Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

BRAVECTO TABLETY PRO PSY

OBSAH

Kdy jsou lepší tablety a kdy roztok

Pro psa můžete zakoupit tabletu Bravecto, která ho chrání proti blechám a klíšťatům na 3 měsíce. Spojuje tak výhody spot-on preparátu (čisté zvíře) a obojku (dlouhá doba působení). Navíc se jedná o zcela novou účinnou látku, proti které blechy ani klíšťata zatím nemají obranu.

Roztok lze zakoupit ve formě kapek, které se aplikují za krk nebo mezi lopatky. Zvíře je čisté, neboť se účinná látka vstřebává do těla. Mohou se použít pro všechny psy. Nevýhodou je kratší doba působení – výrobce garantuje jeden měsíc.

Tam, kde jsou malé děti, je spot-on preparát vhodnější volbou než obojek, ale nejideálnějším řešením je požití tablety.

Roztok je lacinější, ale jeho nevýhodou je, že se pes nesmí koupat, protože dochází ke snižování účinku.

Zdroj: Bravecto pro psy

Diskuze

V diskuzi BRAVECTO PRO KOČKU CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Suchardová.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda je bravecto v tabletách také pro kočku, nebo mu můžu dát to pro psa.
Pipetkám již nevěřím. Máme kocoura,který je doma i venku/v noci/. Před týdnem dostál již třetí druh pipetky a klíšťata nosí pořád. Obojek nevezme,není to pokojový kocour a po hodině ho shodil. Jsem ochotna dát za pipetky peníze,i když to není levná láce, ale žádná nepomáhá. Děkuji za odpověď
Suchardová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Stehlíková.

Dobrý den.zakoupila jsem Bravecto v tabletě pro psa a chtěla bych ho koupit i pro kočku. Existuje tableta i pro kočku nebo lze použít psí tablety, třeba rozkrojené. Souhlasím s názorem, že pipetY jsou nanic. Blechy si prostě zvykly.
Také bych ráda znala cenu a zda tablety musím kupovat u veterináře. Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Bravecto pro kočku cena

Výhody Bravecta

Největší výhodou Bravecta pro kočky oproti jiným preparátům je délka jeho účinku. Žádný jiný lék neochrání kočky až na 3 měsíce, jako je tomu u Bravecta.

Účinek Bravecta není snižován koupáním ani šamponováním, jako je tomu u obojků a jiných pipet.

Bravecto funguje stejně dobře u krátkosrstých i dlouhosrstých plemen. Nežádoucí reakce po podání Bravecta jsou velmi málo časté.

Bravecto funguje 12 týdnů, proto vychází levněji než preparáty fungující pouze jeden měsíc.

Bravecto pro kočky je čirý roztok, který po aplikaci rychle zasychá a nezanechává na srsti mastný vzhled.

Bravecto je možné podat i březím a kojícím samicím.

Zdroj: Bravecto pro kočky

Poradna

V naší poradně s názvem BRAVECTO 1000MG FLURALANER 20-40KG TABLETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Ráda bych znala cenu a kde si můžu objednat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bravecto můžete běžně koupit u veterináře a nebo také na internetu. Tady je přehled nabídek a aktuálních cen: www.zbozi.cz/kultura…

Zdroj: diskuze Bravecto 1000mg fluralaner 20-40kg tableta

Dávkovací schéma

Hmotnost psa, kočky Iniciační dávka (prvních 14 dní užívání) den Udržovací dávka denně

1–5 kg 1/2–1 tableta 1/4 až 1/2 tablety

5–10 kg 1–2 tablety 1/2 až 1 tableta

10–15 kg 2–3 tablety 1 až 1,5 tablety

15–25 kg 3–4 tablety 1,5 až 2 tablety

25–45 kg 4–5 tablet 2 až 2,5 tablety

45 a více kg 5–6 tablet 2,5 až 3 tablety

Zdroj: Alavis 5 pro psy a kočky

Diskuze

V diskuzi BRAVECTO PRO PSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den,když bych mela zájem o bravecto pes 20 – 40 kg - 7 ks.Je možné zaslat poštou?Děkuji za odpověd Pan.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bravecto pro psy

Nežádoucí účinky

Jako každý lék i Bravecto může mít nežádoucí účinky. Nejčastějším nežádoucím účinkem po použití pipety je mírná krátkodobá kožní reakce v místě aplikace, jako je erytém (zarudnutí) a pruritus (svědění) nebo vypadávání chlupů. Jelikož usmrcení blech či klíšťat přípravkem je podmíněno jejich přisátím se, nelze vyloučit riziko přenosu onemocnění, kterými mohou být blechy či klíšťata infikovány.

Bravecto není vhodné pro koťata do 6 měsíců stáří a pro kočky s hmotností nižší než 1,2 kg.

V den aplikace přípravku Bravecto ve formě roztoku pro nakapání na kůži (spot-on) by ošetřená zvířata neměla spát se svým majitelem v jedné posteli, obzvláště ne s dětmi. V případě zasažení očí je třeba postižené místo ihned opláchnout vodou.

Přípravek Bravecto ve formě roztoku pro nakapání na kůži (spot-on) je vysoce hořlavý, proto je nutné uchovávat ho v dostatečné vzdálenosti od zdrojů tepla, jisker, otevřeného ohně nebo jiných zdrojů požáru.

Zdroj: Bravecto pro kočky

Poradna

V naší poradně s názvem BRAVECTO PRO KOČKY A PRO PSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Prosíková J..

Dobrý den, prosím o sdělení, zda je možné aplikovat psovi spot-on Bravecto, který je výrobcem určen pro kočky? Navíc psovi vážícím o 2 kg více než je dávkování Bravecto pro střední kočky... Je možné se řídit pouze obsahem látky fluralaner ve spot-onu? Děkuji velice za odpověď, zdraví Prosíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro psy i kočky je v Bravectu stejná účinná látka a zkřížená aplikace je možná. Kočičí Bravecto bude fungovat i pro psy a naopak.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bravecto pro kočky a pro psy

Prodej a cena

Tento přípravek není volně prodejný, je k dostání pouze u veterinárních lékařů. Jeho cena závisí na množství účinné látky podle velikosti zvířete například pro váhu 2–4,5 kg je běžná cena 880 až 960 Kč).

Zdroj: Bravecto

Diskuze

V diskuzi UZLINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola Suchá.

Dobry den,

Chtela jsem se zeptat, zda mate zkusenost s tim, za jak dlouho by mely splasknout uzliny, pokud jsou zvetsene vlivem demodexe? Jsme 6 tydnu od aplikace Bravecto tablety na 3 mesice. Nove lysiny uz se netvori. Dekuji moc. Nikola Sucha

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Uzliny

Prodej a cena

Tento přípravek není volně prodejný, je k dostání pouze u veterinárních lékařů. Jeho cena závisí na množství účinné látky, která se zase odvíjí od velikosti zvířete.

  • pes 2 – 4,5 kg = 602 Kč;
  • pes 4,5 – 10 kg = 631 Kč;
  • pes 10 – 20 kg = 669 Kč;
  • pes 20 – 40 kg = 737 Kč;
  • pes 40–56 kg = 805 Kč.

Zdroj: Bravecto pro psy

Poradna

V naší poradně s názvem PARAZIT KOČKA VYPADÁVÁNÍ SRSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Kralova.

A ještě jsem nenapsala že začala stracet srst i moje kastrovaná kočička tříletá..od půlky těla.A teď se mi drží doma jelikož asi ji je venku zima... Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na parazity je nejlepší Bravecto pro kočky. Tento přípravek kočku zbaví všech parazirů a ochrání ji před novou nákazou i před klíšťaty. Bravecto pro kočku dostanete u veterináře a nebo v lékárně na předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kočka, černý parazit, ztrácí srst

Prodej a cena

Tento přípravek není volně prodejný, je k dostání pouze u veterinárních lékařů. Jeho cena se pohybuje kolem 625 korun za jednu pipetu.

Zdroj: Bravecto pro kočky

Bravecto pro kočky

Bravecto pro kočky je pouze ve formě roztoku pro nakapání na kůži: spot-on v pipetě k použití. Roztok pro nakapání na kůži je k dispozici v různých silách pro psy a kočky s různou hmotností. Obsah jedné plné pipety s přípravkem Bravecto se aplikuje na kůži psa nebo kočky do oblasti mezi lopatky u psa a do oblasti spodní části lebky u kočky. Pipeta, která má být použita, se vybírá podle hmotnosti psa nebo kočky. Po podání přípravek působí proti blechám a klíšťatům po dobu 12 týdnů. K dosažení optimální kontroly infestace blechami by se měla léčba opakovat každých 12 týdnů. K dosažení optimální kontroly infestace klíšťaty by se měla léčba opakovat každých 8 až 12 týdnů v závislosti na druhu klíštěte. U koček přípravek Bravecto usmrtí blechy do 12 hodin a klíšťata do 48 hodin.

Účinnou látkou přípravku Bravecto je fluralaner, který zabíjí blechy i klíšťata, které požily kočičí krev, a to působením na jejich nervový systém. Blokuje normální pohyb chloridových částic s nábojem (iontů) do a z nervových buněk, zvláště u nervových buněk spojených s kyselinou gama-aminomáselnou (GABA) a glutamátem, což jsou dvě látky, které přenášejí informace mezi jednotlivými nervy (neurotransmitery). To má za následek nekontrolovatelnou aktivitu nervového systému a paralýzu a smrt blech i klíšťat. Fluralaner zabíjí blechy dříve, než mohou naklást vajíčka, a pomáhá tak snižovat kontaminaci životního prostředí kočky.

Zdroj: Bravecto

Diskuze

V diskuzi BRAVECTO PRO PSY - PIPETA PES 35 KG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Peter Stoličný.

Dobrý den,
potřebuji pipetu BRAVECTO pro psa, 35 kg. Před 3 měsíci dostal tuto dávku, v naší klíšťaty zamořené oblasti poprvé neměl ani jedno klíště. Můj veterinář tvrdí, že se TO nedá sehnat. Prosím dejte mi obratem cvědět, můžete mi po zaplacení předem přípravek poslat.
Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bravecto pro psy - pipeta pes 35 kg

Nežádoucí účinky

Nejčastějšími nežádoucími účinky tablet pro psy (které mohou postihnout více než 1 zvíře ze 100) jsou mírný a krátkodobý průjem, zvracení, nechutenství a zvýšené slinění. Nejčastějším nežádoucím účinkem roztoku pro nakapání na kůži (který může postihnout více než 1 zvíře ze 100) je mírná krátkodobá kožní reakce v místě aplikace, jako je erytém (zarudnutí) a pruritus (svědění) nebo vypadávání chlupů. Jelikož je usmrcení blech či klíšťat přípravkem podmíněno jejich přisátím se na psa, nelze vyloučit riziko přenosu onemocnění, kterými mohou být blechy či klíšťata infikovány.

V den aplikace přípravku Bravecto ve formě roztoku pro nakapání na kůži (spot-on) by ošetřená zvířata neměla spát se svým majitelem v jedné posteli, obzvláště ne s dětmi. V případě zasažení očí je třeba postižené místo ihned vypláchnout vodou.

Přípravek Bravecto ve formě roztoku pro nakapání na kůži (spot-on) je vysoce hořlavý, proto je nutné uchovávat ho v dostatečné vzdálenosti od zdrojů tepla, jisker, otevřeného ohně nebo jiných zdrojů požáru.

Zdroj: Bravecto

Nežádoucí účinky

Nejčastějšími nežádoucími účinky tablet u psů (které mohou postihnout více než 1 zvíře ze 100) jsou mírný a krátkodobý průjem, zvracení, nechutenství a zvýšené slinění. Nejčastějším nežádoucím účinkem roztoku pro nakapání na kůži ve formě spot-on (který může postihnout více než 1 zvíře ze 100) je mírná krátkodobá kožní reakce v místě aplikace, jako je erytém (zarudnutí) a pruritus (svědění) nebo vypadávání chlupů. Jelikož usmrcení blech či klíšťat přípravkem je podmíněno jejich přisátím se na psa, nelze vyloučit riziko přenosu onemocnění, kterými mohou být blechy či klíšťata infikovány.

V den aplikace přípravku Bravecto ve formě roztoku pro nakapání na kůži (spot-on) by ošetřená zvířata neměla spát se svým majitelem v jedné posteli, obzvláště ne s dětmi. V případě zasažení očí je třeba postižené místo ihned opláchnout vodou.

Přípravek Bravecto ve formě roztoku pro nakapání na kůži (spot-on) je vysoce hořlavý, proto je nutné uchovávat ho v dostatečné vzdálenosti od zdrojů tepla, jisker, otevřeného ohně nebo jiných zdrojů požáru.

Zdroj: Bravecto pro psy

Diskuze

V diskuzi DEMODEX U PSŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hedvika Owczarzyova.

Dobry den.Chtela bych se zeptat zdaje mozne dostat roztoc demodex od psa na cloveka .Syn ma psa maleho teriera a ma priznaky demodexu na tvari nosu a ted uz i ve vlasech uz si s tim nevime rady .Byl u kozni lekarky ta mu neco dala nezlepsilo se to a rekla ze se budi v noci kdyz si ho predstavi s takovou vyrazkou .pak ho poslala do Ostravy na kozni tam si to ofotili a to je cele.Nevime si s tim rady nevite co by pomohlo ke zlepseni .Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Prosíková J..

Dobrý den, prosím o informaci na dotaz: mám jezevčíka o váze cca 8 kg. Chtěla jsem od veterináře antiparazitikum (klíšťata, blechy) ve formě spot-onu. Bravecto pro psy neměl a přesvědčil mne, že pejskovi mohu dát Bravecto pro kočky (údajně jde jen o ilustrační obrázek na krabičce). Prodal mi tedy 1 pipetu s obsahem 1 x 0,89 ml (250 mg fluralaneru) pro kočky o hmotnosti 2,8 - 6,25 kg. Nejsem si ale jista, zda v tomto dávkování bude mít vůbec aplikace účinek, případně jak dlouho bude trvat a kdy dát další přípravek. Z příbalového letáku není zřejmé, zda je možno pipety pro psy zaměňovat s pipetami pro kočky. A pipeta byla navíc dost drahá... Děkuji za zprávu, hodně zdraví přeje Prosíková

Zdroj: diskuze Demodex u psů

Bravecto

Bravecto je veterinární léčivý přípravek, který obsahuje léčivou látku fluralaner. Je dostupný ve formě roztoku v pipetě pro kočky. Bravecto je novinka v boji proti ektoparazitům kočky.

Přípravek Bravecto se používá k léčbě koček napadených blechami nebo klíšťaty. Lze jej také použít v rámci léčby dermatitidy při alergii na blechy (alergické reakci na bleší kousnutí). Po aplikaci působí proti blechám a klíšťatům až po dobu 12 týdnů. Aby byly blechy a klíšťata vystaveny účinkům léčivé látky, musejí se přichytit na kůži a začít sát krev dané kočky. Fluralaner zabíjí klíšťata i blechy, které požily krev, působením na jejich nervový systém. Blokuje normální pohyb chloridových částic s nábojem (iontů) do a z nervových buněk, zvláště u nervových buněk spojených s kyselinou gama-aminomáselnou (GABA) a glutamátem, což jsou dvě látky, které přenášejí informace mezi jednotlivými nervy (neurotransmitery). To má za následek nekontrolovatelnou aktivitu nervového systému a paralýzu a smrt blech i klíšťat. Fluralaner zabíjí blechy dříve, než mohou naklást vajíčka, takže pomáhá snižovat kontaminaci životního prostředí kočky. Přípravek Bravecto zabíjí blechy do 12 hodin a klíšťata do 48 hodin.

K dosažení optimální kontroly infestace blechami by se měla léčba opakovat každých 12 týdnů. K dosažení optimální kontroly infestace klíšťaty by se měla léčba opakovat každých 8 až 12 týdnů v závislosti na druhu klíštěte.

Kočkám se Bravecto aplikuje po rozhrnutí srsti na kůži na bázi lebky. U koček do 6,25 kg aplikujte obsah pipety na jedno místo. U koček vyšších hmotnostních kategorií aplikujte obsah pipety na dvě místa.

Přípravek je určen pro povrchové podání a nesmí být podáván perorálně. Nedovolte čerstvě ošetřeným zvířatům vzájemné olizování. Vyhněte se kontaktu přípravku s očima zvířete. Bravecto nikdy nepodávejte na místa s poraněnou kůží.

Zdroj: Bravecto pro kočky

Bravecto

Bravecto je novinka v boji proti ektoparazitům psa. Bravecto je veterinární léčivý přípravek, který obsahuje léčivou látku fluralaner. Je dostupný ve formě žvýkacích tablet nebo roztoku. Roztok je k dostání v pěti různých silách pro použití na různou tělesnou hmotnost psa.

Dlouhá léta byli majitelé pejsků odkázáni pouze na pipety, spreje, pudry nebo obojky, s ne vždy uspokojivým výsledkem. I ty nejlepší pipety ochrání vašeho zvířecího kamaráda pouze 1 měsíc. Oproti tomu žvýkací tableta Bravecto účinkuje 12 týdnů. Podání 4 tablet tak zajistí ochranu po celý rok.

Přípravek Bravecto se používá k léčbě psů napadených blechami nebo klíšťaty. Lze jej také použít v rámci léčby dermatitidy při alergii na blechy (alergické reakci na bleší kousnutí). Přípravek Bravecto se podává přibližně v čase krmení ve formě tablety, která má vhodnou sílu pro psa dané tělesné hmotnosti. Po podání působí proti blechám po dobu 12 týdnů a proti klíšťatům po dobu 8 až 12 týdnů. Aby byly blechy a klíšťata vystaveny účinkům léčivé látky, musejí se přichytit na kůži a začít sát krev daného psa. Fluralaner zabíjí klíšťata i blechy, které požily psí krev, působením na jejich nervový systém. Blokuje normální pohyb chloridových částic s nábojem (iontů) do a z nervových buněk, zvláště u nervových buněk spojených s kyselinou gama-aminomáselnou (GABA) a glutamátem, což jsou dvě látky, které přenášejí informace mezi jednotlivými nervy (neurotransmitery). To má za následek nekontrolovatelnou aktivitu nervového systému a paralýzu a smrt blech i klíšťat. Fluralaner zabíjí blechy dříve, než mohou naklást vajíčka, a pomáhá tak snižovat kontaminaci životního prostředí psa. Přípravek Bravecto zabíjí blechy do 8 hodin a klíšťata do 12 hodin.

K dosažení optimální kontroly infestace blechami by se měla léčba opakovat každých 12 týdnů. K dosažení optimální kontroly infestace klíšťaty by se měla léčba opakovat každých 8 až 12 týdnů v závislosti na druhu klíštěte.

Bravecto tableta chrání psa 3x déle než běžné pipety. Tableta je pro psy atraktivně ochucena, přes 90 % psů ji přijímá jako pochoutku.

Smrtící účinek Bravecta nastupuje již za 2 hodiny a trvá celých 12 týdnů. Při použití pipet, pudrů, sprejů je vždy znečištěn povrch zvířete a lidé přicházejí do kontaktu s účinnou látkou. U této metody je tableta pozřena, působí tedy zevnitř a na povrchu těla není žádná chemická látka. Tableta je tedy velmi vhodná při ochraně dětí, protože nemohou vůbec přijít do kontaktu s účinnou látkou. Ta také nemůže zatěžovat vaše domácí prostředí. Tableta je rovněž vysoce bezpečná pro psa. I při pětinásobném překročení dávky nedošlo ke zdravotním problémům. Může být dokonce použita u gravidních a laktujících fen, u štěňat od 8 týdnů věku.

Vzhledem k tomu, že Bravecto chrání zevnitř, není účinná látka přítomna na povrchu těla pejska a ten se může plně věnovat i vodnímu skotačení, aniž by se snížila účinnost ochrany proti blechám a klíšťatům.

Zdroj: Bravecto pro psy

Bravecto

Bravecto je veterinární léčivý přípravek, který obsahuje účinnou látku fluralaner. Někdy je také mylně označován jako Bravekto nebo Bravecta. Je dostupný ve formě žvýkacích tablet pro psy a ve formě roztoku pro kočky a psy v pěti různých silách pro použití s různou tělesnou hmotností.

Dlouhá léta byli majitelé pejsků odkázáni pouze na pipety, spreje, pudry nebo obojky s ne vždy uspokojivým výsledkem. I ty nejlepší pipety ochrání vašeho zvířecího miláčka pouze 1 měsíc. Naproti tomu žvýkací tableta Bravecto účinkuje 12 týdnů. Podání 4 tablet tak zajistí ochranu po celý rok.

Přípravek Bravecto se používá k léčbě psů napadených blechami nebo klíšťaty. Lze jej také použít v rámci léčby dermatitidy při alergii na blechy (alergické reakci na bleší kousnutí). Bravecto se podává přibližně v čase krmení ve formě tablety, která má vhodnou sílu pro psa dané tělesné hmotnosti. Po podání působí proti blechám po dobu 12 týdnů a proti klíšťatům po dobu 8 až 12 týdnů. Aby byly blechy a klíšťata vystaveny účinkům léčivé látky, musejí se přichytit na kůži a začít sát krev daného psa. Fluralaner zabíjí blechy i klíšťata, které požily psí krev, a to působením na jejich nervový systém. Blokuje normální pohyb chloridových částic s nábojem (iontů) do a z nervových buněk, zvláště u nervových buněk spojených s kyselinou gama-aminomáselnou (GABA) a glutamátem, což jsou dvě látky, které přenášejí informace mezi jednotlivými nervy (neurotransmitery). To má za následek nekontrolovatelnou aktivitu nervového systému a paralýzu a smrt blech i klíšťat. Fluralaner tedy zabíjí blechy dříve, než mohou naklást vajíčka, a pomáhá tak snižovat kontaminaci životního prostředí psa. Přípravek Bravecto zabíjí blechy do 8 hodin a klíšťata do 12 hodin.

K dosažení optimální kontroly infestace blechami by se měla léčba opakovat každých 12 týdnů. K dosažení optimální kontroly infestace klíšťaty by se měla léčba opakovat každých 8 až 12 týdnů v závislosti na druhu klíštěte.

Bravecto tableta chrání psy 3x déle než běžné pipety. Tableta je atraktivně ochucena, a tak ji přes 90 % psů přijímá jako pochoutku.

Smrtící účinek proti ektoparazitům nastupuje za 2 hodiny a trvá celých 12 týdnů. Při použití pipet, pudrů, sprejů je vždy znečištěn povrch zvířete a lidé přicházejí do kontaktu s účinnou látkou. U této metody je tableta pozřena, působí zevnitř a na povrchu těla není žádná chemická látka. Tableta je tedy vysoce účinná při ochraně dětí, protože nemohou vůbec přijít do kontaktu s účinnou látkou. Ta také nemůže zatěžovat domácí prostředí. Tableta je rovněž vysoce bezpečná i pro psa. I při pětinásobném překročení dávky nedošlo ke zdravotním problémům. Může být dokonce použita u gravidních a laktujících fen, u štěňat od 8 týdnů věku.

Vzhledem k tomu, že Bravecto chrání zevnitř, není účinná látka přítomná na povrchu těla pejska a ten se může plně věnovat například vodnímu skotačení, aniž by se snížila účinnost ochrany proti blechám a klíšťatům.

Zdroj: Bravecto

Doporučené produkty

Pasty:

  • Caniverm pasta
  • Banmint Pasta
Spot-on:
  • Profender spot-on kočka (je na kůži, ale účinkuje i na vnitřní parazity)
Tablety:
  • Milbemax 16/40mg pro kočky 2tbl
  • Caniverm tablety
  • Cestal cat
  • Drontal pro kočky 2tb

Zdroj: Odčervování koček

Doporučení

Pečlivě zkontrolujte, že váš pes tabletu, prášek či sirup skutečně spolkl. Někteří psi se tváří, že lék spolkli, ale ve chvíli, kdy je nepozorujete, lék vyplivnou.

V zájmu správné hygieny si po podání tablety psovi nebo po přidání tablety do potravy pro psa umyjte ruce.

K zajištění správné dávky je třeba co nejpřesněji určit živou hmotnost psa.

Zdroj: Odčervení psa

Dávkování

Podávání zinku u psa je možné, ale doporučuje se konzultace s veterinárním lékařem. Podávání vitamínů s obsahem zinku je důležité pro zdravý vývoj kůže, lesk a správné zabarvení srsti. Regeneruje kůži a působí proti jejím negativním dermatologickým projevům. Tablety se podávají v období línání, před a v průběhu výstavní sezony. Měly by se podávat měsíc a jejich dávkování je 1 tableta denně na 8–15 kg, 2 tablety denně na 15–30 kg, 3 tablety denně na 30–45 kg, 4 tablety denně nad 45 kg váhy psa. Toto podávání je orientační, neboť každý preparát má své dávkování, které je uvedeno na obale nebo vám je sdělí lékař.

Zdroj: Zinek a pes


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP