Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

RICINOVY OLEJ EKZEM

Kožní onemocnění psů představují jeden z největších zdravotních problémů u psů. K onemocněním kůže patří i bakteriální kožní infekce (pyodermie). Tyto nemoci jsou v převážné většině považovány za onemocnění sekundární: jedná se o bakteriální osídlení kůže s jinou (primární) etiologií. To a imunologický stav organismu zvířete mohou vést po skončení lokální či systémové léčby k exacerbaci, tedy k novému vzplanutí chronické choroby. Kožní nemoci se řadí k frekventovaným onemocněním. Rozvoj lékařské vědy a terapeutických metod může způsobovat nárůst genetických predispozic v populaci. Rovněž nadměrné používání antibiotik (například přidávání antibiotik do krmných směsí) má negativní dopad na přirozenou mikroflóru organismů: dochází k postupnému vytváření rezistentních kmenů bakterií a přenosu faktoru rezistence na bakteriální mikroflóru zvířat. A ani nejnovější vědecké poznatky nedokážou (zatím) zbavit civilizaci dermatologických onemocnění.

Zdroj: Kožní problémy u psů

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÝ OLEJ LÉČÍ POKOŽKU PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Sedláková.

Máme labradora, který má alergické problémy s kůží. Momentálně je vše na ústupu, dostal dvě injekce proti svědění, kůže už není zarudlá, suché stroupky vyčesáváme, ale má pořád dodně lupů. Poradte mi prosím jaký olej mu nejlépe přidávat do krmení.
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O tom, které krmení bude pro vašeho pejska nejlepší, se musíte pobavit s lékařem, kterému se podařilo omezit příznaky alergie. Tento veterinář patrně zjistil na co je pejsek alergický a mohl by tak nejlépe odpovědět na vaši otázku čím dále krmit. Zároveň vám doporučí i doplňky stravy, které nebudou pejskovi ubližovat prostřednictvím nežádoucích alergenů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaký olej léčí pokožku psa


Autor obsahu

Mgr. Michal Vinš


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP