Informace od profesionálů

MENU

  

BETA BOJOVNICE

  

PES

  

KOČKA

  

KRÁLÍK

  
Téma

HOLISTICKÁ KRMIVA

OBSAH

Holistická krmiva

Mezi kvalitní krmiva se řadí například krmiva s takzvanou holistickou recepturou, obsahují totiž mnoho surovin, které jsou přírodní a zahrnují prospěšné nutriční látky. Holistické krmení je způsob výživy přírodní cestou, bez chemických dochucovadel, konzervantů, soli, sóji a jiných produktů nevhodných pro organismus psa, jako je pšenice a kukuřice (viz výše).

Různorodost čerstvých surovin je klíčem ke zdravému krmivu, proto se vyrábí z několika druhů čerstvých proteinů. Tento způsob krmení se doporučuje i pejskům s atopií a potravní alergií. V kombinaci s omega-3 a omega-6 mastnými kyselinami působí velmi blahodárně.

Zdroj: Čím krmit border kolie

Diskuze

V diskuzi HEPATOSIL 100 DOPLNĚK KRMIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,chtěla bych se zeptak kolik stojí hepatoli 100.Nikde nevidím cenu.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ilona.

Dobrý den .Chtěla jsem se zeptat kolik stojí hepatosil . A kde ho můžu objednat ,mám psa který má nádor na játrech .děkuji Ilona

Zdroj: diskuze Hepatosil 100 doplněk krmiva

Zkušenosti s krmivy Annamaet

Tato velmi kvalitní granulová výživa psů a koček se poprvé objevila na trhu v USA, a to v roce 1986.

Krmiva Annamaet jsou holistická a pouze přirozeně konzervovaná. Všechny použité suroviny jsou přírodní a krmiva Annamaet neobsahují žádné umělé konzervanty, barviva nebo ochucovadla. Každá vyrobená várka je neustále analyzována v nezávislých laboratořích, aby bylo zaručeno, že jsou stále dodržovány přísné kvalitativní normy pro tato krmiva. A protože základem kvalitního krmiva jsou použité suroviny, je Annamaet vyráběn pouze ze složek té nejvyšší kvality. Živočišné suroviny pocházejí z volně chovaných zvířat, v chovech drůbeže nejsou používána antibiotika ani hormony, maso savců je z volně pasené zvěře a rybí suroviny pocházejí z volně žijících ryb. Díky tomu patří krmivo Annamaet k nejlépe hodnoceným suchým krmivům v USA, kde se bez jakékoliv marketingové podpory stalo exkluzivním zbožím.

Krmiva Annamaet představují absolutní špičku v granulovaných krmivech. Vzhledem ke svému složení jsou návratem k poctivému, přirozenému a pestrému krmení, tedy jakýmsi návratem ke kořenům bez přemíry syntetiky současného světa.

Zdroj: Annamaet

Poradna

V naší poradně s názvem HEPATOSIL 100 DOPLNĚK KRMIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Dobrý den .Chtěla jsem se zeptat kolik stojí hepatosil . A kde ho můžu objednat ,mám psa který má nádor na játrech .děkuji Ilona

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hepatosil je k dispozici jen na jednom "českém" e-shopu, proto bych si dávala pozor, jestli má cenu do toho jít a kupovat to. Aktuální ceny můžete vidět zde: www.miscota.cz/searc…

Zdroj: diskuze Hepatosil 100 doplněk krmiva

Léčba skřípnutého nervu na hřbetu psa

Pro skřípnuté nervy je k dispozici jak tradiční, tak holistická léčba. Běžná veterinární léčba může zahrnovat protizánětlivé léky, léky proti bolesti, svalové relaxancia a někdy i uklidňující prostředky na podporu odpočinku. Na určitou dobu může být naordinován odpočinek v kleci.

Zdroj: Skříplý nerv u psa

Diskuze

V diskuzi VÝCVIK ČIVAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žaneta.

Dobrý večer dostala jsem pejska civavu je mu 4-5 měsíců a chtěla jsem se zeptat kolik mnozstvi davky krmiva mu presne mam dávat vim akorat 3krát denně dekuji tamchimova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Láďa.

Nasypte pejskovi granulky do misky a nechte ať si vezme sám kolik potřebuje.

Zdroj: diskuze Výcvik čivavy

Vliv krmení na kvalitu vody

Dávejte jen špetku krmiva denně, abyste nezakalili vodu. Bojovnice je v přírodě všežravec. Pro krmení jsou ideální suchá vločková či granulovaná krmiva (osvědčené jsou například Tetra Betta granules nebo Fluval fish food Tropical flakes, případně Color enhacing flakes).

Zdroj: Beta bojovnice - výměna vody

Jak na krmení

Bojovnice je v přírodě všežravec. Pro krmení jsou tak ideální suchá vločková či granulovaná krmiva.

Krmení bojovnic není obtížné. Jsou to všežravci, a navíc spousta výrobců nabízí speciální krmiva určená přímo pro ně. V přírodě je hlavní složkou stravy živé krmení, od toho se v domácím prostředí upouští z důvodu možné nákazy. Raději kupte potravu mraženou nebo suchou, od sušených nitěnek, dafnií, vloček až po granulky. Samozřejmě pestrá strava je stejně jako u lidí i u bojovnic tím nejlepším řešením. Krmte 2x až 3x denně tak, aby rybky potravu spotřebovaly pokud možno beze zbytků.

Zdroj: Beta bojovnice

Diskuze

V diskuzi VLIV KRMIVA NA TUHOST STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Mého psa - SBT, 18 měsíců - krmím od malička krmivem Carnilove od firmy Brit. Nejprve krmivem Puppy a od roku střídám jednotlivé druhy tohoto typu. Již delší dobu mívá pes poměrně často ( většinou ) ne přímo průjem ale dosti měkkou stolici.
Poraďte mi prosím, zda je tato situace řešitelná změnou krmení a pokud ano, tak za jaký druh.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vliv krmiva na tuhost stolice

Angora (oficiální označení A)

Toto plemeno vzniklo pravděpodobně někde v Turecku.

Vzhled

Pro toto plemeno je typická jeho dlouhá srst, která je velmi ceněná. Srst je dlouhá asi 8 cm a musí se pravidelně stříhat. Délka uší je 11 cm. Ideální váha je kolem 5 kilogramů.

Chov

Chov těchto králíků je náročný, zároveň je jejich plodnost velmi nízká.

Důležité je nevystavovat angorského králíka přímému slunečnímu záření. Vhodné pro ně není ani velké teplo, protože by u nich mohlo dojít k přehřátí organismu. Co se týká typu krmiva, tak je důležité, aby krmiva zvyšovala kvalitu srsti.

Obrázky

Odkaz na fotografie angorského králíka na googlu: angorský králík foto.

Zdroj: Ukázkové druhy dlouhosrstých králíků

Diskuze

V diskuzi PROSIM O RADU CI SA NIECO TAKE DA LIECIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Chlor vo vode nemam nakolko mam studnovu vodu a taktiez spraveny kompletny rozbor tejto vody takze vodou som si isty ze to nieje a krmiva som skusil uz 3 druhy take granulky potom lupienky a nakoniec susene krevetky ale ona to ani neochutna proste to krmivo ignoruje. Je to strasna situacia v tom ze by som ho chcel zachranit lenze ked nebude prijimat potravu tak nema podla mna sancu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel David.

Můžeš ještě koupit malé rybky, třeba neonky a dát je k betě. Ryba betta bojovnice nesnese žádnou jinou rybu a se svým protivníkem se vypořádá tak, že ho sežere. Nebo je zde stále ta možnost reklamace u prodávajícího.

Zdroj: diskuze Prosim o radu ci sa nieco take da liecit

Zubní pasta pro psa

Především u malých psů, kteří mají vyšší sklon k dentálním problémům, je nutné dbát o čisté zuby. Možností je spousta, čistit můžete kartáčkem a pastou, nanesením gelu na zuby anebo přidáním speciálního prášku do krmiva. Doplňkovým sortimentem jsou poté dentální vody, pamlsky a hračky. Dbejte o čistotu zoubků vašeho psa, ušetříte mu tak mnohá trápení způsobená zubním kamenem či kazivostí zubů.

Zubní pasty pro psy je možné zakoupit na internetu, u veterinárního lékaře nebo ve zverimexech.

Zdroj: Jak vybělit zuby u psa

Poradna

V naší poradně s názvem ODČERVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Šebesta.

dobrý den,
chci se jen zeptat,zda tablety pro odčervení CANIVERM dávat psovi před jídlem nebo po jídle ,případně během jídla.
Děkuji za odpověď
Milan Šebesta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravky je vhodné podat současně s pamlskem nebo krmivem, protože jídlo zlepšuje dostupnost léku v organismu. Před aplikací by měla být zjištěna přesná hmotnost psa nebo kočky. Štěňata a koťata by měla být odčervována pastou nebo tabletami Caniverm mite tak, aby nebylo třeba tablety dělit a mládě dostalo odpovídající dávku v celku. V případě nízké dávky léku nemusí být účinek dostatečný, štěně nebo kotě se tak parazitů nezbaví a ti naopak získají vůči přípravku tohoto složení odolnost. Při použití pasty je třeba nastavit správnou dávku na jedno štěně nebo kotě a před každou další aplikací nastavení aplikátoru zkontrolovat. Po aplikaci je třeba zkontrolovat, zda štěně nebo kotě pastu nebo tabletu spolklo. Oba přípravky, pastu i tablety, lze vmíchat do krmiva, ne však do mléka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze ODČERVENÍ

Ruský (R)

Toto plemeno bylo vyšlechtěno v Anglii v 19. století.

Vzhled

Toto plemeno má typické zbarvení srsti. V okolí očí, nosu a končetin bývá zbarveno černě (případně může modře). Zbytek srsti pak bývá bílý. Barva očí je růžová. Toto plemeno má ideální váhu kolem 2,5 kilogramu.

Chov

Ruský králík také nepatří k příliš náročným plemenům. Toto plemeno nepotřebuje tolik krmiva jako jiná plemena, zároveň má také dobrou plodnost.

Obrázky

Odkaz na fotografie ruského králíka na googlu: ruský králík foto.

Zdroj: Ukázkové druhy malých plemen králíků

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Mičan.

Máme Německého trpasličího pinče. Udělaly se mu tři bradavičky (světlé) na čenichu! Výskyt bradavic se objevil asi před deseti dny! Veterinář nám dal Interferon na potírání postiženého místa. Jak dlouho potírat? Díky za odpověď! Josef Mičan, Plzeň

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Interferon alfa-2b je imunomodulátor a antivirotikum používané k léčbě virového onemocnění u psů, papilomatózy (bradavičky). Tento lék je v léčbě zvířat experimentální a vědecké studie jsou omezené, pokud jde o jeho účinnost a další faktory.
Jeho použití u psů k léčbě virových onemocnění je tak zvaně „off label“ nebo „extra-label“. Mnoho léků je běžně předepisováno pro off-label použití ve veterinární medicíně. V těchto případech se velmi pečlivě řiďte pokyny a upozorněními svého veterinárního lékaře, protože jeho pokyny se mohou výrazně lišit od pokynů na štítku nebo obvyklého užívání. Kontaktujte proto svého veterináře a zeptejte se ho na způsob a délku léčby.
Interferon alfa se totiž podává ústy ve formě tekutiny. Může být také podán injekcí v nemocničním prostředí. Měl by být podáván bez jídla; pokud však dojde ke zvracení při dávkování nalačno, podávejte budoucí dávky s jídlem. Tekutou formu pečlivě odměřte a kapalinu silně neprotřepávejte, pokud není uvedeno jinak. Dejte tento lék přímo do úst nebo do tváře; nemíchejte do krmiva vašeho domácího mazlíčka.
U tohoto léku může trvat až několik týdnů, než jsou zřejmé plné účinky, ale postupné zlepšení je obvykle patrné po několika dnech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice u psa

Změna granulí u psů

V případě, že nejsme spokojeni s tím, jak náš pes po určité značce granulí prospívá (má zažívací problémy, špatnou kvalitu srsti a podobně), je namístě značku změnit. Přechod na novou značku provádíme postupně po dobu přibližně 10 dnů.

První den dáme jen trochu nového krmiva (cca 20 % nového a 80 % původního), další dny poměr nového krmiva postupně zvyšujeme.

Pokud jsme ale již našli tu „svou“ značku, která psovi vyhovuje, pak není vhodné ji měnit. Naopak je dobré u ověřené značky, která má kvalitní složení, zůstat. Každé krmivo je totiž nejefektivněji zpracováváno po určité době návyku, proto střídání granulí způsobem, že každý týden dáme psovi novou značku, aby mu lépe chutnalo, není vhodné.

Může se stát, že pes po nějaké době začne granule odmítat, pak mu je můžeme ochutit například lososovým olejem nebo lžící konzervy, která granule krásně provoní. Někteří psi zase odmítají jíst suché granule, ale zvlhčené je přijímají bez problémů. Granule zvlhčené teplým (ne vařícím) vývarem také lépe respektují fyziologii psa, protože usnadňují polykání. Na tomto místě je ale vhodné upozornit, že krmivo obsahující probiotika by již nemělo procházet další tepelnou úpravou (přelití horkou vodou a podobně), aby se příznivé mikroorganismy nezničily.

Zdroj: Čím krmit border kolie

Příčiny tvrdé stolice

Zácpa (konstipace) je definována jako málo časté, neúplné nebo obtížné vyprazdňování, při kterém se vylučuje tvrdá či suchá stolice. Existuje také chronická zácpa (obstipace), což je těžká forma potíží s vyprazdňováním, které se nedaří zvládat nebo na ně nezabírá léčba. Chronická zácpa je dlouhotrvající stav, kdy tuhou, suchou stolici není možné vyloučit a takto postižený pacient se nedokáže vyprázdnit.

Je mnoho příčin, které způsobují zácpu, od krmiva až k dysfunkci vnitřních orgánů či k problémům s pojivovým tkanivem.

Přehled nejčastějších příčin zácpy u psa:

  • příjem velkého množství vlákniny
  • příjem malého množství vlákniny
  • nízká fyzická aktivita
  • dehydratace (způsobena onemocněním)
  • narušení sliznice konečníku (například kvůli provedenému chirurgickému zákroku)
  • vedlejší účinek medikamentů, popřípadě doplňků stravy
  • náhlá změna krmiva, dávkování
  • nádor, váček na konečníku
  • pes sežral kameny, hračky, rostliny, cokoliv, co blokuje peristaltický posun
  • nečistoty kolem rekta nebo nadměrná obezita psa, která de facto blokuje vylučování
  • zvětšená prostata (pouze u psů)

Příznaky zácpy jsou u psa podobné močovým problémům, diagnóza se tak může zaměnit například se zánětem močových cest, onemocněním ledvin či s močovými kameny.

Zdroj: Tvrdá stolice u psa

Jak vybrat suché krmivo pro kočky?

Nejdůležitějšími složkami kočičího krmiva jsou živočišné bílkoviny a tuk. Kočky nepotřebují k životu přidané obiloviny, které v krmivu mohou sloužit jako levnější náhražka tuku nebo masa. Ovšem cenou se při výběru krmiva slepě řídit nelze. Kočky patří mezi tvrdohlavé a vybíravé tvory, kteří jsou schopni umřít hlady jen proto, že jim zkrátka nechutná. Jejich ochotu pozřít předloženou potravu údajně dokážou ovlivnit i takové faktory, jako jsou teplota nebo konzistence. Žerou a pijí rády na různých místech, proto vítají, když jsou misky na vodu a na žrádlo umístěny každá jinde a daleko od kočičího WC. Také se říká, že se během hodování nerady dotýkají svými fousky okrajů misky, proto touží dostávat krmivo do misek tak širokých, že se do nich pohodlně vejde kočičí čumáček i jeho příslušenství. Ano, řeč je o kočkách domácích.

Kočka patří mezi výlučné masožravce, nikoli mezi všežravce, jako například člověk, a od toho by se mělo odvíjet krmivo, které jí poskytujeme. Kočka, která se živí sama lovem, zkonzumuje v průměru osm myší za den, čímž pokryje své stravovací a výživové nároky. Ovšem i ta, která žije doma, vyžaduje několikrát denně čerstvou dávku žrádla, byť ne v takovém objemu. Tím se liší od psů, kteří si přebytky uchovávají na později a nevadí jim konzumovat potravu, která je už pěkně uleželá.

Cenou se při výběru krmiva řídit nelze, mezi dražší patří nejlepší i nejhorší výrobky v testu. Ačkoli mohou velká balení představovat levnější variantu, veterináři je nedoporučují kupovat, pokud je nelze rychle spotřebovat. Granule žluknou a plesniví a mohou v nich během dlouhého skladování vznikat nebezpečné mykotoxiny.

Zdroj: Granule pro kočky

Potravinová alergie u psa

U psů se může také objevit alergie způsobená potravou. Tato alergie se obvykle neprojeví hned po první konzumaci, naopak příznaky této alergie se často objevují až po dvouletém přijímání takovéto potravy. Nejčastěji jsou psi alergičtí na mléko, různé druhy masa (hovězí, vepřové, drůbeží), na ryby, vejce, obilniny, ale i průmyslová krmiva, která mohou obsahovat různé alergii vyvolávající látky.

Příznaky

Hlavním příznakem alergie u psa je svědivost, patří sem ale také ztráta srsti nejčastěji v zadních částech stehen. Tuto alergii ale může doprovázet zvracení, průjmy a v některých případech i postižení jater.

Léčba

Při tomto typu alergie je bezpochyby nezbytná dieta, při níž je důležitá důslednost. Majitel psa ji musí zcela dodržovat, nebo se u psa opět objeví nepříjemné příznaky. Při dietě musí být z potravy psa vyloučeny dané alergeny, toho majitel může dosáhnout tak, že psovi bude potravu připravovat doma sám, aby měl pod kontrolou, co pes jí, anebo může využívat hypoalergenní granule, které mu usnadní práci. Hypoalergenní granule obsahují obvykle jen jeden druh bílkoviny, takže stačí, aby majitel koupil granule, které neobsahují tu bílkovinu, na níž je pes alergický. Dané granule obvykle obsahují více jehněčího masa, lososa nebo divočiny, protože tyto bílkoviny jsou nejméně alergizující. Řada krmiv je i zcela bez obilovin, taková krmiva se označují jako grain free. Mezi hypoalergenní krmiva, která jsou pro alergické psy doporučovaná patří značky Platinum, First Mate, Taste of the Wild.

Dieta by měla zabránit vzniku alergie, ale pokud se již alergie projeví, existují různé hypoalegenní šampony a gely, jejichž úkolem je zklidnit podrážděnou pokožku a ulevit jí od svědění. Stejně tak existují různé doplňkové kapsle, které také pomáhají při problémech s kůží a srstí. Pomoci od alergické reakce mohou i antihistaminika, která ale u psů nemají takovou účinnost jako u lidí.

Zdroj: Psí alergie

Stříbřitý malý (S)

Toto plemeno je považováno za jedno z nejstarších, a proto se dost těžko určuje, odkud pochází.

Vzhled

Pro toto plemeno je typické stříbřité zbarvení srsti (to způsobuje střídání bílých a barevných konečků srsti). U tohoto plemena existuje řada barevných variant. Oči mají hnědou barvu. Délka uší je 9 cm. Ideální váha je kolem 2,75 kilogramu.

Chov

Toto plemeno je také vhodné pro chovatele začátečníky. Toto plemeno se chová pro své chutné maso, navíc je velmi dobrá jeho jatečně výtěžnost. Výhodou tohoto plemene je, že nemá takovou spotřebu krmiva jako jiná plemena. Také jeho mláďata rychle rostou.

Obrázky

Odkaz na fotografie stříbřitého malého králíka na googlu: stříbřitý malý králík foto.

Zdroj: Ukázkové druhy malých plemen králíků

Malý beran (oficiální označení: MaB)

Toto plemeno vzniklo v Německu ve 20. století.

Vzhled

Jeho ideální váha je kolem 3 kilogramů. I pro tohoto králíka jsou typické svěšené dlouhé uši, které mu kolem hlavy tvoří slušivou podkovu. Barva srsti může být divoká, bílá s červenýma očima, černá, anebo se může jednat o strakáče s plášťovou kresbou. Délka uší je kolem 30 cm.

Chov

Toto plemeno malého berana je všestranně užitkové. Není vhodné jen na maso, ale třeba i na chov kvůli kožešině. Jeho výhodou také je, že není příliš náročný na chov, navíc se jedná o plodné a odolné plemeno. Nevýhodou je, že má o něco větší spotřebu krmiva než jiná malá plemena.

Obrázky

Odkaz na fotografie malého berana na googlu: malý beran foto.

Zdroj: Ukázkové druhy malých plemen králíků

Jaterní dieta u psa

Při léčbě jaterních onemocnění je velmi důležitá dieta. Jejím cílem je poskytovat dostatek živin k regeneraci jater a výživě celého organismu, ale zároveň nepřetěžovat metabolickou kapacitu jater. Ideálním řešením jsou v dnešní době komerční diety, které jsou na trhu dostupné v podobě granulí či konzerv v mnoha příchutích od mnoha výrobců. Při přípravě krmení v domácích podmínkách by měly být dodržovány tyto zásadní principy: velmi kvalitní a lehce stravitelná bílkovina, přiměřené množství tuků dodávajících energii a také chutnost, přídavek zinku, vitamínů B, C, E, K a esenciální aminokyseliny argininu. Psi s onemocněním jater by měli být krmeni několikrát denně v malých dávkách, naposledy pak v pozdních večerních hodinách. Dieta musí být chutná, neboť pes nesmí hladovět. Kromě diety jsou psům podávány léky dle konkrétního typu onemocnění: antibiotika, kortikoidy, umělá výživa.

Játra sama mají velkou schopnost regenerace, pokud příčina onemocnění pomine. Správná výživa pak hraje důležitou roli v dodávání živin potřebných k výstavbě nové jaterní tkáně.

Granule pro psy s jaterní dietou

Dietní krmiva při jaterním onemocnění psů jsou vyráběna jak v podobě suchých granulí, tak konzerv, takže bez problému můžete servírovat psovi krmení v takové formě, jakou má rád. Krmiva jsou navíc stejně chutná jako ta běžná nedietní, takže by váš pes neměl ani poznat změnu. Pravidelné užívání těchto krmiv by pak mělo vést ke zlepšení jaterních funkcí a ke snížení ukládání mědi v játrech.

Zdroj: Onemocnění jater u psa

Vařená jaterní dieta pro psy

Při léčbě jaterních onemocnění je velmi důležitá dieta. Jejím cílem je poskytovat dostatek živin k regeneraci jater a výživě celého organismu, ale zároveň nepřetěžovat metabolickou kapacitu jater. Ideálním řešením jsou v dnešní době komerční diety, které jsou na našem trhu dostupné v podobě granulí či konzerv v mnoha příchutích od mnoha výrobců. Při přípravě krmení v domácích podmínkách by měly být dodržovány tyto zásadní principy: velmi kvalitní a lehce stravitelná bílkovina, přiměřené množství tuků dodávajících energii a také chutnost, přídavek zinku, vitaminů B, C, E, K a esenciální aminokyseliny argininu. Pacienti s onemocněním jater by měli být krmeni několikrát denně v malých dávkách, naposledy pak v pozdních večerních hodinách. Dieta musí být chutná, neboť pacient nesmí hladovět. Kromě dietoterapie jsou samozřejmě pacientům podávány léky dle konkrétního typu onemocnění (antibiotika, kortikoidy, umělá výživa) nebo se přistupuje k chirurgickému zákroku či v případě některých novotvarů k chemoterapii.

Vedle diety je vhodné podávat psům s jaterním onemocněním také doplňky krmiva, jako je například přípravek Hepatosil. Jedná se o přírodní produkt, který svým složením podporuje správnou funkci jater, napomáhá jejich detoxikaci a regeneraci, redukuje jaterní fibrózu a zánětlivé procesy.

Většina onemocnění jater vyžaduje dlouhodobou péči a po relativním uzdravení pacienta je vhodné provádět pravidelné kontroly (například odběry krve na jaterní testy či sonografické vyšetření). Po závažnějších onemocněních jsou psi, kteří laickým okem vykazují plné zdraví, doživotně odkázáni na jaterní dietu a doplňky krmiva, které šetří již jednou poškozená játra.

Zdroj: Příčiny onemocnění jater u psa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáVeterina

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP