Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

KDYZ SI FENA OLIZUJE GENITALIE

OBSAH

Když si fena olizuje genitálie

Často, když si fena olizuje určitou oblast těla, tak jí tato část bolí nebo je to její způsob, jak se to snaží vyčistit. Některé feny to používají jako techniku sebeukájení.

U feny může být podezření, že možná trpí infekcí močových cest, nebo může mít nějaký typ vaginální infekce, která způsobuje podráždění. Navrhuji, abyste ji vzali do její veterinární ordinace, aby jí mohli provést analýzu moči, fyzickou prohlídku a možnou kultivaci její vaginální oblasti. Jakmile budou výsledky k dispozici, může veterinář předepsat antibiotika k léčbě infekce. Doma můžete zabránit jejímu olizování vaginální oblasti umístěním límce v podobě trychtíře.

I když si fena myslí, že čištění oblasti pomáhá, může ve skutečnosti způsobit větší podráždění oblasti a pokožky. Měli byste se podívat na vnější stranu její vaginální oblasti a zjistit, zda nevidíte něco neobvyklého, ​​jako je výtok nebo bulka. Můžete také zkusit odebrat vzorek její moči a zjistit, zda vizuálně uvidíte nějaké změny v její moči, jako je krev nebo pevné zbytky. Poté, co kontaktujete svou veterinární ordinaci, informujte je o svých zjištěních a zeptejte se, zda musíte přivést fenu nebo zda můžete přinést čerstvý vzorek moči. Pokud byla vaše fena nedávno na kontrole, nemusí potřebovat další vyšetření, vše závisí na veterináři.

Zdroj: Co znamená, když si fena olizuje genitálie

Diskuze

V diskuzi KDYZ SI FENA OLIZUJE GENITALIE JE KASTROVANA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sarka.

Mam 4 letou fenku malt.psika.Donedavna byla vesela a hrava.Posledni 3 mesice je apaticka nechce chodit ven,nehraje si a s nikym nekomunikuje.Prodelala zanet moc.cest ktery byl vylecen ant. Byla ji vysetrena moc,krev,byl udelan rentgen vse neg.Veter.nam zdelil ze trpi uzkost. a deres.stavy ber leky ale je to horsi. Rano a po kazdem venceni prijde domu zacne se trast a narikat uz nevim co sni ma vse i lasku. Nemate nekdo takovou skusenost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sarka.

Psala jsem clanek /kdyz si fena olizuje genitalie/ ale hlavne mi jde o uzkost. a depres. stavy.Fenka 4 leta byla hrava a vesela ted jeji vse jedno.Nekomunikuje,nechce chodit ven po venceni se trese a narika.Veter.ji dal uklid.leky ale je to horsi nevim si rady do 4let byla uplne normalni.Prodelala zanet moc.cest odte doby je netecna. Zanet byl vylecen,ale ona upadla do deprese trva to uz 3 mesice bojim se o ni. Zazemi ma pekne a lasku take kde se stala chyba? Chodili jsme k veterinarce ktera byla neprijemna tak jsme okamzite zmenily veter. Mozna tam se stala chyba nevim.

Zdroj: diskuze Kdyz si fena olizuje genitalie je kastrovana

Co může znamenat olizování genitálií u psů

Psi rádi olizují nejrůznější věci, ale olizování jejich intimních partií může být trapné, zvláště pokud máte kolem sebe speciální hosty. Bohužel, nikdo neřekl psům, že mají intimní partie, a tak olizovat tuto oblast jejich těla je jen olizování další části jejich anatomie. Psi si budou olizovat svůj penis a feny si budou olizovat vulvu a obě pohlaví si budou olizovat řitní otvor. Skutečnost, že to dělají na veřejnosti, může jejich majitelům způsobit nepříjemné pocity, ale psi si olizují své intimní partie z mnoha různých důvodů. Olizování intimních partií může být pro potěšení nebo pro zmírnění nějakého nepohodlí. Pokud je fena v říji, může to být součástí jejího sexuálního chování. Pak může být olizování také jen touhou psa udržovat čistotu.

Zdroj: Co znamená, když si fena olizuje genitálie

Proč si psi lížou genitálie?

Psi a feny jsou odlišně vybaveni, aby plnili své role při plození svého druhu. Psí samci mají svůj penis chráněný pochvou zvanou předkožka. Jedná se o kožní záhyb, který pokrývá penis a když je pes vzrušený, může penis vyčnívat z předkožkové pochvy. Když si pes olizuje penis, je to přirozená součást chování psího samce.

Psí samice (feny) si někdy dost silně olizují vulvu, protože mají z této činnosti potěšení. Olizování vulvy ze sexuálního hlediska může být známkou toho, že se vaše fenka dostává do říje. Vulva oteče a během období horka se objeví výtok a dokonce i krev. Fena přichází do říje přibližně každých šest měsíců, pokud nebyla kastrována. Kastrovaná fena nepřichází do říje a nikdy nebude moci mít štěňata.

Existují další důvody, proč si samci i samice olizují intimní partie, a pokud si všimnete nadměrného olizování, může to být známkou problému. Mohou být nutné testy krve nebo moči k diagnostice problému a bakterií, které způsobují podráždění. Je možné, že olizování vašeho psa může být jen úklidem po procházce na zahradě nebo po močení venku. Pokud olizování přetrvává, hledejte výtok nebo známky neustálého močení. Váš pes může mít infekci močových cest. Návštěva veterináře by byla vhodná pro další vyšetření a veterinář může provést některé testy krve nebo moči. Kvasinkové infekce, pustuly a červené hrbolky v oblasti genitálií budou indikovat infekci a způsobí, že váš pes bude chtít lízat, aby zmírnil podráždění. Genitálie psa je velmi citlivá oblast a váš pes zde pocítí bodavé teplo vyrážky více než v jiné části svého těla. V případě potřeby udržujte tuto oblast čistou vlhkým hadříkem, ale neaplikujte vazelínu nebo jiné produkty bez rady vašeho veterináře.

Zdroj: Co znamená, když si fena olizuje genitálie

Diskuze

V diskuzi KDYŽ SE PES STÁLE OLIZUJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kostkova jana.

Mám problém můj pes je to maltézáček 8 let poslední dobou olizuje tlamička je prý v pořádku i zuby děkuji za odpověd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Když se pes stále olizuje

Proč se pes olizuje a mlaská

Pokud se pes olizuje a mlaská, je to většinou na podkladu blaha a spokojenosti. Ovšem může jít i o závažnější problém, jako je zkažený zub, může ho pálit žáha, může být nastydlý, mít zánět dutiny ústní či trávicího traktu. Necpěte ho žádnými léky a jděte pro jistotu k veterináři.

Zdroj: Když se pes stále olizuje

Poradna

V naší poradně s názvem BORDER KOLIE ŠTĚŇATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nana.

A ješte bych se chtela prosim zeptat v jakym tydnu haraní se nejlepe nechavaji připustit nekdo říká 3 tyden nekdo 11 den tak ted newim co je pravda děkuji :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Prvních 9 dní, kdy jsou vidět známky hárání na vulvě, fena nedovolí žádnému samci, aby se do ní dostal. Po těchto devíti dnech teprve přichází období, kdy to psovi dovolí. U každé fenky je tento začátek ovšem jiný a některé feny mají říji jen velmi krátkou, zvláště ty starší. Budete to tedy muset zkoušet hned od desátého dne hárání, dokud fena nepřestane být agresivní a odmitavá vůči samci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Border kolie štěňata

Proč se pes pořád olizuje

Když se pes neustále olizuje, většinou se také souběžně i velmi škrábe. Tímto způsobem může maskovat to, že ho postihla alergie nebo že trpí kožním zánětem. Tuto zdravotní potíž může způsobovat prostředí, v němž se nejčastěji pohybuje. Samozřejmě kožní zánět nebo alergie není to jediné, na co příznak upozorňuje. Může se jednat také o stres či depresi, kterou tímto způsobem zahání.

Zdroj: Když se pes stále olizuje

Diskuze

V diskuzi KDYŽ SE PES STÁLE OLIZUJE A MLASKÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Drobná.

Dobrý den, mám 8 letou vlčice ČSV. Je stále venku , ale teď jak byly mrazy, tak jsem ji brala dovnitř na noc. Driv byla venku i v noci, protože jsme měli ještě psa, který nám vloni v dubnu zemřel a ona zůstala sama , a tak se nemá v noci s kým hrát. V posledních 14 dnech mám pocit, ze se stále olizuje / tlamičku/ a mlaska u toho. Žere normálně i chování mi přijde stejně , jako dřív.
Dekuji za radu . Jana Drobna

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Když se pes stále olizuje a mlaská

Proč si pes kouše tlapky

Když si pes kouše nebo olizuje tlapky, tak je to z toho důvodu, že mu něco způsobuje svědění. To může být zapříčiněno alergií, parazitním onemocněním nebo zánětem nehtového lůžka. Dalším důvodem může být psychický problém, který spočívá v tom, že je pes příliš často sám doma bez jakéhokoli kontaktu se svým pánem a jednoduše se nudí, a proto si začne z dlouhé chvíle okusovat nohy.

Zdroj: Pes si kouše nohy

Diskuze

V diskuzi JAK NA HUSTOU RÝMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Pelzlova.

Naše fenka francouzský buldocek má silnou hustotu rýmu.. Špatně se ji dýchá. Na veterině nám řekli že je to se vyléčit nedá. Jsou to prý slechteni psy a jeto normální. Když se olizuje slyším jak je zahlenena. Dýchá často ústy. Na veterině dostala léky na týden. Nepomohlo. Můžete mi poradit. Je jí 10 let.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Pelzlová.

Naše fenka francouzský buldocek má silnou hustotu rýmu.. Špatně se ji dýchá. Na veterině nám řekli že je to se vyléčit nedá. Jsou to prý slechteni psy a jeto normální. Když se olizuje slyším jak je zahlenena. Dýchá často ústy. Na veterině dostala léky na týden. Nepomohlo. Kýchá až 8x zasebou. Můžete mi poradit. Je jí 10 let.

Zdroj: diskuze Jak na hustou rýmu

Proč si pes olizuje tlapky

Důvodem, proč si pes olizuje tlapky, může být i skutečnost, že interpretace symptomů, kdy nelze určit jasnou příčinu problému (například akutní zánět, alergie, roztoči a podobně), se nejčastěji odvozuje od chování psa. To se však může významně lišit a vést tak šetření různými směry. Jedním takovým příkladem mohou být právě tlapky či jiná část těla, kterou si pes často olizuje či okusuje. Nemyslí se případ, kdy si například pes chce odstranit něco přilepeného v kožichu či stékající vodu po srsti, ale situaci, kdy si dané místo olizuje s takovým nasazením, že si až způsobí poranění, či dokonce trvalé změny, nebo v lepším případě dané místo „pouze“ změní barvu (nejčastěji na růžovohnědou). Může se i stát, že toto záludné chování zůstane majitelem nepovšimnuto, neboť se stane běžnou součástí chování psa, například když odpočívá nebo v průběhu noci.

Pokud si pes kouše přední tlapky, nejčastěji problém pochází od krku. Jde-li o zadní tlapky či bederní oblast, kam se psi často snaží dosáhnout, tak se snaží ulevit si od napětí či nepříjemného pocitu většinou v dané oblasti. Není to ale vždy pravidlem. Dráha může vést i ze vzdálených oblastí na těle. Je tedy nutná péče o měkké tkáně a uvolnění symptomů způsobujících potíže. Bohužel velmi často daný problém nebývá řešen, a pokud ano, pak majitelé řeší pouze dopad (zkouší nejrůznější šampony, mastičky lokálně na dané místo a podobně), nikoliv samotnou příčinu, to znamená uvolnění měkkých tkání, ať již na krku, kolem ramen, či v bederní a pánevní oblasti, případně „porovnání“ kostí. Samozřejmě otázka olizování tlapek může být součástí jiného pohybového problému, který je třeba identifikovat a řešit pomocí vhodné péče o pohybový aparát psa. Rozhodně se však nejedná o něco, co byste měli nechat bez povšimnutí.

Zdroj: Když se pes stále olizuje

Diskuze

V diskuzi PAGEKON ŘASNATÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Vavroušek.

Dobrý den, mám doma tříletého pagekonka - samečka. Občas pozoruji, jak ze svých hemipenálních kapes vytlačí bělavou tekutinu, kterou si pak olizuje. Proč ? Nechybí mu něco, je v pořádku ? Děkuji za odpověd, Vavroušek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pagekon řasnatý

Proč nemá zájem?

Hárající fence odolá málokterý pes. Může se ale stát, že nám se fena jeví na vrcholu hárání, ale ve skutečnosti tomu tak není. Což ovšem pes – samec - na rozdíl od nás dobře pozná. Nám v takovém případě pomůže odběr krve feny ke stanovení hodnoty progesteronu, který pomáhá přesněji termínovat krytí - tedy den, kdy bude svolná k páření fena (a měl by být i pes). Další skupinou jsou pejsci, řídící se heslem: co je v domě, není pro mě. Tato malá skupina psů nemá zájem o feny ve společné domácnosti, o ostatní ale ano. Pokud pes nejeví zájem o feny obecně, je třeba pátrat po zdravotních potížích – zhodnotit kompletní reprodukční anamnézu, vyšetřit celkový zdravotní stav psa, atd.

Zdroj: Snížené libido u psa

Ekzém

Další příčinou, která vyvolává nadprůměrné svědění kůže u psů, jsou mazotokové ekzémy projevující se zaschlými strupy z krve a hnisu, který je výsledkem vytvořeného zánětu. Dnes je mezi štěňaty poměrně dost rozšířená plíseň. Ta ovšem ve většině případů nezpůsobuje svědivost, ale sekundární bakteriální infekci, která může vyvolat tvorbu strupů na kůži, které si pak pes škrábe a olizuje. Jedním z málo známých případů je svědění způsobené alergií psa.

Zdroj: Pes si vykusuje chlupy u ocasu

Diskuze

V diskuzi LÉČBA PAPILOMATÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MVDr. Hrachová.

Dobrý den,
terapie uvedená v článku je pravdivá - většina papilomů je skutečně benigních a odezní spontánně v řádů týdnů až měsíců. Odstraňují se jen ty, které hnisají, krvácejí či překážejí - a to v době, kdy už nemoc kompletně propukla, jinak hrozí recidivy.

V minulosti se skutečně autogenní vakcíny používaly - v důsledku rizika maligního zvratu a malého efektu se od nich dnes upouští a nepoužívají se.

Co se týká přenosu na člověka - psí virová papilomatóza na člověka rozhodně přenosná není, nemusíte mít obavy.

Hezký den,
MVDr. Hrachová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

Dobrý den, dokázal by mi někdo poradit, zda se jedná o bradavici? Právě jsem se vrátil po 4 dnech ze zahraničí a fena mhouri oko a je jí to očividně nepříjemné..je možné, aby vyrostla za 4 dny bradavice v koutku oka? Předtím tam rozhodně nic neměla. Předem děkuji za jakoukoliv odpověď / radu.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Jak léčit papilomatóza u psa

Operace dělohy u feny

Jediné opatření před zákrokem je, že fena musí být v den zákroku nalačno. Samozřejmě také v dobrém zdravotním stavu, pokud se jedná o preventivní kastraci, a fena by neměla právě hárat. U starších fen nebo v případě kastrace ze zdravotních důvodů je vhodné před zákrokem provést předoperační hematologické a biochemické vyšetření krve, případně další potřebná vyšetření, jako je RTG, SONO a EKG. Kastrace je chirurgický zákrok prováděný v celkové anestezii, jehož cílem je nevratně zabránit další reprodukci. U fen se kastrace provádí buď odstraněním vaječníků (ovariektomie), nebo vaječníků společně s dělohou (ovariohysterektomie). Řez je veden středem břicha (v linea alba) v úrovni pupku. Rána se zde lépe hojí a není tak bolestivá. Při nekomplikovaném průběhu trvá celý zákrok většinou do 1 hodiny.

Po návratu domů necháte fenu na klidném a teplém místě ještě odpočívat. Po úplném probuzení ji nejprve nabídnete menší množství vody a později také menší porce rozmočených granulí, případně konzervu či jinou stravu, na kterou je fena normálně zvyklá.

Zdroj: Zánět dělohy u psa

Poradna

V naší poradně s názvem GRANULE PRO NĚMECKÉ OVČÁKY NA ZLEPŠENÍ KŮŽE A SRSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Chotěnovská.

Prosím o odpověď,moje fena má problémy s kůží a srstí.Škrábe se, kouše už měla i antibiotika.Krmím na radu Royal Canin pro německé ovčáky ,ale žádná změna.Díky všem za rady.Chotěnovská.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nechte psa znovu vyšetřit u veterináře a informujte ho o neúspěšné předchozí léčbě antibiotiky. Ještě to může být herpes, parazit a nebo mykóza. Ani jedno z uvedených antibiotika neléčí, přestože příznaky mohou být podobné.
Kvalitní strava je pro zdravou kůži nezbytná, ale nelze jen jejím prostřednictvím léčit již probíhající chorobu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Granule pro německé ovčáky na zlepšení kůže a srsti

Zánět análních váčků

Pes si může kousat ocas i z důvodu zánětu análních váčků. Dle lékařské terminologie jsou paranální váčky dvě kožní vychlípeniny mezi vnitřním a vnějším análním svěračem, uložené na ciferníku obvykle v pozici 4 a 8. Do váčků ústí mnoho pozměněných mazových žlázek, které produkují výrazně páchnoucí sekret, který se uvolňuje tlakem svěračů. Problémy se žlázkami se projevují zejména svědivostí v oblasti konečníku – pes sáňkuje zadkem po zemi, olizuje si anální oblast, kouše si kořen ocasu nebo se drbe a otírá zádí o předměty.

Zdroj: Pes si vykusuje chlupy u ocasu

Proč si pes neustále olizuje čumák

Psi se olizují nejen tehdy, když mají chuť na něco dobrého, ale i když se v určité situaci cítí nejistí, například při seznamování s cizím psem, nebo když nevědí, jestli nebudou potrestáni od svého pána, protože něco provedli. Toto gesto má vyjadřovat něco jako „chci, abys věděl, že jsem v pohodě“. Někteří nejistí psi, kteří pociťují velkou úzkost, k tomu připojují ještě další gesta – koukají do strany a jakoby zvedají oči, takže jim je vidět bělmo. Je to podobné, jako když si nervózní člověk kouše nehty. Olizování čumáku může znamenat také velké soustřední při výcviku. Proto je vhodné přijít na první lekce na „cvičáku“ v době, když je pes pořádně proběhnutý, aby byl mezi cizími psy klidnější. Submisivní psi či štěňata dávají najevo svůj respekt a úctu vůči výše postaveným nebo dospělým psům tím, že jim olizují čenich nebo pysky. A další klasickou situací, při které se psi často oblizují, je žebrání u stolu. Dávají tím najevo, že mají chuť na vaše jídlo.

Pokud si pes pořád olizuje čumák, nejspíš trpí dalšími problémy. Může jimi být zvracení, průjem, nechuť k jídlu, netečnost, únava a další. Nepřehlížejte tyto symptomy a poraďte se s veterinářem. Ani změny na psím čenichu byste neměli přehlížet. Může se jednat o odlupování, šupinky, ale i ztrátu pigmentace. Pokud jste zaznamenali, že má váš pes dlouhodobě popraskaný čenich, tvoří se mu stroupky, nebo dokonce otevřené ranky, neváhejte navštívit veterináře. Tento projev může být manifestací vnitřního skrytého onemocnění.

Majitelé krátkolebých plemen, převážně francouzských buldočků a mopsů, mají se suchými čumáčky svých mazlíčků bohaté zkušenosti. Tato plemena totiž trpí na suchý čumák mnohem více než jiní psi. Je to dáno specifickou anatomií jejich obličeje, který jim mnohdy přináší vážné zdravotní potíže. Přibližně každý druhý páníček těchto chlupáčů řeší přesušený citlivý čumáček, který už na první pohled vypadá nezdravě a bolestivě v souvislosti s neustálým lízáním.

Zdroj: Když se pes stále olizuje

GOLDEN RETRÍVR

Postava: mohutná, ale souměrná

Výška (v kohoutku): pes = 56 – 61 cm, fena 51 – 56cm

Zbarvení: různé odstíny zlaté barvy

Lov: používán méně často

Schopnosti:

  • dobrý plavec
  • dobrý čich

Povaha: poslušný, inteligentní, laskavý, přátelský, přívětivý, důvěřivý

Vztah:

  • k lidem: dobře vychází s lidmi, svoji rodinu miluje, ale i s cizími lidmi bývá společenský
  • ke zvířatům: vcelku bez problémů vychází s jinými psy a zvířaty

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – retrívři, přinašeči

ANGLICKÝ BARVÁŘ

Postava: těžká, velká

Výška (v kohoutku): pes = 68 cm, fena = 62 cm

Zbarvení: černé s tříslovou, játrově hnědé s tříslovou, bledě červené s možnou kombinací

Lov: dosled zvěře

Schopnosti:

  • náročný na péči
  • špatně využitelný v lesním terénu
  • kvalitní práce na stopě
  • málokdy se hlasově projevuje

Povaha: přátelský, neagresivní, inteligentní, svéhlavý

Vztah:

  • k lidem: miluje svoji rodinu, i děti
  • ke zvířatům: dobře vychází s ostatními psy i a jinými zvířaty

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – barváři

GRIFON KORTHALSŮV

Postava: silný pes středního vzrůstu

Výška (v kohoutku): pes = 55 – 60 cm, fena = 50 – 55 cm

Zbarvení: šedohnědé, hnědé, červenohnědé, stříkané

Lov: lov pernaté a drsnaté srstnaté zvěře

Schopnosti:

  • vášnivý lovec
  • všestrannost
  • výborný čich

Povaha: milý, hrdý, majetnický k pánovi a teritoriu, mírný vůči dětem, citlivý, inteligentní, přátelský

Vztah:

  • k lidem: vázaný na svého pána, dobře vychází s dětmi
  • ke zvířatům: problém může mít s ostatními domácími zvířaty

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – ohaři

ANGLICKÝ ŠPRINGŠPANĚL

Postava: vyšší svalnatá postava (slechy vysoko zavěšené)

Výška (v kohoutku): pes = 48 – 53 cm, fena = 46 – 51 cm

Zbarvení: různé barvy s bílým podkladem (nejčastěji hnědobílé, černobílé)

Lov: původně pernatá zvěř a aportování z vody i na souši, může přinášet i těžší zvěř, vodní práce i dosled spárkaté zvěře

Schopnosti:

  • vytrvalost, rychlost
  • ostrost na dravou zvěř
  • všestrannost

Povaha: veselý, hravý, vnímavý, není tvrdohlavý, živý, vytrvalý, energický,

Vztah:

  • k lidem: často se stává na své rodině závislým, děti má rád a vychází s nimi
  • ke zvířatům: se zvířaty vychází vcelku dobře, ale má sklon je pronásledovat, když se pohybují na jeho vkus rychle. S ostatními psy vychází bezproblémově.

Foto

Zdroj: Lovecká plemena – slídiči


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jiří Dvořák

MVDr. Michaela Hrachová Čupová


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP