Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

ČASTÉ ZVRACENÍ A PRŮJEM

OBSAH

Krev ve stolici u starého psa

Čas od času se krev u psů ve stolici objeví, pokud tedy máte staršího psa a pozorujete u něj krev ve stolici, která se objevila jen jednou, a pes nemá žádné jiné problémy (průjem, zvracení, nechutenství), tak to neznačí nic závažného, s největší pravděpodobností se bude jednat o podrážděnou sliznici.

Pokud však krev ve stolici přetrvává, je potřeba vyhledat veterinárního lékaře, který psa patřičně vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Poradna

V naší poradně s názvem PRŮJEM U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šarlota.

Čivava 3roky hárá a přetrvává průjem 4dny velice akční ji velice dobře akorát nemůžeme zastavit ten průjem dekuju za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na průjem u psa pomohou psí probiotika. Dají se koupit v lékárně. Tady je vidět jak to vypadá a kolik to stojí www.zbozi.cz/kultura…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Průjem u psa

Reakce na odčervení

Přípravky na odčervení jsou u psů velmi dobře tolerovány. Jen v ojedinělých případech mohou vyvolat příležitostné zvracení nebo průjem. Nákaza vnitřními parazity se může projevovat dlouhodobějšími trávicími obtížemi a může být spojena i se zvracením a průjmem. V tomto případě je nejlepší navštívit veterináře a nechat udělat koprologii. Velmi častými parazity způsobující průjmy jsou škrkavky, ale také giardie.

Cena za odčervení psa.

Zdroj: Odčervení psa

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT PRŮJEM U ŠTĚNĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Ještě jsem se chtěla zeptat jestli můžu odčervit štěně když má průjem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak léčit průjem u štěněte

Postup

Ze začátku nepodávejte žádné jídlo. U malých plemen psů je vhodná 12hodinová hladovka, u větších plemen případně 24hodinová. Jídlo začněte podávat nejdřív v malých porcích. Dietní jídlo podávejte, dokud nebude stolice formovaná.

Pokud průjem přetrvává i přes hladovku déle než 24 hodin nebo došlo ke zhoršení stavu, ihned kontaktujte nejbližšího veterináře.

U psů, kteří zvraceli, rovněž nasaďte 12hodinovou hladovku. Psovi nabízejte často malé porce vody. Pokud pít nechce, můžete vodu dochutit vývarem z masa nebo rehydratačním roztokem. Pokud se zvracení neobjevilo během prvních šesti hodin hladovky, nabídněte psovi malou porci bílého masa s rýží nebo dietní konzervu. Počkejte 2 hodiny. Pokud pes po tuto dobu nezvrací, nabídněte další porci dietního jídla. Pokud se stav upravuje a pes nezvrací, můžete postupně zvětšovat porce jídla a podávat ho častěji. Pokud průjem nebo zvracení přetrvávají i přes hladovku déle než 24 hodin nebo došlo ke zhoršení stavu, ihned kontaktujte veterináře.

Věděli jste, že průjem je vůbec nejčastější příčina návštěvy veterináře?

Zdroj: Řídká stolice u psa

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT PRŮJEM U ŠTĚNĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den máme 7 tydení štěně a má průjem. Jeden den má rýží s mrkví a kuřecím masem a četla jsem že můžou černé uhlí ale nevím jestli to můžou štěňata.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak léčit průjem u štěněte

Krvavý průjem u psa

Krvavý průjem může být důsledkem podrážděného řitního otvoru psa. Při tomto problému je krve ve stolici menší množství. Psa určitě nechte vyšetřit veterinárním lékařem, který stanoví diagnózu a psa bude léčit.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Diskuze

V diskuzi ZAKRSLÝ BERÁNEK MÁ PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

dobrý den.mám zakrslého beránka.krmím granulema s vitamínem,seno ,vodu,tvrdý chleba nebo rohlík.občas mu dám ovesné vločky a mrkev.dnes dostal prujem.ráno když se nažere tak pak odpoledne má prujem.co mu to zpisobuje. děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Annie.

To bude tím že králíček NESMÍ pečivo

Zdroj: diskuze Zakrslý beránek má průjem

Pes má průjem a krev ve stolici

Příčinou krvavého průjmu mohou být některé léčivé, chemické nebo biologické látky. Například deriváty kumarinu nebo inandionu, které jsou součástí přípravků na hlodavce, způsobují hojný průjem s krví či výtok z konečníku.

Co s tím dělat

Okamžitě navštivte veterináře. Jde o život ohrožující stav.

Zdroj: Krvácení z konečníku u psa

Diskuze

V diskuzi NEMOCI ZAKRSLÝCH KRALIKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Dobrý den máme zakrslého králička letos 4.rokem lvíček slečna.Zatím sní nebyl žádny zdravotní problém na očkováni chodíme.Včera si manželka u ni všimla když ležela v kleci mirně třepala hlavičkou trvalo asi 10minut když jsem během toho hladil nebránila se pak z ničeho nic přestalo a chovala se normálně.Chceme se ujistit zda nejde o nic vážneho pokud by se to často opakovalo vezmem ji na veterinu.Děkuju za odpověď Honza P. z Ostravy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andělka ilková.

Můj zakrslí králíček má druhý den průjem . Hodně pije vodu , dávala jsem mu jen zelí a jablíčka . Teď dostává jen seno . Jak můžu pomoci ,aby se uzdravil . Děkuji za odpověď . Andělka

Zdroj: diskuze Nemoci zakrslých kraliků

Zácpa

U čivavy, která žije v bytě a venčení je závislé na majiteli, je snadné rozpoznat zácpu. Dalším příznakem je neúspěšné tlačení. Navíc čivavy většinou špatně žerou a někdy se u nich objeví i zvracení.

Na počátku zácpy pomáhá podání slabého projímadla a také zvýšení obsahu vlákniny v krmivu. Projímavé účinky má rostlinný olej, který se zamíchá do krmiva v množství jedné lžičky. Vhodnou vlákninou je například strouhaná syrová mrkev, spařené ovesné vločky, lněné semínko nebo psyllium. Jestliže během 1 až 2 dnů nedojde k normálnímu vyprázdnění, navštivte veterinárního lékaře, který naordinuje léčbu. V závažných případech je nutné opakované podávání infuzí.

Zácpa se někdy může paradoxně jevit jako průjem. V ucpaném střevě se část stolice do konečníku protlačí a dochází k zánětu ucpaného místa, při kterém se tvoří tekutina, která trus naředí, a objeví se průjem. Zvíře je v takovém případě skleslé, má matnou (jakoby zhrublou) srst a může i začít hubnout.

Zdroj: Nemoci u čivavy

Co dělat, když pes kašle a zvrací

Psi kašlou a zvrací z různých důvodů, ale u psů to není nic neobvyklého. V některých případech může jít o něco vážného, ale na druhou stranu to nemusí znamenat nic, co by vás mělo znepokojovat. Psi mají v mozku velmi dobře vyvinuté centrum zvracení, a tak zvrací častěji než ostatní zvířata. Nejčastějším důvodem, proč psi kašlou a zvrací, je ten, že snědli něco nepoživatelného, co dráždí jejich žaludek. Pes to vyzvrátí a potom většinou opět sní. Psi, zejména štěňata, mohou zvracet v případech přejedení nebo při pocitech vzrušení, rozrušení nebo nevolnosti.

Zvracení krve, červů, výkalů, nezvyklý typ zvratků, tmavé zvracení, zvracení spojené s průjmem – všechny tyto aspekty vyžadují návštěvu veterináře. Občasné zvracení, většinou po jídle, by nemělo představovat problém.

Kašlání a zvracení je u psů běžné, může ale signalizovat i nebezpečné ohrožení psího zdraví. Může být příznakem vážnějších problémů, jako je zánětlivé střevní onemocnění, Cushingova nemoc, selhání jater a ledvin nebo diabetu. Také může poukazovat na akutní infekční onemocnění, zvláště pokud je provázeno horečkou nebo průjmem. Časté zvracení může vést k dehydrataci, která může ohrozit život zvířete. Pokud si nejste jisti, nechte psa vyšetřit veterinářem.

Zdroj: Pes kašle

Diskuze

V diskuzi VLEKLÉ STŘEVNÍ POTÍŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den mám čínského naháčka a má časté prujmy s hnisem( vypadá to jako s rosolem), Chodíme stále dokola k veterinářce tak mu vždy dá antibiotika, tak ho to na chvilku přejde a pak to má opět znova. Těd mu dala probiotika, já jsem mu koupila detoxikačný gel Entero ZOO a bere to asi 3 neděle a prujem dostal znovu. Už nevím co s ním mám dělat , jsem zoufalá, je to náš miláček máme ho jako naše dítě je v čistotě, nevím čím by to bylo, byla bych moc vděčná kdyby my někdo mohl poradit. děkuji za jakoukoliv zprávu. Hezký den Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MVDr. Čupová.

Dobrý den,
vzhledem k opakovaným problémům bych doporučovala pejska vyšetřit důkladně – parazitologické vyšetření směsného vzorku trusu příp. mikrobiologické vyšetření trusu, dále hematologické a biochemické vyšetření krve, kde se kromě jiného zhodnotí také stav slinivky, jater a dalších vnitřních orgánů doplněné o sonografické či rentgenologické vyšetření, atd. Neuvádíte věk pejska, způsob krmení a další podrobnosti, v úvahu připadá mimo jiné např. i alergie na krmivo. Možnosti veterinární diagnostiky jsou v dnešní době velmi rozsáhlé, věřím, že brzy bude pejsek v pořádku. Probiotiky a Enterozoo gelem rozhodně neublížíte.
Hezký den, MVDr. Čupová

Zdroj: diskuze Vleklé střevní potíže


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP