Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

KDYŽ SE PES DUSÍ

OBSAH

Co dělat, když se pes dusí

Pokud je váš pes v nouzi, doporučuje se chlazení s intravenózním podáním tekutin a ledu, veterinář může dočasně chirurgicky otevřít průdušnici do (postup známý jako dočasná tracheostomie), aby byl příjem kyslíku jednodušší. Někdy jedině tento zásah dokáže zachránit život vašeho psa.

Zdroj: Zúžená průdušnice u psa

Diskuze

V diskuzi NADMĚRNÉ PELICHÁNÍ PSŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Dobrý den chci se zeptat je normální když pes líná v létě jako když mění srst na podzim? Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nadměrné pelichání psů

Čistota

Každý, kdo si koupí štěňátko, musí počítat s problémem jeho čistotnosti. Pokud jste důslední, je to problém na pár dní. Vždy když se štěně vzbudí, okamžitě ho vezměte na ruce a odneste ho na místo určené k vyvenčení. Když se mu potřeba zdaří, nešetřete chválou.

Netrestejte ho, ani mu nemáchejte čenich v loužičce, když se mu podaří malá nehoda na podlaze. Ono za to nemůže, vy ano, protože jste nebyli dostatečně rychlí. Když budete štěňátko sledovat, snadno zjistíte, kdy si bude chtít ulevit. Začne se točit dokola a náhle zůstane v polosedě.

Zdroj: Výcvik štěněte labradora

Poradna

V naší poradně s názvem KREV V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DH.

Dobrý den, chtěla bych Vás všechny moc poprosit o pomoc můj králíček ma hrozně tmavou moč vypadá to jako krev někde jsem četla že to může byt i z mrkvicky ale to se mi nezdá. Kralicek je naprosto čilý a radosti poskakuje po byte takze si nemyslim ze by ho to nejak bolelo ale rada bych vedela co to tedy muze byt? K veterináři bych samozřejmě šla hned ale ma zavřeno a otevře az po svátcích a to se mi čekat nechce! Mám strach o svého králíčka..
Prosím o rady..
Děkuju D.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte se, červená barva moči je normální jev u králíků právě v zimních měsících. Přichází, když se králíček nechladí nebo když jí stravu s vysokým obsahem karotenů (mrkev, špenátové listy a podobně). Není třeba panikařit, moč se vrátí do normálu během několika týdnů. K veterináři jít můžete, aby pro jistotu vyšetřil moč na přítomnost krve. Ale to stačí až po Vánocích. Normálně se s králíčkem radujte, obzvláště když je veselý.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci zakrslých kraliků


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP