Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

ENTIZOL TABLETY PRO PSA

OBSAH

Metronidazol

Metronidazol je obsažen v přípravku Entizol. Jde o nitroimidazolové antibiotikum a antiprotozoální lék na předpis používaný k léčbě široké škály bakteriálních a protozoálních infekcí u psů. Metronidazol působí pouze proti anaerobním organismům, protože je aktivní výhradně v anaerobních buňkách. Metronidazol pro psy má také imunomodulační a protizánětlivé vlastnosti. Metronidazol účinně cirkuluje celým tělem a je vylučován játry.

Zdroj: Entizol tablety pro psa

Diskuze

V diskuzi RIMADYL TABLETY PRO PSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HEDVIGA.

Dobrý deň, ll ročný briard užíva Rimadyl 1/2 tablety ráno 4.deň, spolu s Amoksiklavom. Zaujíma ma, či môže byť akoby omámený a nechutí mu žrať, len pije.Ďakujem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rimadyl tablety pro psy

Entizol pro psy

Entizol obsahuje metronidazol, který se používá k léčbě parazitárních infekcí anaerobními bičíkatými prvoky z kmene Metamonada, kteří kolonizují a rozmnožují se v tenkém střevě u psů, koček a jiných společenských zvířat. Někdy ale infekci tímto parazitem spolehlivě neodstraní a je pro tento účel u psů a koček nahrazen fenbendazolem. Používá se také k léčbě chronického zánětlivého onemocnění střev u koček a psů. Obecně může veterinární komunita používat metronidazol pro jakoukoli potenciálně citlivou anaerobní infekci. Metronidazol by se měl používat pouze v případě potřeby, protože bylo prokázáno, že je karcinogenní u myší a potkanů.

Zdroj: Entizol tablety pro psa

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Paulovičová.

kde lze zakoupit tablety dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin

Entizol pro psa

Entizol, který obsahuje účinnou látku metronidazol, se ukázal jako účinná léčba různých stavů u psů, jako jsou bakteriální a protozoální infekce a zánětlivé onemocnění střev. Metronidazol by měl být používán s opatrností u psů s onemocněním jater, protože to může ovlivnit metabolismus metronidazolu u psů. Při pečlivém sledování a správném dávkování může být metronidazol bezpečnou a účinnou možností terapie pro mnoho zdravotních problémů u psů. Když pochopíme, jak metronidazol funguje při léčbě těchto běžných onemocnění našich chlupatých přátel, můžeme jim poskytnout tu nejlepší možnou péči. Máte-li jakékoli další otázky týkající se metronidazolu u psů, kontaktujte svého veterináře.


Zdroj: Entizol tablety pro psa

Diskuze

V diskuzi RIMADYL TABLETY PRO PSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Když se vyskytnout nežádoucí reakce -nechutenstvi a vysadíme lék, vrátí se pes a jeho chuť do stavu před užíváním? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rimadyl tablety pro psy

Kdy použít metronidazol pro psy?

Metronidazol pro psy je léčbou první volby u infekcí způsobených citlivými prvoky (např. giardiáza, trichomoniáza) a anaerobními bakteriemi, jako je klostridium a kampylobakter, které u psů běžně způsobují průjem. Kromě toho může být také použit jako doplňková terapie ke zvládání zánětlivého onemocnění střev modulací imunitního systému a poskytováním protizánětlivých účinků.

Zdroj: Entizol tablety pro psa

Diskuze

V diskuzi BRAVECTO PRO KOČKU CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Suchardová.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda je bravecto v tabletách také pro kočku, nebo mu můžu dát to pro psa.
Pipetkám již nevěřím. Máme kocoura,který je doma i venku/v noci/. Před týdnem dostál již třetí druh pipetky a klíšťata nosí pořád. Obojek nevezme,není to pokojový kocour a po hodině ho shodil. Jsem ochotna dát za pipetky peníze,i když to není levná láce, ale žádná nepomáhá. Děkuji za odpověď
Suchardová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Stehlíková.

Dobrý den.zakoupila jsem Bravecto v tabletě pro psa a chtěla bych ho koupit i pro kočku. Existuje tableta i pro kočku nebo lze použít psí tablety, třeba rozkrojené. Souhlasím s názorem, že pipetY jsou nanic. Blechy si prostě zvykly.
Také bych ráda znala cenu a zda tablety musím kupovat u veterináře. Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Bravecto pro kočku cena

Nebezpečí metronidazolu pro psy

Metronidazol by se neměl používat u psů se známou alergií nebo citlivostí. Kromě toho by metronidazol neměl být používán u březích nebo kojících fen, protože jeho bezpečnost je v současné době nejistá.

Pokud má váš pes onemocnění jater, váš veterinář by měl výrazně snížit dávku, protože metronidazol se vylučuje játry, a proto jakékoli poškození jater může ovlivnit vylučování metronidazolu z těla a zvýšit pravděpodobnost toxicity.

Zdroj: Entizol tablety pro psa

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÁ KLOUBNÍ VÝŽIVA PRO ŠTĚNĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Geloren pro psy obsahuje kyselinu hyaluronovou, glukosamin, chondoitin a kolagen. Všechny tyto látky zvíře normálně přijímá stravou založenou na mase. Když budete takto mladému psovi podávat geloren pro psy, tak mu tím spestříte pamlskový plán, ale v tomto věku mu nijak zvlášť nepomůžete. Tedy v případě, že používáte kvalitní krmivo. Někdy chovatel koupí velmi levně v akci krmení pro psy, ale to většinou obsahuje především bobtnající směsi, které pejska nasytí, ale nevyživí. Známkou jsou pak objemné výkaly a nemocný pejsek. Geloren pro psy má smysl jako výrazné preventivní opatření od tří let.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzka.

My jsme jako prevenci ve štěněčím věku užívali arthronis fáze 2. Tablety mají sýrovou příchuť a moc chutnaly.

Zdroj: diskuze Jaká kloubní výživa pro štěně?

Dávkovací schéma

Hmotnost psa, kočky Iniciační dávka (prvních 14 dní užívání) den Udržovací dávka denně

1–5 kg 1/2–1 tableta 1/4 až 1/2 tablety

5–10 kg 1–2 tablety 1/2 až 1 tableta

10–15 kg 2–3 tablety 1 až 1,5 tablety

15–25 kg 3–4 tablety 1,5 až 2 tablety

25–45 kg 4–5 tablet 2 až 2,5 tablety

45 a více kg 5–6 tablet 2,5 až 3 tablety

Zdroj: Alavis 5 pro psy a kočky

Diskuze

V diskuzi CO NA SVĚDĚNÍ KŮŽE U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Foukalová.

Dobrý den, prosím, jsou nějaké tablety proti svědivosti kůže u psa, neustálé drbání, pes je v čistotě, nemá blechy, ani klíště, je v bytě s výběhem do trávy na dvůr, ale četla jsem, že nejsou dobré, kde jsou s kortikoidy, v některém článku je napsané, že existují tablety, jednoduché podávání, a zklidní psa, ale nepíšou tam jaké, název, můžete mi poradit, jestli se dá takhle něco objednat, nebo přímo koupit, nebo na to musí být recept,
Pes: Jack rasl teriér,váží 10 kg.
Děkuji za odpověď, Irena

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co na svědění kůže u psa

Vedlejší účinky metronidazolu u psů

Nejčastěji hlášenými vedlejšími účinky metronidazolu u psů jsou nauzea a zvracení.

Další možné nežádoucí účinky zahrnují zánět jazyka (glositida), zánět úst (stomatitida) a příznaky neurotoxicity, jako jsou záchvaty, ztráta koordinace (ataxie), třes, slepota a dezorientace. Po vysazení metronidazolu se klinické příznaky neurotoxicity u psů obvykle začnou zlepšovat. Může však trvat několik týdnů nebo dokonce měsíců, než se plně zotaví.

Je důležité si uvědomit, že ne všichni psi budou mít tyto nežádoucí účinky a že se mohou lišit v závažnosti. Pokud po zahájení užívání metronidazolu u svého psa zaznamenáte jakékoli související příznaky, je důležité co nejdříve kontaktovat svého veterináře.

Ve vzácných případech se ukázalo, že metronidazol dočasně ovlivňuje čich psa. Tento nežádoucí účinek je obvykle dočasný a měl by vymizet do 10 dnů po ukončení užívání metronidazolu.

Zdroj: Entizol tablety pro psa

Diskuze

V diskuzi PSÍ ALERGIE PŘÍZNAKY ČERVENÉ UŠÍ ,ŠKRABANÍ PO UŠÍCH A BŘÍCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sehnalová Jana.

Jezdíme na veterínu už měsíc, dostali jsme tablety FAMOSAN aPREDNISON a mast FRUCIDIN, vše bez uspěchu ,pes se pořád škrabe .Fenka bišonek je po kastraci, má už 11roků a my si nevíme rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sehnalová Jana.

Prosím o radu ,jestli má někdo podobné problemy s pejskem. Ktomu všemu se jí začaly dělat vyrústky na prstě nohy a pod okem .

Zdroj: diskuze Psí alergie příznaky červené uší ,škrabaní po uších a bříchu

Nejčastější dotazy

  1. Je metronidazol pro psy lék na předpis?
    Ano, metronidazol je lék na předpis a měl by být podáván pouze po získání platného veterinárního předpisu. Váš veterinář posoudí stav vašeho mazlíčka a určí nejlepší postup léčby.
  2. Jaké je nejčastější použití metronidazolu u psů?
    Metronidazol se běžně používá k léčbě průjmu u psů tím, že pomáhá obnovit normální střevní bakteriální flóru.
  3. Měl by být metronidazol podáván s jídlem nebo bez jídla?
    Metronidazol by neměl být podáván s jídlem, protože jídlo může snížit biologickou dostupnost léku. Absorpce metronidazolu může být při podávání s jídlem snížena, což může snížit účinnost léku. Pro zajištění optimální absorpce a účinnosti se doporučuje podávat metronidazol nalačno. Pokud však váš pes po užití metronidazolu pociťuje žaludeční nevolnost nebo zvracení, je nejlepší poradit se s vaším veterinářem, abyste určili nejlepší postup pro vašeho jednotlivého psa.
  4. Jak dlouho by měl můj pes užívat metronidazol?
    Délka léčby metronidazolem bude záviset na léčeném stavu a měl by ji určit váš veterinární lékař. Obecně je metronidazol předepisován na 7 až 10 dní, ale některé stavy mohou vyžadovat delší léčebné kúry. Je důležité dodržovat pokyny vašeho veterinárního lékaře a nepřestat podávat metronidazol před předepsanou dobou trvání. Příliš brzké vysazení metronidazolu může vést k rezistenci na antibiotika a k relapsu léčeného stavu.

Zdroj: Entizol tablety pro psa

Poradna

V naší poradně s názvem ODČERVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Šebesta.

dobrý den,
chci se jen zeptat,zda tablety pro odčervení CANIVERM dávat psovi před jídlem nebo po jídle ,případně během jídla.
Děkuji za odpověď
Milan Šebesta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravky je vhodné podat současně s pamlskem nebo krmivem, protože jídlo zlepšuje dostupnost léku v organismu. Před aplikací by měla být zjištěna přesná hmotnost psa nebo kočky. Štěňata a koťata by měla být odčervována pastou nebo tabletami Caniverm mite tak, aby nebylo třeba tablety dělit a mládě dostalo odpovídající dávku v celku. V případě nízké dávky léku nemusí být účinek dostatečný, štěně nebo kotě se tak parazitů nezbaví a ti naopak získají vůči přípravku tohoto složení odolnost. Při použití pasty je třeba nastavit správnou dávku na jedno štěně nebo kotě a před každou další aplikací nastavení aplikátoru zkontrolovat. Po aplikaci je třeba zkontrolovat, zda štěně nebo kotě pastu nebo tabletu spolklo. Oba přípravky, pastu i tablety, lze vmíchat do krmiva, ne však do mléka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze ODČERVENÍ

Dávkování pro psa

Metronidazol je psům typicky podáván orálně, buď ve formě pilulky nebo jako tekutá suspenze. Přesný způsob podávání a dávkování se bude lišit v závislosti na konkrétním léčeném stavu, stejně jako na velikosti a hmotnosti psa. Je nezbytné dodržovat pokyny vašeho veterinárního lékaře a podávat metronidazol pouze podle pokynů. Nejlepší je podávat metronidazol bez jídla, protože jeho podání s jídlem ovlivní a sníží absorpci a biologickou dostupnost léku, který se dostane do krevního řečiště, aby účinkoval.

Metronidazol je lék s velmi hořkou chutí, takže většina psů ho nebude chtít užívat. Nejlepší je smíchat metronidazol s malým množstvím vlhkého jídla nebo oblíbeného pamlsku, aby byl chutnější.

Typické dávky metronidazolu pro psy

Typická dávka metronidazolu pro psy je 10 až 25 mg/kg tělesné hmotnosti, podávaná dvakrát denně (každých 12 hodin). Přesná dávka bude záviset na léčeném stavu a měla by být vždy předepsána vaším veterinárním lékařem.

Celkové denní dávky metronidazolu, které překračují 40 mg/kg u psů, byly spojeny se zvýšeným rizikem neurotoxicity s neurologickými vedlejšími účinky, a to i při krátkodobém používání. Při použití vyšších dávek nebo podávání léků po delší dobu je důležité postupovat opatrně a pečlivě sledovat psa, zda se u něj nevyskytují známky neurologických problémů.

Zdroj: Entizol tablety pro psa

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ KŮŽE PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Hoškova.

Na plisen u psa mam vybornou zkusenost s chytrou houbou Ecosin. Jsou to rozpustne tablety, roztokem se pejsek cely umyje a necha uschnout. Chytil plisen pri koupani v rybniku. Chytrou houbu jsrm koupila v zooprodejne

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana Sonnková.

Vyzkoušela jsem všechno, ale nic nepomáhalo. Pak mi veterinář doporučil šampon MALASEB a to jediné zabralo. Řídit se návodem! Bohužel stojí jeden přes 800Kč. Ale lepšího prý nic neexistuje.

Zdroj: diskuze Plíseň kůže psa

Doporučené produkty

Pasty:

  • Caniverm pasta
  • Banmint Pasta
Spot-on:
  • Profender spot-on kočka (je na kůži, ale účinkuje i na vnitřní parazity)
Tablety:
  • Milbemax 16/40mg pro kočky 2tbl
  • Caniverm tablety
  • Cestal cat
  • Drontal pro kočky 2tb

Zdroj: Odčervování koček

Diskuze

V diskuzi PREDNISON PRO PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Svobodová.

Dobrý den, chci se zeptat na dávkování medrolu u psa?
Četla jsem si dávkování u prednisonu který je podle tabulek ale nevím jak je to u medrolu? Můj pes má po prednisonu zvýšené dýchání, je to dost pro něj i pro nás obtížné, je to velmi slyšitelné a jako by právě uběhl závod. Bere 1/2 tablety denně. Díky za informaci.
Martina

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prednison pro psa

Doporučení

Pečlivě zkontrolujte, že váš pes tabletu, prášek či sirup skutečně spolkl. Někteří psi se tváří, že lék spolkli, ale ve chvíli, kdy je nepozorujete, lék vyplivnou.

V zájmu správné hygieny si po podání tablety psovi nebo po přidání tablety do potravy pro psa umyjte ruce.

K zajištění správné dávky je třeba co nejpřesněji určit živou hmotnost psa.

Zdroj: Odčervení psa

Dávkování

Podávání zinku u psa je možné, ale doporučuje se konzultace s veterinárním lékařem. Podávání vitamínů s obsahem zinku je důležité pro zdravý vývoj kůže, lesk a správné zabarvení srsti. Regeneruje kůži a působí proti jejím negativním dermatologickým projevům. Tablety se podávají v období línání, před a v průběhu výstavní sezony. Měly by se podávat měsíc a jejich dávkování je 1 tableta denně na 8–15 kg, 2 tablety denně na 15–30 kg, 3 tablety denně na 30–45 kg, 4 tablety denně nad 45 kg váhy psa. Toto podávání je orientační, neboť každý preparát má své dávkování, které je uvedeno na obale nebo vám je sdělí lékař.

Zdroj: Zinek a pes

Použití u psů

U psů se nejčastěji NO-SPA podává při průjmech, zažívacích potížích nebo při problémech s močovým měchýřem.

Zdroj: Tablety NoSpa pro psa

Dávkování

Pokud se přece jen rozhodnete pro použití Endiaronu k zastavení průjmu, ale po dobu 3 dnů podávání tohoto preparátu nedojde ke zlepšení, vyhledejte neprodleně veterinárního lékaře.

Dávkování by i přes výše uvedené informace mělo být následující: pes o hmotnosti do 10 kg ¼ tablety, a to maximálně 2x denně, pes o hmotnosti nad 10 kg ½ tablety, a to maximálně 2x denně.

Zdroj: Pes a endiaron

Dávkování

  • Malí psi (do 10 kg) užívají 1 tabletu 3 krát denně po dobu tří dnů;
  • Střední psi (10–20 kg) užívají 2 tablety 3 krát denně po dobu tří dnů;
  • Velcí psi (více než 20 kg) užívají 3 tablety 3 krát denně po dobu tří dnů;
  • Kočky užívají 1 tabletu 3 krát denně po dobu tří dnů.

Tablety lze podle potřeby rozdrtit a rozpustit ve vodě.

Při dlouhodobém používání může tento přípravek vázat i užitečné substance, např. souběžně podávané léky, vitamíny a železo. Proto se nedoporučuje podávat Attapectin dříve než tři hodiny po ostatní medikaci. Po třech hodinách je možné bezpečně přípravek zvířeti podat.

Zdroj: Attapectin

Krmení

Krunýřovci jsou všežravci, v mládí upřednostňují rostlinnou potravu. Pochutnávají si na řasách, které se v akváriu tvoří, a tím vám ho pěkně čistí. Jako krmení postačí běžně prodávané tablety s rostlinnou složkou, můžeme je přikrmovat spařenou zeleninou a zvláště u generačních ryb bychom jim měli dopřát i živočišnou složku (nitěnky, komáří larvy). Důležitá je i dřevní hmota. Komplexní výživu poskytují speciální granule, tablety, vločky apod., které jsou určené přímo pro krunýřovce.

Zdroj: Krunýřovec


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Ing. Romana Šebková


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP