Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

MATEŘSKÁ ZNAMÉNKA OD NAROZENÍ

OBSAH

Kdy začít odčervení koťat

Koťata se odčervují podobně jako štěňata, což znamená brzy po narození společně s matkou. První odčervení se provede ve věku 14 dní odčervovací pastou, další odčervení vždy po 14 dnech a od 3 měsíců věku koťat se odčervuje každé 3 měsíce.

Harmonogram odčervení kotěte:

  • 1. odčervení: 14 dnů po porodu
  • 2. odčervení: 4 týdny po porodu
  • 3. odčervení: 6 týdnů po porodu
  • 4. odčervení: 3 měsíce po porodu

Zdroj: Odčervování koček

Poradna

V naší poradně s názvem ŠTĚNATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Dobry den ,chtěla bych se zeptat,chceme si brát pejska ,ale te jsme se dozveděli,že některá štěňátka uhynula na herpes virus,zajimalo bymne ,zda je tento virus i u zbylých štěnat co přežily,nebo co to pro ně dál znamená?? Děkuji za odpověd Katka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Herpes se přenáší dotykem a u štěňátek, která jsou po narození v těsném kontaktu je velmi pravděpodobné, že jsou nakažena všechna. Jestli chcete mít bezproblémový chov, tak se raději obraťte na jinou chovnou stanici.

Zdroj: diskuze Štěnata

Fríský kůň bílý

Na světě nejsou jen černí zástupci tohoto plemene, ale existují i bílí jedinci. Prvním byl hřebec Nero Grandson přezdívaný „Ice“. Je to fríský kůň křížený s andaluským koněm. Od 3 let se účastnil výstav. Neví se přesně, kolik mu je nyní let, jeden web udává narození v roce 2001, jiný, že je mu přes 17 let.

Bílé fríské koně lze využít do chovu barokních pintů, pokud mají více než 25 % fríské krve. Na celém světě je pouze pár jednotlivců.

Zdroj: Fríský kůň

Diskuze

V diskuzi ČIVAVA "MINI" se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Yesman.

Čivava Mini NEEXISTUJE...ještě jednou NEEXISTUJE!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína Ouzká.

Přesně mini čivava neexistuje jako nějaký poddruh plemene čivava, protože ty jsou jen dva dlouhosrstá a krátkosrstá. Mini čivava je přešlechtěná čivava z množírny je náchylná k mnoha nemocím a trpí již od narození. Neni to standart plemene.

Zdroj: diskuze Čivava "mini"

Mláďata

Obvykle se rodí zhruba 8 mláďat (může jich být samozřejmě ale i méně, nebo více). V okamžiku narození jsou mláďata slepá, hluchá a zcela bez srsti. Až v průběhu několika dní se vše mění, zhruba pátý den se u nich začíná objevovat srst a o dalších pět dní později začínají králíčci vidět. Jak již bylo zmíněno, králíci patří k savcům, takže mláďata jsou zpočátku živena mateřským mlékem. Mláďata je možné odstavit zhruba v době 6 -8 týdne věku králíka.

Zdroj: Králík domácí

Diskuze

V diskuzi POLYPY V UCHU U KOČEK A NASLEDKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Filipová.

Dobrý den,
můj kocourek má polypy v uších od narození.Operaci jsme zamítli-případné řezání horního patra,a možnost znovu vzrůstu polypu,to prostě nemá cenu trápit zvíře a sahat si hluboko do kapsy.Teď je to pár dnů,co má přivřené oči,a je mu vidět spodní bělmo...,a tak mně napadá,je možné,že polypy zasáhly do očního nervu a tlačí,a může i oslepnout?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MVDr. Hrachová.

Dobrý den,
přivřené oči či přetažené oční víčko mohou být nespecifickým přznakem řady onemocnění. S případnými polypy může i nemusí vůbec souviset. Kočičku nechejte vyšetřit veterinárním lékařem, bez důkladného vyšetření nelze takto online dělat jakékoli závěry.
MVDr. Hrachová

Zdroj: diskuze Polypy v uchu u koček a nasledky

VÝMARSKÝ KRÁTKOSRSTÝ OHAŘ

Postava: robustní, statná

Výška (v kohoutku): pes= 59 – 70 cm, fena = 57 – 65 cm

Zbarvení: stříbřitý šedé

Lov: pernatá i srstnatá zvěř

Schopnosti:

  • spolehlivost v práci před výstřelem
  • důslednost v hledání zvěře
  • reakce na pach zvěře není tak blesková
  • spolehlivý přinašeč postřelené zvěře
  • vrozená ostrost na zvěř ale i na lidi
  • výborně stopují
  • velká výdrž

Povaha: oddaný, ochranitelský, nebojácný, sebevědomý, energický

Vztah:

  • k lidem: je třeba, aby byl na děti zvyklý od štěněčího věku; silně brání svou rodinu a hlavně svého pána
  • ke zvířatům: na zvířata musí být zvyklý od narození, jinak má tendenci na ně útočit

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – ohaři

Diskuze

V diskuzi NEMOCI STARÝCH PSŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Kozelková.

Záchvaty u fenky 11 let Německý pinč
Během 12 dnů opakovaný noční záchvat třesu, neschopnost vstát, rychlé neovladatelné těkáni očí , rychlé dýcháni.... vždy po hodině uklidnění.
Zádné křeče a ani pěna u tlamy.
Pes po prvním záchvatu vyšetřen na Vet klinice..... sono srdce, krev, plíce , teplota atd bez nálezu
Je obézni po kastraci v 10 letech nesmirně žravá.... krmení od narození varené drůbeži, rýže, mrkev.... občas kvalitni granule

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nemoci starých psů

ITALSKÝ KRÁTKOSRSTÝ OHAŘ

Postava: robustní, mohutná

Výška (v kohoutku): pes = 55 – 67 cm

Zbarvení: bílé, bílé s různě velkými skvrnami sytějšího nebo světlejšího oranžového nebo jantarového odstínu, bílé s různě velkými kaštanově hnědými skvrnami, grošované (bíle se světle oranžovým stříkáním, nebo bíle s kaštanově hnědým stříkáním)

Lov: polní práce

Schopnosti: spolehlivost při přinášení a dohledu

Povaha: vyrovnaný, mírný, rozvážný, dobře ovladatelný, oddaný, přívětivý k dětem, poddajný, neagresivní

Vztah:

  • k lidem: dobře vychází s dětmi, jeho pán je pro něj nade vše. K cizím lidem je ale nedůvěřivý
  • ke zvířatům: pokud je zvyklý od narození na ostatní psy a zvířata, tak s nimi nemá žádný problém

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – ohaři

Prevence

Abyste předešli infekci E. coli, ujistěte se, že vaše chovná, březí nebo kojící fena je v dobrém zdravotním a nutričním stavu. Prostředí porodu by mělo být udržováno v čistotě a dezinfikováno a po porodu by měla být často vyměňována podestýlka. Prádlo použité k porodu by mělo být hygienicky zlikvidováno, protože je považováno za nebezpečný odpad.

Nejdůležitější pojistkou pro prevenci infekce E. coli u štěňat je umožnit jim plný přístup k mlezivu jejich matky (prvnímu mléku po narození). Kromě toho si musíte vždy umýt ruce a vyměnit si svrchní oblečení a boty, než budete jednat s novorozenými štěňaty s ohledem na jejich vyvíjející se imunitní systém. Toto je obecné pravidlo, ale je zvláště důležité po manipulaci s jinými psy nebo zvířaty.

Zdroj: E coli u psa

Bílý jorkšírský teriér

Již dříve se v chovu jorkšírského teriéra čas od času objevilo nějaké nestandardně zbarvené štěně. Tato štěňátka byla vyřazována z chovu, nebo dokonce po narození utracena, aby chovateli nekazila jeho „dobré jméno“. Štěňátka se odchovávala v souladu se standardem plemene a ten uznával pouze zbarvení black tan nebo blue tan, jiné zbarvení či bílé znaky byly pokládány za chybu. V této době je to již jinak. Chovatelé jorkšírských teriérů, kteří se drží tradic, nadále jinak zbarvené varianty nepřijali, ale je mnoho nadšenců, kterým se právě „jinak barevní jorkšírci“ líbí a ze všech sil se snaží o dobrý chov těchto plemen.

Zde můžete vidět fotografie bílého jorkšírského teriéra.

Zdroj: Jorkšírský teriér - střihy

Příznaky

Hemangiom se projevuje malou nafialovělou nebo červenou skvrnkou, která se může zvětšovat. Faktory způsobující vznik hemangiomu většinou neznáme, ale někdy lze vysledovat určitý podíl dědičnosti.

Tento kožní novotvar má několik různých forem. Kapilární vypadá jako vypuklé červené ložisko. Může být také lokalizován v podkoží a projevuje se jako modravě prosvítající zduření – tomuto typu se říká kavernózní (existuje i smíšená forma těchto dvou). Hemangiomy mohou být lokalizovány i ve vnitřních orgánech, například v játrech nebo mozku. Tomuto typu onemocnění se říká hemangiomatóza, a aby se podezření na ni vyvrátilo, je nutné absolvovat vyšetření ultrazvukem. Trochu zvláštní jednotkou hemangiomu je pak naeuvus flammeus – lidově oheň. V tomto případě je cévní pleteň omezena jen na kůži a hemangiom je přítomen už při narození.

Zdroj: Hemangiom u psa


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP