Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

VYSOKÝ OBSAH MOČOVINY U PSA

OBSAH

Arašídy

Arašídy jsou jednou z věcí, kterou byste neměli krmit, protože mají vysoký obsah kalorií a změny v potravinách ve velkém množství mohou narušit rovnováhu střevní flóry. Nicméně ani jeden arašíd nebo dva omylem je nezabije, jen se snažte, aby to nebyla běžná věc a budou naprosto v pořádku.

Zdroj: Zakrslý králík - strava

Diskuze

V diskuzi ZVÝŠENÁ MOČOVINA U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Hodrová.

Dobrý večer, mám dotaz, zda je možné , že by zubní kámen u mého psa / stáří 3 roky / způsobil zvýšení močoviny z 6,2 na 7,7 . Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

Hodnota močoviny u psa 7.7 je úplně normální- nejde o zvýšené hodnoty. O zvýšené hodnoty jde až pokud je močovina 10 a více.

Zdroj: diskuze Zvýšená močovina u psa

Granule Carnilove

Novinkou na trhu jsou granule Carnilove, která je zároveň nejvyšší řadou značky Brit. Jedná se o české bezobilné krmivo vhodné pro psy všech plemen. Velmi vysoký obsah masových mouček různých druhů mas (jehněčí, divočák, kachna, bažant, losos, krocan, atd.) s plody borůvek, brusinek slibuje vyváženou kombinaci živin a lehce stravitelných proteinů. Dávka za den se liší podle hmotnosti pejska (např. 5kg pes má denní dávku 70g, 50kg téměř 400g) a je uvedena na zadní straně granulí. Cena.

Zdroj: Granule pro psy

Vysoký kreatinin u psa

Je běžné, že u psů, kteří přicházejí na konzultaci, veterináři nacházejí vysoký kreatinin. I když instinktivně v těchto případech budou myslet na onemocnění ledvin, před stanovením diagnózy vždy musí vzít v úvahu, zda je přítomen některý z nerenálních faktorů ovlivňujících hodnotu kreatininu.

Jakmile je toto provedeno, je důležité posoudit výsledky dalších parametrů, které mohou být u psů s onemocněním ledvin zvýšeny: Symetrický dimetylarginin (SDMA), hustota moči, proteinurie, fosfatémie.

Pokud se výsledky rozcházejí, je nejvhodnější analýzu zopakovat, jakmile je pes stabilizovaný. U psů s akutním poškozením ledvin a v závislosti na závažnosti je možné, že se hodnoty vrátí k normálu za několik hodin nebo dní. Nebo se může stát opak a ve stejném časovém období je zesílen výskyt těchto abnormálně vysokých hladin sloučenin obsahujících dusík, jako je močovina a kreatinin.

Pokud máme podezření, že pes má chronické onemocnění ledvin doprovázené zvýšenou hladinou močoviny, nitrátů a kreatininu v krvi, a pokud nebylo mírné a nebylo možné jej upravit hydratací, bude zvýšení koncentrace kreatininu přetrvávat, jakmile bude pes hydratován.

Zdroj: Hodnoty urea a kreatinin u psa

Poradna

V naší poradně s názvem BETA BOJOVNICE - VÝMĚNA VODY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav.

Dobrý den. Mohu na muj email poprosit o radu jak často provádět výměnu vody? Mám 20 litrové akvarium pro betu, venkovní filtr, teploměr, udržuji teplotu kolem 26 stupňu ,krycí sklo ale rostliny umělé. Moc děkuji za odpověď. Gaj

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Vodu v akvárku je třeba měnit jednou za týden, ale ne všechnu. Stačí odebrat 1/3 a obsah pak dolít čerstvou odstátou vodou.

Zdroj: diskuze Beta bojovnice - výměna vody


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

MVDr. Michaela Hrachová Čupová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP