Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

ORCAL NEO 10MG

OBSAH

Dávkování

Dávkování u psa je dáno tabulkově a vychází z váhy psa. 20kg pes by měl teoreticky užívat 1 desetimiligramovou tabletu denně při akutním podání, nicméně při dlouhodobém nebo trvalém užívání je potřeba nedržet se tabulek, ale postupně najít tu nejmenší dávku, která ještě účinkuje. U drtivé většiny psů to bývá daleko nižší dávka, může to být třeba čtvrtka 10mg tablety denně, nebo i obden (zvlášť u „pouhé“ alergie). A pokud má pes vážné nežádoucí účinky, je potřeba hledat alternativu – snížit dávku, vyměnit Prednison za jiný kortikoid, případně hledat jiné způsoby léčby. Ne „cpát“ do psa podle tabulek celou tabletu denně bez ohledu na to, co to s ním dělá. Léčba kortikoidy však patří do rukou zkušeného veterináře.

Zdroj: Prednison pro psa

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kurt.

Dobrý den,vážení.
Chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi veterinárním a lidským Ivermektinem. Hledal jsem rozdíl mezi těmito preparáty v sortimentu u nejmenovaného čínského výrobce a rozdíl jsem našel pouze v mg účinné látky a tvaru pilulek. Tbl. - pes 6mg,drůbež 2mg,kůň 10mg a člověk 6mg. Tedy v případě,že účinná látka se nazývá Ivermectine a není pro každý druh zvířete nečím specifická a nebo není do tabletek přidán ještě nějaký jiný prvek. Děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lorena.

Klidně si kup Ivermectin pro koně. Ze zkušenosti vím, že ty léky pro zvířata jsou čistější než ty pro lidi. Musíš si to ale dobře rozpoćítat. Kůň váží ca.600 kilo a já jen 60, tudíž jsem vzala jen jednou desetinu dávky. Docela ta pasta i chutnala. Měla příchuť jablek.

Zdroj: diskuze Ivermectin pro lidi


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP