Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

KOLIK STOJÍ USPÁNÍ PSA

OBSAH

Vyšetření

Vyšetření krve biochemické - 450 až 1000 Kč.

Vyšetření krve hematologické - 300 Kč.

Čipování + čip - 500 Kč.

Vystavení pasu - 306 Kč.

RTG vyšetření - 425 Kč.

Vyšetření ultrazvukem - 363 Kč.

EKG vyšetření - 300 Kč.

Vyšetření krevního tlaku - 150 Kč.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u veterináře

Diskuze

V diskuzi KOLIK STOJI USPANI PSA S PISTOLI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Potřebujeme ostříhat psa a on nechce nikam jít tak co máme dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimíra.

měla jsem stejný případ s nasím yorkšírem,dokonce jedna paní v salonu ho ostříhala jen na půl,protože se bála,že jí kousne.po třech různých pokusech jsem našla výbornou paní.jestli máte zájem prosím ozvěte se na meil.Vladimíra

Zdroj: diskuze Kolik stoji uspani psa s pistoli

Vakcíny

Kompletní vakcinace psa na 1 rok - 384 Kč.

Vzteklina na 1 rok - 178 Kč.

Vzteklina na 3 roky - 317 Kč.

Kompletní vakcinace kočky na 1 rok - 354 Kč.

Panleukopenie + herpesvirus + calicivirus na 1 rok + vzteklina na 3 roky - 461 Kč.

RCPCHFeLV - 638 Kč.

Vakcinace králíka - 186 Kč.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u veterináře

Diskuze

V diskuzi CHIRURGIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislava Fialová.

Dobrý den,
chtěla bych se prosím zeptat, kolik stojí operace šantu(PSS)? Děkuji
Fialová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina Papadaki.

Dobrý den
Včera mi zjistili u mojí fenecky barzoi nádor na kosti doporučení amputace celé končetiny nebo uspání,chci se zeptat narovinu pokud se rozhodnu pro amputaci kolik stojí jaká je rekonvalescence a postupy,...a zdali mi někdo zaručí že už se to nevrátí...moji fenecce je letos v září 7 let

Zdroj: diskuze Chirurgie

Chirurgie

Kastrace kočky - 1550 Kč.

Kastrace kocoura - 1480 Kč.

Kastrace feny - 3500 Kč.

Kastrace psa - 3000 Kč.

Císařský řez - 3500 až 5000 Kč.

Ruptura předního zkříženého vazu malý pes - extrakaps. fixace - 4500 Kč.

Ruptura předního zkříženého vazu - MMT-TTA - od 10000 Kč.

Luxace pately - transpozice tuberositas tibiae od 4500 Kč.

KoreKč.ní osteotomie růstových deformit od 6000 Kč.

Operace páteře + myelografie od 8000 Kč.

Operace krční páteře od 9000 Kč.

Woblerúv syndrom 12000 Kč.

Chirurgické řešení zlomenin kočka - osteosyntéza od 3500 Kč.

Chirurgické řešení zlomenin pes od 4000 Kč.

Laparotomie torze žaludku 8000 až 10000 Kč.

Odstranění cizího tělesa - enterotomie, resekce střeva - 5000 Kč.

Chirurgické odstranění sleziny (splenektomie) - 5000 Kč.

Močové kameny - 5000 Kč.

Perineální kýla - 5000 Kč.

Onkologické operace - 5000 Kč.

Vyšetření endoskopická (broncho-, gastro-, laparo-, artro-, a další) od 1500 Kč.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u veterináře

Cena a prodej

Přípravek Metacam je vydáván pouze na předpis, může vám ho předepsat veterinární lékař. Jedna žvýkací tableta stojí okolo 50 korun.

Zdroj: Kdy použít Metacam pro psy

Diskuze

V diskuzi KOLIK CO DNES STOJÍ U VETERINÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Zveškova.

Dobry den,prosím chtěla bych se zeptat kolik stoji operace kyčle u psa.Předem děkuji Zvéškova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolik co dnes stojí u veterináře

Za kolik se nabízí protištěkací obojek

Cena ultrazvukových obojků proti štěkání se odvíjí od výrobce, kvality a provedení.

Zdroj: Obojky s ultrazvukem

Diskuze

V diskuzi KOLIK CO DNES STOJÍ U VETERINÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, máme kočičku Amálku a kočička má problémy s trávením, dost často nám zvrací granule. A proto se Vás chci zeptat,kolik by nás stálo vyšetření žaludku a střev(gastroskopie)u kočičky. Děkuji Macháčková.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra S.

Dobrý den,
měla jsem podobný problém s kocourem, zvracel dost často. Veterinář mu odebral krev a když zjistil, že ledviny a játra má v pořádku, zkusil mu dát léky na zánět žaludku a pokud by nepomohly, udělalo by se větší vyšetření. Test z krve, dvě injekce a prášky na 1 měsíc cca 1490,- kč. Stal se zázrak, od té doby nezvrací.
Ovšem bylo mi řečeno, abych mu nedávala granule.
VS

Zdroj: diskuze Kolik co dnes stojí u veterináře

Kdy nechat psa utratit

V souvislosti s mnoha stařeckými nemocemi psů nastává otázka, kdy psa nechat utratit. Na začátku je třeba zdůraznit, že uspání pejska je rychlé a bezbolestné. Majitel se nemusí bát, že by jeho miláček v posledních chvílích trpěl.

Řada majitelů starších psů si klade otázku, jestli je lepší nechat psa dožít tak, jak je, nebo jej nechat uspat. Veterináři v takových případech radí, aby byl pejsek uspán, pokud trpí nějakou nevyléčitelnou a hlavně bolestivou nemocí. Je to pro něj důstojnější a lepší, než ještě několik měsíců trpět nesnesitelnými bolestmi. Platí tedy, že pokud zdravotní stav psa není dobrý a není naděje na jeho zlepšení, měl by majitel utracení psa zvážit.

Euthanasie obvykle probíhá u veterináře v ordinaci, ale na přání majitele k ní může dojít i doma. Psu je do těla vstříknuta velká dávka anestetik, které psa velmi rychle uspí, a pak je mu vpíchnuta další dávka, která postupně pak zastaví jeho životní funkce.

Zdroj: Nemoci starých psů

Diskuze

V diskuzi USPÁNÍ PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Chtěla bych se zeptat zda je normální uspání psa způsobem,že při vědomí bez jakéhokoli podání oblbující látky veterinářka vrazí injekci do srdce vašeho miláčka.Toto jsem zažila u doktorky Primusové.Byl to ten nejhorší zážitek,který mám dodnes před očima.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabriela Bucharová.

Není!!! Mám stejný zážitek s kočičkou před 15ti lety, a dodnes si vyčítám, že jsem ji tam odvezla, a připravila ji takový konec. Mně se to stalo na veterině v Pardubicích pod nemocnicí. Je to už dlouho, kočička byla hodně nemocná, ale pořád to vidím, a je mi z toho zle, jak necitlivě se doktor choval.

Zdroj: diskuze Uspání psa

Kdy utratit starého psa

Rozhodnout se, kdy je už pro vašeho starého psa život jen utrpením, je velmi složité. Psí představa o životě je zábava, energie, pozornost a zdravé tělo bez bolesti. Pokud toto není možné vzhledem ke zdravotnímu stavu psa a neexistuje žádná šance na zlepšení tohoto stavu, pak by utracení psa mělo být zváženo. Utracení psa je bezbolestné. Jedná se o aplikaci velké dávky uspávacího prostředku (anestetika) injekcí do žíly zvířete. Tato látka působí velmi rychle a uspí psa obvykle dříve, než je stříkačka prázdná. Tou dobou už je pes plně v bezvědomí a je jen otázkou času, kdy se jeho životní funkce zastaví. Někteří psi se špatnou cirkulací mohou reagovat trochu jinak a mohou nastat svalové záškuby. Pes o tomto stavu neví, protože je již plně v bezvědomí.

Postup

V dnešní době máte možnost rozhodnout se, kde k eutanázii dojde: zda u zvěrolékaře v ordinaci, nebo u vás doma. Pro většinu psů je věčné uspání lépe snesitelné doma. Nejsou stresováni nemocničním prostředím, pro majitele však často bývá uspání jejich mazlíčka hůře snesitelné doma. V místě, kde k eutanázii dojde, vidí majitelé akt i o mnoho měsíců později, a tak se pro ně jejich domov může stát stresujícím (neplatí naštěstí ve všech případech). Pokud se rozhodnete pro uspání v ordinaci, doporučuje se domluvit se s veterinářem na době, kdy nebude v čekárně rušno. Pejska i vás by to mohlo zbytečně rozrušit a znepokojovat. Je lepší, pokud vás do ordinace i zpět někdo doprovodí, někdo, kdo vám může poskytnout podporu. Pokud zůstanete se psem i v jeho poslední chvíli a zůstanete poměrně klidní (i když je to neskutečně těžké a vyžaduje to opravdu velkou dávku ovládání), zůstane poměrně klidný i on, a tak jeho odchod ze světa bude „lehčí“.

Buďte si jistí, že váš pejsek při eutanázii netrpí. Proces je poměrně rychlý a bezbolestný. Veterinář píchne pejskovi injekci s dávkou anestetika, které téměř okamžitě vyvolá ospalost a následný spánek, kdy je psovi podána další látka, aby mohl bezbolestně odejít.

Po smrti pejska si můžete vybrat, kde a jak má být váš psí miláček pochován. S veterinářem se můžete rovnou domluvit, zda má psa odvézt a pohřbít, zpopelnit anebo si jej můžete vzít domů, a pokud máte povoleno, tak pejska pohřbít na zahradě, třeba pod oblíbeným stromem, kam budete chodit uctívat jeho památku.

Cena

Eutanázie pes, kočka: 500 Kč + spotřebovaný materiál, dle velikosti zvířete; například eutanázie kočky celkem 800–900 Kč.

Asanace (hromadný svoz uhynulých zvířat): 30 Kč/kg.

Ceny jsou pouze orientační.

Zdroj: Uspání psa

Diskuze

V diskuzi KOLIK CO DNES STOJÍ U VETERINÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Euthanasie kočky.

Kocourek 16 let,v krátké době výrazně zhubl,těžko uléhá, močí a kálí mimo WC, občas upadne, motá se,

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolik co dnes stojí u veterináře

Přechodné uspání psa

Stejně jako člověk může se i pejsek dostat snadno do stresu. Ten je u zvířat způsobován situacemi, které jsou pro ně nové, jako například změna prostředí. Některé pejsky zase stresují náhlé a hlasité zvuky, jako jsou bouřky nebo ohňostroje. Ale jak svému zvířecímu miláčkovi od těchto pocitů úzkosti pomoci? Řešením jsou léky na zklidnění pro psa. Nejčastěji se jedná o antidepresiva ve formě tabletek, která mají zpravidla velice rychlý nástup účinku, a tak je psí stres během chvíle pryč. Dlouhodobějším řešením na stres u psa je zklidňující obojek, ze kterého se postupně uvolňují feromony a vůně heřmánku a levandule, a tak bude váš domácí mazlíček po celou dobu nošení klidný.

Pro pejsky jsou například doslova za trest silvestrovské oslavy. K podávání uklidňujících léků pro zvířátka by se však lidé měli uchýlit až v případě, že se jejich mazlíček opravdu hodně bojí. V opačném případě by se jich měli vyvarovat. Ideální je, pokud víme, že se bojí, nebrat je ven, ale nechat je v místnosti, ideálně temné, aby neviděli a slyšeli co nejméně. Vhodné je třeba pustit rádio nebo televizi, aby zvuk přehlušil výbuchy. Pokud se bojí opravdu moc, pak je vhodné podat některé léky.

Existují takové, které jsou na bázi aminokyselin, hormonů. Podávají se třeba týden dopředu před silvestrem nebo kdykoliv v průběhu života, pokud se psi něčeho bojí. Obsažené uklidňující látky vylučují takzvané hormony štěstí. Nepůsobí tak, že by pes usnul, jen ho uklidní. Je také možnost podat pejskovi některý z registrovaných gelů na bázi sedativ, a to třeba před půlnocí, přičemž zvíře poté tak napůl usne, na každého pejska to však může působit jinak.

Zdroj: Uspání psa

Možnosti

Homeopatika

Jsou to nejšetrnější přípravky, které se mohou podávat volně, takže je koupíte v lékárně bez receptu. Pro volné použití jsou určeny polykompozitní přípravky. Například sirup SEDALIA se má podávat v dávce alespoň několik dní předem, a to 2 lžičky 2x denně.

Odpařovač psích feromonů

Tento přípravek má za úkol navodit u psů dobrou náladu. Je to něco jako uklidňující aromaterapie pro psy. Odpařovač se zasune do zásuvky 2 týdny před silvestrem a od té doby se z něj začnou odpařovat feromony s uklidňujícím a stimulačním účinkem, což by mělo psa uklidnit. Přípravek je k dostání u veterinárních lékařů. Funguje na stejném principu jako feromonový obojek.

Sedativa

Pokud víte, že je váš pes opravdu až příliš hysterický a mohl by ublížit sobě nebo někomu z okolí a nejedná se o štěně, tak se domluvte s veterinářem na možném řešení problému pomocí sedativ. Na trhu jsou přípravky, které pomohou psovi od stresu a strachu, ale musíte vzít v potaz, zda je to „to správné“.

Zklidňující přípravky pro psy mají za úkol potlačit stres. Velmi často se podávají před cestou autem, před návštěvou veterináře či při hlasitých oslavách. Doporučuje se přírodní přípravek Alavis Relax, Serene-Um nebo feromonový obojek Settle down.

Relaxis je veterinární přípravek s 60 mg l-theaninu v jedné tabletě. Přípravek je určen pro rychlé zklidnění psa. Relaxis je přípravek s obsahem esenciální aminokyseliny l-theanin, která je obsažena v zeleném čaji. L-theanin je bio látka, která vyvolává relaxační reakci.

Relaxis podávejte v tomto dávkování:

  • malé plemeno (do 25 kg) 1–2 tablety 1–3x denně
  • střední plemeno (25–50 kg) 2–4 tablety 1–3x denně
  • velké plemeno (nad 50 kg) 4–6 tablet 1–3x denně

Dávky je možné opakovat vždy po 6 hodinách. Přípravek lze podávat dlouhodobě, je zcela nenávykový. Přípravek je možné podat i při uspání psa na silvestra.

Balení a forma:

  • 60 CANIS tablet v balení

Mějte na paměti, že pes není člověk. Co zabírá vám, nemusí být účinné pro vašeho psa. Než cokoli z léků podáte pejskovi, poraďte se s veterinářem.

Zdroj: Uspání psa

Diskuze

V diskuzi HEPATOSIL 100 DOPLNĚK KRMIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,chtěla bych se zeptak kolik stojí hepatoli 100.Nikde nevidím cenu.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ilona.

Dobrý den .Chtěla jsem se zeptat kolik stojí hepatosil . A kde ho můžu objednat ,mám psa který má nádor na játrech .děkuji Ilona

Zdroj: diskuze Hepatosil 100 doplněk krmiva

Prodej a cena

Krajtu písmenkovou lze koupit přímo od chovatelů. Cena šestiměsíčního hada se pohybuje kolem 700 korun, dvanáctiměsíční had stojí přibližně 1 400 korun. Můžete si koupit i hada staršího, jeho cena je však poměrně vysoká a bývá problém i s jeho adaptací.

Zdroj: Krajta písmenková

Kde se dá Attapectin koupit

Aptus Attapectin je volně prodejný lék určený pro psy a kočky trpící akutním průjmem. Balení obsahuje 30 tablet (30 tbl.) a v době vydání článku stojí 289 Kč. Aktuální cena je vidět tady: Attapectin cena. Zakoupit se dá také v lékárně Dr. Max a Benu.

Zdroj: Attapectin

Inzerce

Inzeráty na prodej této kočky se vyskytují poměrně často. Jsou k dostání koťata s průkazem původu a bez něj, od toho se odvíjí i jejich cena. Koťata bez průkazu původu stojí kolem 3 000 korun.

Inzeráty je možné hledat na internetových bazarech nebo v chovatelských stanicích.

Zdroj: Ragdoll

Gutalax pro psa

Gutalax je projímadlo určené pro lidi. Vhodné je upravit stravu, podávat více tekutin a na upravení tvrdé stolice použít Duphalac. Dávkování je na láhvi, velké balení stojí kolem 200 Kč. Je důležité najít správné dávkování, aby se pes neuchodil na stolici. Přípravek je sladký, tak by neměl být problém s jeho přijímáním.

Zdroj: Tvrdá stolice u psa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP