ,mám psa který má nádor na játrech .děkuji Ilona

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hepatosil je k dispozici jen na jednom "českém" e-shopu, proto bych si dávala pozor, jestli má cenu do toho jít a kupovat to. Aktuální ceny můžete vidět zde: www.miscota.cz/searc…

Zdroj: diskuze Hepatosil 100 doplněk krmiva

Prasklý nádor na slezině u psa

Prasklá slezina může nastat u psů v důsledku nemoci nebo úrazu. Slezina postižená nádorovým bujením se stává křehkou a náchylnou na prasknutí a krvácení. Následná tekutina v břiše vede k rozvoji příznaků hypovolemického šoku a úmrtí psa. Prasklý nádor u psů se projevuje letargií, náhlým kolapsem, slabostí, nadýmáním, bledou sliznicí a potížemi s dýcháním. U některých psů se mohou objevit příznaky spojené s chronickým krvácením ze sleziny, jako je ztráta hmotnosti, přerušovaná slabost, letargie a anorexie. Vždy se jedná o život ohrožující stav.

Zdroj: Zvětšená slezina u psa

Diskuze

V diskuzi NEMOCNÉ DÁSNĚ U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin hysky.

dobrý den mužete poradit fenka po zákroku zanětu dásní byly vytrženy zuby ponechány jen čtyři.je to už 14dní nasazeny anibiotika ale fenka odmítá stravu jen opravdu málo co sní alespon pije docela dobře.trápí mě že nejí děkuji Hyský Martin

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nemocné dásně u psa


Autoři obsahu

MVDr. Michaela Hrachová Čupová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP