Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

JAKE GRANULE PRO BORDER KOLII

OBSAH

Jak na chov border kolií

Tento pes je živý, pozorný, obratný a vytrvalý, tudíž ke svému zdravému vývoji a spokojenému životu potřebuje každodenní pracovní náplň. Border kolie se bez možnosti uplatnění stává nejprve smutným, později nervózním až agresivním psem, což jí však nelze klást za vinu. Z těchto důvodů by se majitelem border kolie měl stát pouze ten, kdo je ochoten věnovat práci a zábavě s border kolií maximum času. Toto plemeno rovněž není vhodné pro nerozhodné a nejisté jedince.

Zdroj: Border kolie

Diskuze

V diskuzi BORDER KOLIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anette.

Mohu se zeptat na border kolii.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohumíra Kejhová.

Dobrý den,
BCC štěně 4 měsíce 14 kg začalo kulhat na pravou nohu. Je velmi temperantní, celý den na zahradě, pelíšek má domaale spí raději venku. Genet. bezproblémová. Krmivo Josera pro štěně + Canine caviar.
Děkuji za radu, (bojí se veter. kvůli očkováni, pozná cestu a zvrací, před 3 týdny byl pochválen “zdravej jak řípa”.

Děkuji za radu

Zdroj: diskuze Border kolie

Kniha s výcvikem border kolie

Kniha Border kolie od autorky Adrienne McLeavy byla do češtiny přeložena roku 2007. Kniha pojednává o border kolii, o jejím chovu a výchově, ale obsahuje i rady před tím, než si psa vůbec pořídíte. Kniha má mnoho pěkných obrázků.

Zdroj: Výcvik štěňat border kolie

Diskuze

V diskuzi JAK SE CHOVAT K BORDER KOLII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondřej Veselý.

Dobrý den, mám Borderáka skoro dva roky starého a s výcvikem bych Vám mohl poradit. Noviny dejte navždy stranou a už se k šustění nevracejte, pejsek totiž nepochopí čeho tím u něho chcete docílit. Nejlepší pochvalou je správná intonace a voňavoučký pamlsek. Pokud pes splní povel, který po něm chcete tak ho hlasitě slovně odměňte a dejte mu pamlsek. Když naopak neposlechne nijak ho nechvalte a chtějte po něm povel ještě několikrát.(můžete přidat škaredý pohled nebo lehce změnit intonaci aby věděl, že udělal něco co není správné.

Povel sedni: Zkuste při učení tohohle povelu pejskovi netlačit na zadek, ale jenom zvednout ruku s pamlskem do takové pozice aby se pejsek posadil a to stejné s povelem lehni netlačit na lopatky ani nepodrážet nohy ale položit ruku na lopatky a dát pamlsek na zem kousek od pejska...Donutí ho to si lehnout.....Trénujte maximálně hodinu denně, nejlépe 3 krát denně po 20-ti minutách. Pokud pejsek bude unavený a už nebude chtít cvičit, nepřestávejte hned. Udělejte ještě 10 povelů a pak trénink ukončete. Jinak si pejsek bude určovat konec treninku a to přece nechceme....

A pokud si bude hrát s vaší malou dcerkou, vždy je při hře sledujte. Mohlo by se stát, že by ho nechtěně píchla do oka nebo na něho spadla a on by po ní mohl vyjet a nebo se jí bát a odmítal by s ní hru :D

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Fidrychová.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaké krmení ( zn. granulí, maso), bych mohla dávat pejskovi, nechci něco nezanedbat, pes bude mít tři měsíce, děkuji

Zdroj: diskuze Jak se chovat k border kolii

Jak dlouho je border kolie ještě štěně

Border kolie je štěně cca do 1 roku, ale už v tuto dobu začněte s výcvikem, který by měl být důsledný. Někteří psi mohou být štěnětem až do dvou let, je to opravdu variabilní a vždy záleží na temperamentu psa.

Zdroj: Výcvik štěňat border kolie

Diskuze

V diskuzi HOMEOPATIKA U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivo.

Homeopatika? Ta fungují jen u border kolií. Pes musí být nadprůměrně inteligentní, aby u něj fungoval placebo efekt ;-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viola Topinková.

Naši psi i kočky jsou tedy nadprůměrně inteligentní :-)

Zdroj: diskuze Homeopatika u psa

Váha štěněte border kolie

Jak je napsáno výše, s výcvikem se má začít ihned po přivezení domů. Váha kolie ve třech měsících by měla být okolo 10 kg.

Zdroj: Výcvik štěňat border kolie

Diskuze

V diskuzi ČÍM KRMIT STERILNÍ BORDER KOLIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana holanová.

Dobrý den,prosím mám dotaz.Čím mám krmit sterilní border kolii?Před kastrací a po kastraci jsem jí dávala "Brit premium nature adult M".Asi 3 měsíce(spravila se).Tak jsem jí začala dávat"Brit Nature light".Docela se dost zhubla.Mám ji na zimu pořídit jiné krmivo než light?Celoročně je venku v boudě.Děkuji za odpovědi.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čím krmit sterilní border kolie

Granule pro psy s močovými kameny

Granule pro psy s diagnózou urolitázy způsobené struvity – krmivo napomáhá rozpouštění struvitů a eliminuje recidivy. Patří sem granule Trovet ASD, HILLS Canine C/D a W/D.

Zdroj: Močové kameny u psa

Diskuze

V diskuzi JAK SE CHOVAT K BORDER KOLII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žaneta.

Dobry den mam stene Border kolii je mu 10tydnu v pondeli 3.4 mu bude 11tydnu a chtela bych se zeptat jak ucit stene sedni lehni knoze vim ze kdyz udela neco dobre tak ho pochvalim a dam mu zato i pamlsek kfyz udela neco spatne tak se mu snazim vysvetlit ze nesmi a beru nanej novyny a zasustim snima pred nim neumim zvireti dat naprdel novinama ani to delat nechci ale potrebovala bych poradit mam i dceru rok a pul starou tak se snazim ji zapojit do vseho i kdyz je pes hravi a rad si hraje a kouse a olizuji se z dcerou na vzajem poradili by ste mi neco jak na psa a by se pomalu ucil co smi mesmi atd dekju žaneta :-)
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se chovat k border kolii

Video s výcvikem border kolie

Na krátkou ukázku výcviku se můžete podívat na tomto videu, poslouží vám pro inspiraci při výcviku. Podobná videa lze dohledat na internetu.

Zdroj: Výcvik štěňat border kolie

Diskuze

V diskuzi CO NESMÍ PES KTERÝ MÁ NEMOCNÉ JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaké granule jsou ideální na podporu jater do dnešní doby jsem krmila psa granulemi značky Orijen, které psovi velmi chutnají nikde jsem se nedočetla jestli vadí psům větší podíl masa, který granule mají. Mám psa 7 let malý knírač a má lehce zvýšené jaterní testy co by jste mi doporučili děkuji Moravcová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Henrieta.

Dobry den,jdu poprosit o radu. Mam stareho pejska,ma
onemocneni jater i srdicka. Na jatra by mela pravidelne jest a nemit hlad,ale pak pribira a to je zase zatez na srdce. Ona je navic hrozne zrava a kdyz ji dam urcenou vahu granuli,je stale hladova. Vedel by mi nekdo poradit?

Zdroj: diskuze Co nesmí pes který má nemocné játra

Štěňata border kolie s nebo bez „PP“

Průkaz původu je něco jako rodný list psa. Abyste měli „papírového“ psa, musí mít doložený rodokmen minimálně 3 generace zpět. Aby mohla být následně chovatelem odchována „papírová“ štěňata (tedy štěňata považovaná za standard plemene), musí být oba rodiče uchovněni. K uchovnění psa musí být složeny speciální zkoušky. Před složením těchto zkoušek je nutná bonitace, zda má border kolie zdravý chrup, správnou barvu očí a jestli nepřevažuje bílá srst.

Zdroj: Border kolie

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ GRANULE PRO PSY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LenkaV.

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na názor na granule Amanova s lososovou příchutí pro velké psy... potřebujeme změnit a tyhle se mi zdály kvalitní, ráda bych ale slyšela názor někoho povolaného - jsem v zahraničí a k vetovi můžu zajít/zavolat až za dva týdny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Dobrý den, ze své zkušenosti mohu doporučit i granule od krmivo-brit.cz/cs/ , mám psa alergika a tyto nám sedí perfektně.

Zdroj: diskuze Nejlepší granule pro psy diskuze

Změna granulí u psů

V případě, že nejsme spokojeni s tím, jak náš pes po určité značce granulí prospívá (má zažívací problémy, špatnou kvalitu srsti a podobně), je namístě značku změnit. Přechod na novou značku provádíme postupně po dobu přibližně 10 dnů.

První den dáme jen trochu nového krmiva (cca 20 % nového a 80 % původního), další dny poměr nového krmiva postupně zvyšujeme.

Pokud jsme ale již našli tu „svou“ značku, která psovi vyhovuje, pak není vhodné ji měnit. Naopak je dobré u ověřené značky, která má kvalitní složení, zůstat. Každé krmivo je totiž nejefektivněji zpracováváno po určité době návyku, proto střídání granulí způsobem, že každý týden dáme psovi novou značku, aby mu lépe chutnalo, není vhodné.

Může se stát, že pes po nějaké době začne granule odmítat, pak mu je můžeme ochutit například lososovým olejem nebo lžící konzervy, která granule krásně provoní. Někteří psi zase odmítají jíst suché granule, ale zvlhčené je přijímají bez problémů. Granule zvlhčené teplým (ne vařícím) vývarem také lépe respektují fyziologii psa, protože usnadňují polykání. Na tomto místě je ale vhodné upozornit, že krmivo obsahující probiotika by již nemělo procházet další tepelnou úpravou (přelití horkou vodou a podobně), aby se příznivé mikroorganismy nezničily.

Zdroj: Čím krmit border kolie

Diskuze

V diskuzi PSI GRANULE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sošinka.

Momentálně dáváme tohle krmivo www.zooo.cz/acana-do… jako dietní. A protože náš pes je obézní, proto jsme museli přejít na tyto granule.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krejcova alena.

prosim mam dotaz krmime psa granulemi mame je stridat nebo porad ty stejne a muze obcas maso nebo kosti?nekdy ma z kosti prujem prosim o radu diky

Zdroj: diskuze Psi granule diskuze

Chovná stanice

Zde můžete vidět chovnou stanici.

Zdroj: Border kolie

Diskuze

V diskuzi JOKŠÍR FENKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HEDVIKA REZKOVÁ.

DOBRÝ DEN MÁM FENKU JOKŠÍRA 14 MĚSÍCŮA VETERINÁŘ NÁM ŘEKL ŽE JÍ VYPADÁVÁ ČEŠKA DAL NÁM LÉKY COLAFIT OBDEN 1 TABLETU JAKÉ MÁM KRMIT GRANULE TED JÍ DÁVÁM PRO PLAN A EUKANUBA GRANULKY A PEDIGREE KAPSIČKY A JEŠTĚ SUCHÉ MASO NĚKDY UVAŘÍM MASÍČKO ALE RÝŽI A TĚSTOVINKY MI MOC NECHCE SPÍŠ NÉ TAK POTŘEBUJI PORADIT ZDA JE TO SPRÁVNÉ MOC DĚKUJI ZA RADU S POZDRAVEM REZKOVÁ

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aiwen.

Dobry den mame fenku 7 let jeste nemela stenata muze je jeste mit ??nebo uz je pozde ??a jaky je dalsi postup?? Dekuji

Zdroj: diskuze JOKŠÍR FENKA

Nejlepší granule

V dTestu vyšly nejlépe granule Natural & Delicious Chicken and Pomegranate a Orijen Six Fish, zejména díky vysokému podílu kvalitních bílkovin a absenci mykotoxinů. Nejhůř bylo dle dTestu hodnoceno krmivo Trainer Natural With Fresh Chicken, jehož výslednou známku limitovaly nálezy všech hledaných mykotoxinů a jejich vysoké hodnoty.

Zdroj: Granule pro kočky

Diskuze

V diskuzi BORDER KOLIE ŠTĚŇATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nana.

Děkuji moc za radu , moc mi to pomohlo :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nana.

A ješte bych se chtela prosim zeptat v jakym tydnu haraní se nejlepe nechavaji připustit nekdo říká 3 tyden nekdo 11 den tak ted newim co je pravda děkuji :)

Zdroj: diskuze Border kolie štěňata

Prodej a cena štěňat

Zde můžete vidět ceny štěňat.

Zdroj: Border kolie

Granule šetřící peněženku

Z levnějších druhů granulí je třeba déle vybírat podle obsahu a neřídit se líbivou reklamou. Obecně u štěňat, nemocných a starších psů či psů v zátěži se nevyplatí příliš šetřit. Desetikilový pytel granulí v supermarketu za dvě stovky rozhodně neuspokojí živinový nárok psa, naopak velmi často vede ke zdravotním problémům spojeným s průjmy, problémy se srstí atd.

  • Granule Eminent jsou poměrně kvalitní za přijatelnou cenu a pejskům chutnají.
  • Granule Purina
  • Značka Brit má mimo jiné také granule pro pejsky, kteří potřebují nějaké to kilo shodit, což v dnešní době nadváhy lidí i zvířat není nic ojedinělého.

Zdroj: Granule pro psy

Granule pro psy s jehněčím masem

Zřejmě dlouhodobě nejprodávanější příchuť je právě jehněčí. Majitelé mají často pocit, že pokud jsou granule jehněčí, jsou automaticky kvalitní. Což samozřejmě neplatí – stejně jako u jiných příchutí jsou kvalitní značky a méně kvalitní značky granulí s jehněčí příchutí. Jehněčí maso je vhodné pro zdravé, ale také alergické psy či pro psy s potravinovou intolerancí.

Zdroj: Granule pro psy

Granule Carnilove

Novinkou na trhu jsou granule Carnilove, která je zároveň nejvyšší řadou značky Brit. Jedná se o české bezobilné krmivo vhodné pro psy všech plemen. Velmi vysoký obsah masových mouček různých druhů mas (jehněčí, divočák, kachna, bažant, losos, krocan, atd.) s plody borůvek, brusinek slibuje vyváženou kombinaci živin a lehce stravitelných proteinů. Dávka za den se liší podle hmotnosti pejska (např. 5kg pes má denní dávku 70g, 50kg téměř 400g) a je uvedena na zadní straně granulí. Cena.

Zdroj: Granule pro psy

Uplatnění psů

Nepopiratelně hlavní úloha psů dnešní doby je společenská. Pes je věrný parťák v časech dobrých i zlých, donutí nás k zdravému protáhnutí kostry i v počasí, kdy bychom ven nevystrčili ani nos a věčné pískání gumové hračky vyvolává na tváři úsměv, ať je, jak je.

V posledních letech je ale čím dál větší zájem i o canisterapii, u které speciálně vycvičený pejsek s proškoleným canisterapeutem působí na postižené, osamělé, nemocné aj. osoby formou psychosociální anebo fyziorehabilitační. V kombinaci s dalšími profesemi (psycholog, logoped, fyzioterapeut, pedagog, atd.) lze dosáhnout skvělých výsledků a pokroků v rozličných oblastech (domovy seniorů, ústavy pro tělesně a duševně postižené, dětské domovy, atd.).

Obrovský význam mají pro své majitele také asistenční psi, kteří jsou schopni podstatně zjednodušit život slepým a neslyšícím lidem či vozíčkářům. V lavinách a sutích je dnes pomoc usnadněna záchranářskými psy, na letištích kontrolují podezřelá zavazadla a hledají drogy služební psi, nemluvě o velké pomoci loveckých plemen v myslivosti a pasteveckých a ovčáckých při hlídání a manipulaci s ovcemi, atd.

Podle účelu využití lidé psy šlechtili, v důsledku čehož máme toto rozlišení zařazeno v rámci FCI skupin. Při výběru plemene proto přihlédněte k prvotnímu účelu plemene, např. pracovní a hyperaktivní border kolii nebude stačit čtyřikrát za den obejít blok paneláku.

Zdroj: Pes - kdysi a dnes

Jsou vhodné psí granule pro kočky?

Nejsou! Naši kočičí přátelé jsou striktní masožravci, a tak jejich živinové nároky jsou jiné – více bílkovin, méně sacharidů než bývá obsaženo v psích granulích. Rozhodně tedy není vhodné dlouhodobě krmit kočku psím krmivem a naopak. Samozřejmě pokud si náhodně ochutnají z misky toho druhého, nic se nestane.

Zdroj: Granule pro psy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

MVDr. Michaela Hrachová Čupová

Err-cist_db udaje(titul, admins, 0)
Err-cist_db udaje(jmeno, admins, 0)
Err-cist_db udaje(prijmeni, admins, 0)


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP